Syberia juz jest.

• 56 Odpowiedzi
  • 9068 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 24, 2006, 07:47:03 »
Gra zaliczona. W niektorych momentach bez solucji nie dalbym rady;)

Czemu zaden moderator nie uzywa postow offtop w tym temacie?  
Jeden wielki balagan jest na tym forum i zero dyscypliny :S

*

lucass

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 24, 2006, 09:56:48 »
zgłoś do administracji gdzie jest offtop :P

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 24, 2006, 11:24:50 »
Syberie obsluguje sie wylacznie stylusem. Gra na wizardzie chodzi swietnie a klimat powala na kolana. Tylko waga 250 MB to masakra.

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 15, 2006, 00:40:04 »
Przyznam że syberia to moja ulubiona gra i nie szkoda było mi kasy na zakup oryginalnych obu części na PC :D oczywiście po angielsku - moim zdaniem polska wersja to lipa, ale jak ktoś angielskiego nie zna to rozumiem. Co do wersji na PPC jest całkiem nieźle przygotowana. Chociaż jak ktoś gra w tą grę po raz pierwszy to będzie ciężko, szczególnie, że niektóre przedmioty są bardzo malutkie i łatwo coś pominąć. Niektóre zagadki zostały pominięte, także niby gra jest lekko prostsza. Tła pozostały niezmienione i są bardzo dobrej jakości. Sama Kate jest co najmniej sporą kupką pixeli :D ale w przybliżeniu wygląda ok. Filmy te same co na PC, cieszą oko. Gra faktycznie zajmuje troszkę miejsca ... 252mb ale przy obecnych cenach kart pamięci to nie tak wiele.
Pełną wersję na PPC miałem okazję przetestować na MDA1 oraz MDA2. Co do MDA1 gierka chodzi przyzwoicie, czasami tylko dźwięk się zacina... no i wymaga troszkę pamięci - na 15MB Pamięci Programu chodziło ok. Mimo wyświetlacza o lekko ponad 4000 kolorów gierka wygląda przyzwoicie :D. Co do MDA 2 to wiadomo, że jest dużo lepiej... żywe kolory, nic się nie zacina, a pamięci zazwyczaj w zupełności wystarczy.
Całość gry sterujemy za pomocą rysika i muszę przyznać iż wszystko zostało elegancko dopracowane i dzięki temu nie ma żadnego problemu. Jakiekolwiek klawisze są zupełnie niepotrzebne.
Teraz pozostaje tylko czekać aż cena troszkę opadnie... chociaż opłaca się wydać te ok 80zł.
Dodam jeszcze, że gra chodzi bez problemów pod systemami WM2003 i WM2005, a co do pamięci na mda1 miałem max 15mb wolnej i gra działała ok. Co do MDA2 to 0 problemów.
Polecam jednak robić często save game gdyż gierka lubi się czasem samoczynnie wyłączyć... i trafiamy do explorera... nie wiem czemu taki błąd ale to na pewno nie wina WM gdyż pod obydwoma wersjami zaobserwowałem ten sam problem.
Polecam wszystkim lubiącym przygodówki :D
Jak już uporam się z ostatnią częścią podróży to może jeszcze coś tu dopiszę :D
Ciekawe czy wydadzą 2-gą część :D

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 15, 2006, 12:46:48 »
Teraz mogę się wypowiedzieć po dłuższym graniu :) Grafiką gra nie powala, ale dobrze jest to zrobione. Niestety nie wspiera VGA, a interpolowana gra ma tylko prostokąt 320x240 reagujący na dotyk, więc muszę zawsze zmieniać rozdzielczość, żeby grać :( W dodatku to jest tak trudne, że stoję praktycznie cały czas na początku :D

*

Offline DJ MHz

• **
  • 148
    • http://eksploracjapolkowice.fora.pl
  • Sprzęt: Dell Axim x51v + SDHC 4GB + GPSlim 236
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 15, 2006, 21:11:21 »
Mam problem z tą grą :/. Przeczytałem faks w pokoju i za nic nie mogę zadzwonic do biura z telefonu. Tryby mam , no ale jak sie dzwoni ?? U mnie się robi wszystko tylko rysikiem, przyciski za nic nie odpowiadają.

*

Offline tidit

• 23
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 15, 2006, 22:06:58 »
Witam. Mam problem ze sterowaniem w Syberii

Mam ipaq 3870 + WM2003.

Podczas gry wszyskie przyciski (menu) oraz wszyskie lokacje aktywne ekranu gry są przesunięte ok 15 milimetrów w lewo w poziomie; tzn żeby przykładowo podczas gry otworzyć sobie menu nie naciskam na guzik, ale 15 milimetrów od niego w lewo.

Co może być tego przyczyną?

Proszę o pomoc

*

Offline DJ MHz

• **
  • 148
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 15, 2006, 22:38:08 »
źle skalibrowany ekran ??

*

Offline tidit

• 23
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 16, 2006, 23:46:00 »
próbowałem, niestety nie to.....

może ktoś wie jak zaradzić na mój problem ???

*

Offline cynik

• 578
  • Voerboer
  • Sprzęt: Loox 720, SE K750
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 17, 2006, 00:15:28 »
Cytat: "DJ MHz"
Mam problem z tą grą :/. Przeczytałem faks w pokoju i za nic nie mogę zadzwonic do biura z telefonu. Tryby mam , no ale jak sie dzwoni ?? U mnie się robi wszystko tylko rysikiem, przyciski za nic nie odpowiadają.

