Problem z niektorymi grami i emulacja gba:)

• 3 Odpowiedzi
  • 1050 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z niektorymi grami i emulacja gba:)
« dnia: Sierpień 06, 2009, 20:47:45 »
Witam
Posiadam Diamonda razem z radiem 1.00.25 oraz z oryginalnym softem z orange z koncowka 93.
1.Moj problem polega na tym iz nie moge odpalic niektorych gier np real football 2009,sama gra sie instaluje bez zadnych problemow i widac ja w eksploratorze plikow ale po tapnieciu na plik exe ktory uruchamia gre pojawia sie na chwilke klepsydra i gra sie nie uruchamia.Sa gry ktore uruchamiaja sie bez problemu np nfs mw zainstalowal sie i myka znakomicie;).
2.Druga sprawa to sprawa z emulatorem gba i jego kolegow.Do emulacji chcialem uzywac MorphGeara v2.4.0.9 ale np gta ktore uruchomilem nie dosc ze chodzi dosc wolno tzn ok 7-10fps to do tego pad do sterowania jest wielkosci opuszka od palca-(wina rozdzialki diamonda 640x480) tzn jest strasznie maly i nie da sie grac.Czy istnieje jakis inny program do emulacji ktory ma mozliwosc sterowania dotykowego i co zrobic zeby gry z gba chodzily troszke szybciej??

Pozdrawiam i prosze o pomoc;) jesli taki temat juz byl to prosze nazwac mnie slepcem:P

*

Offline Chemik89

• *
  • 95
  • Sprzęt: Axim x50v / SE k800i
Odp: Problem z niektorymi grami i emulacja gba:)
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2009, 22:17:11 »
1. Qualcomm ;) i ogólnie z tego co widziałem jest sporo gier niekompatybilnych z tym htc ;)

na pytanie 2gie znajdziesz odpowiedź w dziale "emulacja" - praktycznie co 3-4 temat jest o tym ...
Ale zbyt wiele się nie spodziewaj - Qualcomm ;)
PŁ Student
c++&OpenGL programmer ;]

*

Offline czmoku

• 27
  • Mrs. Ufo
  • Sprzęt: HTC BA -> HTC Uni -> Samsung i900 8gb
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2009, 22:41:29 »
Chodzenie na ekranie nie jest zbyt dobrym pomysłem. Szybkość gier spada około o 50% - zobacz ile masz bez naciśnięcia na ekran, a ile z. Zdaje mi się ,że jest to wina  przeszukiwania przez procesor (przez co zajmowanie go) ekranu gdzie nastąpiło przyciśnięcie. Ja na omni używam (niestety) Sony ericsson'a k600i do sterowania przez bluetooth+zdalny pulpit.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2009, 22:53:20 »
czyli umoczylem:-wybierajac diamonda;P

Nie ogolnie jestem z niego zadowolony ze wzgledu na gabaryty ale szkoda ze cos jest kosztem czegos;P no ale coz bede musial jakos przecierpiec taka pierdole jak brak emulacji,znajac mnie to bym wgral zobaczyl co i jak i pewnie bym to olal bo co to za pykanie w gierke na 2,8:P,pozdrawiam i dobranoc