4155 - pytania od nowego uzytkownika

• 2 Odpowiedzi
  • 632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 03, 2004, 10:27:59 »
Witam! Jak w temacie. Jako szczęśliwy posiadacz ipaq 4155 chciałbym Was prosić o pomoc w rozwiązaniu paru kwesti:

1. GPS - prosiłbym o rade, co kupić. Z tego co widze mam wybór między modułem SD i BT. Nie oczekuje jakiś fajerwerków w postaci data logerrów itd , chiałbym po prostu dobrze funkcjonujacy moduł GPS, nie sprawiający jakis szczególnych kłopotów w postaci gubienia sygnału itd.

2. Dzwięk - chciałbym wykorzystać ipaq jako radio samochodowe (tegoż nie posiadam po ilustam kradzieżach dałem sobie spokój). Widziałem na forum rozwiązania z wykorzystaniem radia samochodowego, lecz zastanawiam się czy nie bylo by możliwe zrobienie tego na schemacie: ipa podłaczony do wzmacniacza (ukrytego gdzieś:) i potem na głośniki. Nie wiem jednak czy to rozwiązanie ma sens z punktu widzenia jakości wyjscia audio w ipaq, ktore jest przygotowane raczej do słuchawek niz jakiegoś potężniejszego brzmienia. I znowu tu kieruje się do osób które może miały jakies doswiadczenie w tej kwestii. Nie chciałbym niepotrzebnie wydawać kasy na przedsięwzięcie z góry skazana na zagładę:)

3. Aplikacje - chciałbym dowiedzieć sie czy są a jeśli tak to jakie, aplikacje i programy rodzaju "must-have" które każdy posiadacz ipaq mieć powinien. No powiedzmy coś jak Total Commander  dla pcta:)
Z góry dziekuje za odpowiedzi:)

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2004, 10:37:43 »
Cytat: Duszołap
1. GPS - prosiłbym o rade, co kupić. Z tego co widze mam wybór między modułem SD i BT. Nie oczekuje jakiś fajerwerków w postaci data logerrów itd , chiałbym po prostu dobrze funkcjonujacy moduł GPS, nie sprawiający jakis szczególnych kłopotów w postaci gubienia sygnału itd.

Jak kupisz na SD to gdzie zaladujesz mapy? Do pamieci w wiekszosci przypadkow Ci sie nie zmieszcza.

2. Dzwięk - chciałbym wykorzystać ipaq jako radio samochodowe (tegoż nie posiadam po ilustam kradzieżach dałem sobie spokój). Widziałem na forum rozwiązania z wykorzystaniem radia samochodowego, lecz zastanawiam się czy nie bylo by możliwe zrobienie tego na schemacie: ipa podłaczony do wzmacniacza (ukrytego gdzieś:) i potem na głośniki. Nie wiem jednak czy to rozwiązanie ma sens z punktu widzenia jakości wyjscia audio w ipaq, ktore jest przygotowane raczej do słuchawek niz jakiegoś potężniejszego brzmienia. I znowu tu kieruje się do osób które może miały jakies doswiadczenie w tej kwestii. Nie chciałbym niepotrzebnie wydawać kasy na przedsięwzięcie z góry skazana na zagładę:)

Mozesz w ten sposob to rozwiazac. Nie widze problemu.

3. Aplikacje - chciałbym dowiedzieć sie czy są a jeśli tak to jakie, aplikacje i programy rodzaju "must-have" które każdy posiadacz ipaq mieć powinien. No powiedzmy coś jak Total Commander  dla pcta:)

Poczytaj inne watki na forum np. ten:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=9082

Przeczytaj FAQ i Dzial dla Poczatkujacych (przynajmniej dwa pierwsze artykuly)

Zapoznaj sie z REGULAMINEM korzystania z forum i stosuj sie do niego.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2004, 11:33:05 »
Cytat: jakub kańczugowski
Jak kupisz na SD to gdzie zaladujesz mapy? Do pamieci w wiekszosci przypadkow Ci sie nie zmieszcza.

Fakt :)

Cytat: jakub kańczugowski
Poczytaj inne watki na forum np. ten:
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=9082

Przeczytaj FAQ i Dzial dla Poczatkujacych (przynajmniej dwa pierwsze artykuly)

Zapoznaj sie z REGULAMINEM korzystania z forum i stosuj sie do niego.

Wiem, przyznajde z braku czasu zadalem pytania wprost, oszczędzajac sobie mozolnego przeszukiwania forum. W takim razie tym bardziej dziekuje za odpowiedź.