Czy warto kupić iPAQ 1915?

• 6 Odpowiedzi
  • 2981 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 29, 2003, 15:49:23 »
Poradźcie, czy w cenie do 2000 znjdę coś lepszego?, będzie to mój pierwszy PDA, używany do pracy (głónie word i excel, notatki i kontakty) i po pracy, (mp3, gierki itd.). Czy można to kupić i np. dołożyć później kartę pamięci, czy szkoda kasy, bo za chwilę okaże się, że ten sprzęt nie poradzi sobie z tym czego od niego wymagam? W grę wchodzi tylko zakup nowego na f-rę, a 1915 jest wtej chwili w promocji za16.. z futerałem. kwota rzędu 3000 niestety nie wchodzi w grę. Może ktoś kto ma iPAQ seri 19.. mółby mi podpowiedzieć, czy jest z niego zadowolony, a jeżeli nie to dlaczego

[Dodano: 2003-05-29 16:02:25]
Chciałem jeszcze dodać, że chodzi mi też o to, że 1915 nie ma ani CF, ani BT, czy to bardzo ogranicza, czy nie?

*

Offline Rade

• **
  • 102
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2003, 16:24:33 »
Ja kupilem 1915, i musze przyznac, ze jestem z niej BARDZO zadowolony, ma swoje ograniczenia, ale pamiec mozna wlozyc SD, moze drozsze ale znowu nie az tak strasznie drozsze. Co do reszty to do wszyskiego co pisales mysle ze jest wystarczajaca. Jak dla mnie to plusem ktory niweluje wszyskie minusy jest rozmiar. Po zabawie 1915 nie kupie nigdy pocketa, ktory bedzie wiekszy niz 1915... wiec czekam z ewentualna zamiana na kolejny model z 19xx z BT.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2003, 08:32:32 »
Dzieki za podpowiedz, pomogla mi bardzo, tym bardziej, ze wczoraj okazalo sie , ze w Vobisie u nas maja go na miejscu i czekalem tylko zeby ktos potwierdzil trafnosc mojego wyboru. Czekam jeszcze tylko na wycene, , bo o dziwo jak im powiedzialem, ze u nich jest troche tanszy niz w necie (1599), ale bez futeralu, to powiedzieli, ze cos wymysla i maja mi podac dzisiaj cene z futeralem i zasilaczem samochodowym. Mam jeszcze pytanie na jak dlugo starcza bateria? , oczywiscie srednio, wiadomo, ze w zaleznosci jak go uzywasz, ale tak w codziennym uzytkowaniu? i drugie pytanie, czy miales od razu Polska lokalizacje, bo w Vobisie zaspiewali sobie za nia 80 zeta, a mi sie wydaje, ze powinna byc w komplecie ?

*

Offline Rade

• **
  • 102
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 30, 2003, 09:40:22 »
Hmmm... tez kupowalem w Vobisie i polska lokalizacja byla w cenie, musialem na nia troche dluzej poczekac niz na 1915 bo jej nie mieli na stanie (zamawialem 1915 zanim byl dostepny), ale poprostu jak dostali to przyszedlem ja odebrac. Zaplacilem za calosc wlasnie te 1599. Co to futeralu to ja dokupilem Krusella, moze nie jest najtanszy ale jakosc mysle ze warta tej ceny, nie wiem jaki futeral dodaja, ale mysle jak to nie Krusell to sie zastanow czy moze jednak nie warto tego.

Co do czasu zycia baterii, nie robilem testu takiego na nonstop podswietleniu itp, ale przy taki normalnym uzyciu (stosunkowo czeste ale nie non stop, nie slucham na nim mp3) to starcza tak gdzies na 1.5 dnia... w stylu ze jak go podepne do ladowarki rano, to spokojnie do nastepnego dnia do wieczora starcza (i nie trzeba sie jakos specjalnie spieszyc z ladowaniem itp). Co prawda zaczyna odpowiednio wczesniej plakac (przy 30%) ale od tego komunkatu jest jeszcze sporo czasu, tym bardziej, ze ma baterie podczymujaca wiec o dane nie ma co sie martwic.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 30, 2003, 12:47:06 »
No to muszę z nimi pogadac, jak zaczolem marudzic, to powiedzieli, ze dadza mi futeral Samsonite gratis, ale musze zaplacic za lokalizacje i 1955, czyli podejrzewam, ze to co niby place za lokalizacje , to jest za futeral, a to zdziercy :) , mam jeszcze pytanie, czy robiles rozeznanie nt. zasilacza samochodowego, bo w Vobisie powiedzieli mi, ze Compaq wprowadzi go na rynek za pare miesiecy, a ja wolalbym sie wczesniej zabezpieczyc. A co do baterii podtrzymujacej, to znaczy, ze nawet jak aku padnie, to danych sie nie traci?

*

Offline Rade

• **
  • 102
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2003, 12:59:08 »
Jesli chodzi o zasilacz samochodowy to na broszurce ktora jest w pudelku jest w dostepnych akcesoriach, ze raczej nie bedzeisz mial z tym problemu.

Natomiast co do baterii podtrzymujacej do dokladnie cos w tym stylu, on ma 2 baterie. Jedna jest wymienna (ta glowna) i z niej kozysta przy pracy (tamta 2-ga sie utrzymuje na 100%) i dopiero jak ta podnie, to moze samego pocketa na samej podtrzymujacej nie wlaczysz (choc w sumie nie wiem, nie sprawdzalem) ale dane zostaja utrzymane. Nawet mozesz sprawdzic i wyjac glowna baterie, po wlaczeniu pocket nic nie straci. Nie wiem ile on tak na samej tamtej wytrzymuje, nei sprawdzalem, ale podejrzewam, ze bardzo dlugo.

[Dodano: 2003-05-30 13:24:28]
I jeszcze wracajac do zasialcza samochodowego, to mam wrazenie ze on jest juz dostepny. Taki ma numer katalogowy:
253508-B21 / FA125A#AC3
Wyglada na to ze to jest dokadnie ten sam jaki jest dla h5000, h3900, h3800, h3700 i h3600

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2003, 15:32:46 »
Na naszym serwisie jest test tego palmtopa ... a dokladniej 1910 (ale to bez roznicy) ... tam sa dokladne pomiary zywotnosci baterii (najciemniej pod latarnia :) )

http://www.pocketpage.pl/index.php?kat=10,11&view=3;15n;5749;1