Jako, że jestem świeżym użytkownikiem w/w pocketa, a tymsamym tego forum więc na początku się przywitać chciałem. ;]
No i do rzeczy. Kupiłem sobie przedwczoraj słodkie urządzonko, o którym już dłuższy czas marzyłem. Ogólnie na niczym się nie zawiodłem. Jest jak wyczytałem na necie, jak ludzie opisywali - wiedziałem czego się spodziewać. Jedno tylko "ale" się zdarzyło. Mianowicie w chwili próby połączenia z komórką w kieszeni stało się .... Właśnie. Nic się nie stało. Komórka się połączyła, a na pockecie "chmurka" z "Connecting..." tekstem. A netu nie ma.
Myślałem, że to zła konfiguracja. Lecz, co się okazało dalej: OBEX File Transfer z komputerem oraz z komórką też jest lekko jeb.....y(pozwolicie, że się tak wyrażę). Pliki po prostu są transportowane nieprawidłowo. Tzn. kopia nie zgadza się z orginałem pod względem zawartości. Rozmiarami są ok. Lista plików w folderze też jest źle podawana.(złe nazwy, rozmiary, brak niektórych pozycji)
Z innych usług BT to np. parowanie urządzeń działa dobrze, a przynajmniej na to wygląda.
Dodam jeszcze, że przez irde wszystko chodzi jak najbardziej poprawnie, ale nie po to wydałem trochę więcej kasy bym miał tylko zepsute BT. ;]
Ktoś już miał z tym jakiś problem?
Czytałem o kłopotach z parowaniem urządzeń, że pocket nie obsługiwał jakiegoś tam typu identyfikacji(nie pamiętam nazwy), ale u mnie te błędy nie występują. Czasem pocket marudzi, że urządzenia nie ma, bądź jest nie włączone.
Dzwoniłem do pomocy technicznej, a oni do mnie, żebym im przysłał urządzenie. Jakoś nie wydaje mi się, że to koniecznie musi być problem natury hardwareowej i, że mógłbym to naprawić sam patchem na soft.
Aha wersja softu BT: BTW-CE 1.4.1 build 60; ROM 1.10.20 ENG.
Help!
Z góry thx.