1930 nie laczy sie z activesync po kablu

• 2 Odpowiedzi
  • 494 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 18, 2005, 20:48:19 »
Niespodziewanie HP 1930 przestal byc widziany przez activesync (po kablu) i nie laczy sie z komputerem. Nie jest to wina laptopa gdyz zainstalowalem AS na stacjonarnym i  rowniez nie poszedl. Zrobilem softreset na palmtopie majac nadzieje ze cos zawiesilo sie w pamieci ale nic z tego. Moglbym zrobic hardreset ale... jesli to problem sprzetowy - czy kabla czy tez zlacza w HP to zostane z golym systemem gdyz nie bede mial jak wgrac backupu. Jest na to jakas rada procz kupna nowego kabla i przetestowania go?

Palmtop wykrywa podlaczenie do komputera gdyz wlacza sie - nie nawiazuje natomiast polaczenia z activesync.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2005, 22:43:43 »
Pamietaj ze mozesz jeszcze przerzucic jakos program do backupowania do pamieci PDA, tam go uruchomic i zrobic backup na karte. Program mozesz przerzucic albo w formie plikow CAB przez karte pamieci podlaczona do PC lub ustawic synchronizacje przez podczerwien. Przez IR rowniez mozesz zrobic backup... bedzie szlo baaaardzo dlugo, ale sie zrobi. Bez hard resetu trudno powiedziec czego to moze byc wina.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2005, 08:21:47 »
Mam czytnik do kart SD tak ze moge zgrac z komputera na karte backup a nastepnie z karty do pamieci palmtopa. IR odpada - nigdy activecync przez Irde nie chcialo mi dzialac.

Mam podejrzenie co do przyczyny braku polaczenia - w programie "check notifications pokazywalo mi normalnie Total events =7. Teraz mam 6 - brakuje wpisu w opisie ktorego bylo cos z rs234. (nie pamietam dokladnie). Wiem rzecz jasna ze 1930 nie ma rs-a ale opis moze byc lekka zmylka. Ponadto zauwazylem ze co jakis czas palmtop sam z siebie probuje polaczyc sie przez gprs (szuka polaczenia)

[Dodano: 2005-07-19 08:50:24]
Faktycznie - hard reset naprawil i active sync dziala. Tyle tylko ze mam problem z backupem - przy probie przywrocenia systemu dostaje komunikat: "nie mozna pomyslnie zakonczyc przywracania. Wybrany plik kopii zapasowej zostal utworzony przez inny typ urzadzenia przenosnego". A typ jest ten sam. Co robic?

[Dodano: 2005-07-19 08:54:32]
Odpowiadam sam sobie i innym na przyszlosc - czytac help :) Wystarczylo zmienic ustawienia regionalne. A poza tym za kilka dni dojdzie nowy kabel do synchronizacji - coz - beda dwa :)

Teraz czekam na efekt backupu...