1940 Zawiesza się nieustannie-Pomocy!!

• 8 Odpowiedzi
  • 571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 11, 2006, 20:07:29 »
Witam Wszystkich

Jestem średnio szczęśliwym posiadaczem palmtpa Hp Ipaq 1940.
Kupiłem w Firmie Plat-Notebook. Już na starcie zaczęły się problemy z przesyłką. Ale w końcu jakoś dotarł. Oczywiście bez instrukcji i oprogramowania ale z pełnym okablowaniem. Palmtop wyglądał jak nówka żadnej najmniejszej ryski. Ale już przy pierwszym uruchomieniu były problemy. Potem jakoś nawet działał i instalowałem wiele nowych programów. Aż w końcu doszło do tego że cały czas się zawiesza.Czasami częsciej czasami rzadziej. Bardzo często przy uruchamianiu. Czasami pomaga tylko hard reset. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić??

Szukałem wszędzie na forum podobnego przypadku ale nie znalazłem. Mam nadzieje że umieściłem post we właściwym  temacie. Z góry proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post i pierwszy kontakt z palmtopem.

Pomocy!!

*

elektryk

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2006, 20:13:45 »
to normalne. nie przejmuj sie. poki hard reset pomaga to jest wszystko w najlepszym porzadku. oby tak dalej.  ]:>
jak hard reset ni9e pomoze to bedziemy myslec. poki co jest ok :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2006, 20:19:26 »
to wcale nie jest normalne
ta firma nie dała gwarancji?

*

elektryk

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2006, 20:23:47 »
co nie jest normalne?
jak sie robi experymenty i wwala wszystko co popadnie to winda tak reaguje. jest jak najbardziej normalne.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2006, 20:24:07 »
Nie strasz kolegi niepotrzebnie... Mam tego palmtopa i nic takiego się nie dzieje. Zobacz ile masz wolnej pamięci  w ustawieniach (settings ---> System ---> Memory. Jeśli wszystko instalujesz "na chama" do pamięci głównej PDA i masz obecnie mało wolnej pam. programowej to się nie dziwię. Najlepiej zainwesuj w jakąś kartę SD minimum 256 mb lub najlepiej 1 GB na allegro.pl (tam będzie tanio).
W razie kłopotów pisz dalej.

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2006, 20:30:09 »
no właśnie jak rozumiem po hard resecie wszystko powinno się od instalować a po pierwszym troche sie przeraziłem i zanistalowałem tylko słownik i nic pozatym. A wiesza sie caly czas. Karty nie mam jeszcze żadnej.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2006, 20:54:10 »
Jak już mówiłem zobacz ile masz wolnej pamięci. To bardzo ważne, ponieważ słownik mógł Ci trochę jej zapchać... Po psotu zobacz ile masz wolnej pamięci (podaj nam cyferki z obu stron belki z sówaczkiem).

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2006, 22:12:02 »
sory że nudze. Po ponownym hard resecie zawiesza sie nawet przy tym pierwszym ładowaniu systemu (po którym następuje kalibracja ekranu itd) ale przed hard resetem sprawdziłem wolną pamięć i było dużo wolnego. Na szczęscie jest na gwarancji ale nie chciałem tak w drugi dzień przysyłki i chciałem to jakoś inaczej rozwiązać. Czy takie sprawy też podlegają gwarancji i bezpłatnej naprawy : jak hard reset nie pomaga, wiesza sie przy ładowaniu itp?  Jedyna informacja o gwarancji to ta że jest na 3 miechy  i nic pozatym.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2006, 22:49:52 »
Już wszystko wporządku po dokupieniu karty śmiga jak marzenie tak jak mówiliście dzięki !. Ale chyba powinien dobrze działać bez karty mimo wszystko ale teraz to nie ważne.