pablo
mam pytanie, jak z grywalnością w Medieval Heroes 2?
bo graficznie w porównaniu do PalmHeroes (których jestem fanem od dawna) to bardzo słabo...
ale istotne czy wciąga na długo i czy daje dużo frajdy?
Oj, wciąga na długo i zdecydowanie polecam. Z tym, że jest to zupełnie inna gra niż Palmheroes polegająca na jednoczesnej obronie stolicy (jej utrata kończy grę), zdobywania terytorium i pokonania rywali. Trzeba budować armię i budować zamki oraz postarać się o pozyskanie surowców naturalnych. Cała zabawa zależy od konstrukcji mapy, których przy zakupie jest tylko kilka ale można się wspomóc linkiem w mojej poprzedniej wiadomości. Polecam demo, które dobrze prezentuje możliwości gry.
Korekta:
Opisałem się a nie wymieniłem głównych różnic

Po przeczytaniu powyższego można dojść do wniosku , że różnic tak na prawdę nie ma , ale ... Przede wszystkim nie ma klimatu fantasy (tylko "realni" średniowieczni rycerze) a co za tym idzie zaklęć, smoków itp. W stos. do PH jest rozgrywką znacznie uproszczoną co akurat mi odpowiada. Każda następna mapa wymaga zastosowania praktycznie innej strategii (są takie, których po wielokrotnych próbach nie mogę ugryźć) - no i oczywiście można tworzyć własne mapy dzięki edytorowi.