Moje gry życia na PPC....:)

• 1081 Odpowiedzi
  • 395167 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #420 dnia: Grudzień 21, 2006, 16:34:05 »
Cytat: "urekrules"
przejrzałem cały temat ale nie znalazłem jeszcze jednego rodzaju gier - bijatyki - nie ma, czy wszyscy o nich zapomnieli ?? :)

Z bijatykami jest problem, ponieważ wymagają szybkiego wciskania różnych kombinacji klawiszy, co na pockecie jest zazwyczaj niewygodne. Jednak mimo to kilka tytułów sie ukazało: Hammer Combat, Universe Mortal Tournament, Kung Fu. Znacznie większe możliwości niesie ze sobą emulacja różnych konsol, na których ukazało się znacznie więcej tego typu gier. Ale od tego jest już osobny dział.

*

nothin

« Odpowiedź #421 dnia: Grudzień 21, 2006, 17:14:39 »
szkoda gadać... samurai showdown, mortale, last blade itp, wszystko działa.....marvel vs capcom, kof...coś jeszcze?

« Odpowiedź #422 dnia: Grudzień 22, 2006, 22:03:27 »
a ja mam pytanie poszukuje gierek w stylu
1) C&C tyberian sun wiem o age i warfare
2) coś jak symulator statku kosmicznego podczepianie ładunku, lądowanie itp.. żeby nie tylko sie strzelało coś jak lądowanie na księzycu

*

nothin

« Odpowiedź #423 dnia: Grudzień 22, 2006, 22:36:27 »
2. port elite v 1.09, na przyklad.
,,,a dla tytanicznie szybkiego pocketa frontier na emulce atari st.

*

Offline EnD

• 275
    • http://www.kuczok.net/
  • Sprzęt: Era G1, PSP Slim, Lark 35.5c
« Odpowiedź #424 dnia: Styczeń 01, 2007, 18:49:41 »
1) C&C tyberian sun wiem o age i warfare

Jest jeszcze warcraft II, aczkolwiek u mnie nie działa ekran dotykowy w tej grze dobrze.

A jakie gry ja polecam?
K-Rally (naprawdę wciąga!)
Pocket Quake
PPCTTD [Transport Tycoon Deluxe]
Warfare Incorporated
Pocket Humanity
Task Master

Oczywiście jest też wiele innych ciekawych gier, które mi się podobają i lubię w nie grać, ale musiałem wybrać

« Odpowiedź #425 dnia: Styczeń 01, 2007, 21:04:27 »
A czy kojarzycie gre maxdila na PC ?? Ostatnio znalazlem ta gre na PPC co prawda w wersji angielskiej ale chyba i tak kazdy wie o co chodzi ??
A czy znacie jeszcze jakies tytuly gier ekonomicznych albo jakichs strategii ciekawych ??

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #426 dnia: Styczeń 01, 2007, 22:18:58 »
Anvil: Polecam ci Space Trader - świetna gra ekonomiczna kupujesz i sprzedajesz różne towary a w trakcie tego rozbudowujesz statki i wypełniasz misje. Polecam! :ok:

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #427 dnia: Styczeń 01, 2007, 22:24:21 »
Polecam prosta gierke 4-in-line.

« Odpowiedź #428 dnia: Styczeń 02, 2007, 15:57:47 »
Właśnie zakupiłem Sky Force Reloaded i muszę powiedzieć że gierka wciąga nisamowicie !

« Odpowiedź #429 dnia: Styczeń 02, 2007, 22:00:17 »
Cytat: "endrius33"
A ja szukam gry Kung-Fu Master.
Byla kiedys na automatach i grach TV
Niestety... nie spotkalem sie z nia nawet na PSX. PS2 nie wspominajac o PC
Moze ma ktos jakies info co do tej gry?

Mozesz pograc w dokladnie tego salonowego Kung-Fu Mastera, ktorego widziales na automatach - polecam PocketCult MAME i odpowiedni rom (znajdziesz tez tam wiele innych wspanialych salonowek). Jezeli chcesz pograc tylko w cos o podobnym klimacie ale z digitalizowana grafika postaci w stylu mortal kombat, polecam Kungfu Fighting.