U mnie Kate zadzwonila automatycznie, ale fakt, ze w demie trzeba bylo recznie... od razu wskoczylo, dziwne.

Ogolnie abrdzo fajna gra chociaz troche meczy model glownej postaci, blizej mu do alone in the dark niz syberii ale jest ok. Pozatym czesto nie idzie zauwazyc jakiegos drobnego szczegolu na ekranie.

*

Offline DJ MHz

• **
  • 148
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 17, 2006, 21:39:35 »
zaczynałem juz 2 razy od nowa i dalej nie może dzwonić i ja nie moge wybrać. A fax czytala bo kliknelem rysikiem na karteczke w lewym dolnym rogu ekraniku i przeczytala :/ i teraz nie moge nawet wyjsc z hotelu :/ hmm przypomina mi stary komp. tam tez gry wariowaly :D

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 25, 2006, 17:33:04 »
Pojawila sie niedawno wersja 1.2 Syberii, czy ktos wie moze co
zostalo zmienione/poprawione ?

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 27, 2006, 14:38:02 »
wie ktos jak sie podbija zgode na wyjazd pociagu?? klade dokument na stole  u tego prawnika i nie wiem co dalej robic

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 27, 2006, 15:50:28 »

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Sensation
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 29, 2006, 00:27:24 »
Nie wiem jak jest u Was, ale wydaje mi sie, ze gra wcale nie potrzebuje az 250 MB miejsca na karcie... W niektorych podkatalogach w grze znajduje sie ten sam plik: Trailer_Syberia.wmv, ktory zajmuje ok 19 MB. Posuwalem go z niektorych folderow (nie wiem w sumie z ktorego tak naprawde gra go wczytuje) i teraz gra zajmuje mi tylko 60 MB.

*

silentjob

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 29, 2006, 10:05:01 »
Czyli jak się domyślam zniknęly pewnie filmiki ;).

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 29, 2006, 10:56:58 »
No tego to wlasciwie jeszcze nie wiem, ale watpie, bo kazdy ten plik nazywal sie tak samo i wazyl tyle samo... to byl dokladnie ten sam trailer, sprawdzalem nawet w media playerze :) wiec w sumie nie wiem o co chodzi :)

*

Offline Wicked

• 829
  • Sprzęt: Acer n311 sd 2GB + toshiba g900 + nokia 5530 4GB
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 29, 2006, 15:38:51 »
Cytat: "Reynevan"
Nie wiem jak jest u Was, ale wydaje mi sie, ze gra wcale nie potrzebuje az 250 MB miejsca na karcie... W niektorych podkatalogach w grze znajduje sie ten sam plik: Trailer_Syberia.wmv, ktory zajmuje ok 19 MB. Posuwalem go z niektorych folderow (nie wiem w sumie z ktorego tak naprawde gra go wczytuje) i teraz gra zajmuje mi tylko 60 MB.

Dziwne, u mnie nie widziałem ani jednego rakiego pliku, agra zjmuje 146 MB.

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 29, 2006, 19:48:53 »
Ja tez mialem tyle tych filmikow ale to bylo w wersji DEMO.
W pelnej juz ich nie mam.

*

Offline cynik

• 578
  • Voerboer
  • Sprzęt: Loox 720, SE K750
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 30, 2006, 21:45:05 »
Cytat: "Reynevan"

Smiem twierdzic, ze masz fake release, ktory i ja mialem. Piracie wstretny :P
To jest po prostu demo i tyle, podbity rozmiar kopiowanym trailerem, ktos sobie chcial nabic upload ratio na emulu..

*

Offline Reynevan

• **
  • 168
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 30, 2006, 22:38:05 »
No musialem sprawdzic, czy warto kupic oryginal :P

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 05, 2006, 19:00:38 »
miał ktoś z was problem że wieszało sie przy ładowaniu ?

*

silentjob

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 05, 2006, 23:47:56 »
Coś więcej na ten temat :?: Podaj sprzęt i objawy jakie się pojawiają :).

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 06, 2006, 06:47:01 »
miałem dodać do profilu zapomniałem :( więc tak MDA III,2gb kingstona,Windows 2003, gra sie ładuje jak mamy ładowanie postaci 3d lub animacji staje i stoi próbuje wyłączyć nic nie daje tylko reset raz udało mi sie dojść do momentu jak na ekranie rysuje napis "syberi" a nie zdążyło
do tego zauważyłem coś dziwnego jeśli ją odpalam z file expolerera to staje na ładownaiu postaci a jeśli z resco to staje na animacji

może gra wymaga jakiś bibliotek albo coś ? dodam że wszystko inne chodzi mi bez problemu

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Syberia juz jest.
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 06, 2006, 08:55:56 »
Może masz za mało wolnej pamięci? Gra jest wymagająca, a przecież explorer też trochę zajmuje... Czemu nie uruchamiasz normalnie, z ikonki?

Syberia juz jest.
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 06, 2006, 14:47:13 »
mam 80mb wolnej, przecież ją sie tylko kopiuje na karte, sprawdzałem u kumpla i u niego moja chodzi bez problemu więc to coś z palmem może jakieś sterowniki dodatkowe ? czy coś nie wiem

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Syberia juz jest.
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 06, 2009, 13:45:48 »
odgrzewany temat, przepraszam :wink:

podobnie jak kolega wyżej, problem z syberią 1, gra chodzi płynnie, niestety jakakolwiek próba wejścia do "menu" z poziomu gry kończy się zwisem :-|

miał ktoś coś podobnego?