Bateria podtrzymująca pamięć w iPAQ h1930

• 2 Odpowiedzi
  • 774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria podtrzymująca pamięć w iPAQ h1930
« dnia: Maj 21, 2007, 09:49:47 »
Witam!

Jestem "zielonym" posiadaczem (od tygodnia) pierwszego w życiu małego komputerka. Niestety po wyczerpaniu baterii zeruje się pamięć z moimi danymi. Wiem, że jest dodatkowa bateria podtrzymująca pamięć, która zapewne wymaga wymiany. W serwisie HP (informacja telefoniczna) bateria ta nie jest częścią zamienną i mogą mi to zrobić poprzez wymianę płyty głównej (NAPRAWDĘ!!!!!!!!!!!!!!). Komentarz niecenzuralny sami sobie dopowiedźcie :)
Pytanie: Gdzie kupię taką baterię? Lub na co ją można zamienić?

Pozdrawiam
Krzbal

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Bateria podtrzymująca pamięć w iPAQ h1930
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2007, 10:04:28 »
ta dodatkowa bateryjka jest przewidziana do podtrzymywania pamięci przez bardzo krótki czas - na czas wymiany baterii głównej - a nie do tego by być baterią zapasową. Nawet jeśli jest sprawna, podtrzyma pamięć tylko przez kilka minut. Po prostu nie należy dopuszczać do całkowitego rozładowywania - nie jest to dobre dla baterii, a poza tym jak zauważyłeś kasują się dane, i na to rady nie ma, dlatego warto zawsze mieć zrobiony backup. Służy do tego wbudowany program o nazwie iPAQ Backup

Odp: Bateria podtrzymująca pamięć w iPAQ h1930
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2007, 14:43:02 »
ewentualnie "bekap-kopie zap[asowa" ....mozesz zrobc  za pomoca programu do synchronizacji ...z  komputerem Microsoft ActiveSync......ja tak robie ...mam hp 1915 i naprawde nie mam z  nim zadnych problemow...........a spzret laduj w kazdej wolnej chwili .....najlepiej podlanczaj pod kabel synchronizujacy ..z  mozliwoscia  ladoania ...lub podlanczaj pod stacje dokujaca......