Moje Pocketowe "gry zycia" to:
AcePocket Podz - zrecznosciowo-logiczne kulki w stylu "zumy" ale z przesliczna grafika.
Virtual Pool Mobile - najladniejszy i najbardziej grywalny kieszonkowy symulator bilarda (ech, zeby jeszcze dorzucili snookera).
Rayman Ultimate - przepiekna platformowka 2D stworzona na zapomniana juz konsole jaguar - super grywalna i wygladajaca rownie dobrze na PDA.
SkyForce i SkyForce Releoaded - najlepsza skrolowana strzelanina napisana na pocketa - do tego made in Poland.
K-Rally - swiezutkie wyscigi samochodowe naszych rodakow Skyforce, w stylu micromachines ale z bajeczna grafika - z taka iloscia opcji, ze chyba nigdy mi sie nie znudzi - najlepszy dowod na to ze "Polak potrafi".
LandWare Shanghai - swietna wariacja na temat mahjongga - ukladanka.
Lagarto Four Winds Mah Jong - cos dla fanow mahjongga (uwaga, to nie jest ukladanka w stylu shanghai, tylko prawdziwy mahjongg - tradycyjna 4 osobowa chinska gra)
Manaisoft PopperZ - bomberman, ale z kopiaca tylki grafika i chyba jako pierwsza oferuje mozliwosc grania przez BT w 4 osoby.
Fire Power - strzelanina w stylu "stateczkiem w prawo", piekielnie trudna i rownie mocno uzalezniajaca.
PDAmill GameBox Solitaire 1 i 2 - ten zestaw pasjansow i o reszcie mozna zapomniec - cudnosci.
PDAmill Snails - zapomnij o Worms'ach, teraz rzadza "slimaki".
Raging Thunder - lepszych wyscigow samochodowych 3D na pockecie chyba nie znajdziesz (musze jeszcze sprawdzic Midtown Madness3, moze MS dal czadu)
Resco Sudoku - logiczna, wciaga jak diabli.
Virtual Toys VT Pocket Tennis - super tenis.
Walter Rawdanik ZRaid - swietna strzelaninka w stylu Rive Raid.
Broken Sword, Syberia i Z-Logics Development Gilbert Goodmate - swietne przygodowki.

Jezeli chodzi o gry dedykowane dla Pocket PC to chyba wszystko, ale jest jeszcze swiat emulatorow, nieprawdopodobnie bogatszy - z taka biblioteka gier, ze cholernie dlugo trzeba by wymieniac "gry zycia".
Niektore z nich to min:
SCUMM - dostarcza mase niezapomnianych, oldschool'owych przygodowek w stylu Monkey Island 3, Broken Sword 2, Sam & Max HTR...
Finalburn WinCE - piekielnie szybki emulator gierek min Capcomu CPS1 (Punisher, Cadilac and Dinosaurs, Warriors of Fate, itd) i CPS2 (nareszcie mozna pograc w Dungeon & Dragons Tower of Doom i Shadow over Mystaria, Street Fightera Alpha 3, Marvel vs Street Fighter, etc), Neo-Geo (mozna spokojnie pograc we wszystkie 6 czesci Metal Sluga, a jest przeciez jeszcze Last Blade, Puzzle Bubble, cala seria King of Fighters i maaaasa innych hitow)
Pocket Cult MAME - starsze hiciaki z automatow (setki gier)
A przeciez mozemy jeszcze pykac w gry z konsol Super Nintendo, Megadrive'a, Gameboy Advence, a nawet Playstation (tu juz niestety nie jest tak rozowo, ale niektorzy graja chociazby w Final Fantasy VII czy Resident Evil - mi tam wystarcza Kula World)... a jest tego przeciez duzo wiecej. Sa komputery (emulka DOS'a - niektore tytuly sa nawet calkiem grywalne, calkiem niedawno meczylem Prince of Persia 2), prawie idealny emulator atari ST (CastCE) i takie hity jak chociazby GODS, Jim Power, Cannon Fodder, Rodland, Push over i dziesiatki, jesli nie setki innych. Sa tez ciekawostki w stylu Amigi (dosyc kompatybilny emulator ale... wlasnie - to ale - niestety straaaaszliwie wolny, chociaz w niektore gry da sie nawet pograc - zdarza mie sie pomeczyc Pro Tetris'a  czy Pacmana Deluxe). Swiat emulatorow nawet na pockecie jest calkiem spory i kazdy moze dla siebie znalezc "gre zycia", czy nawet odnalezc jakas gre z czasow dziecinstwa.

« Odpowiedź #430 dnia: Styczeń 04, 2007, 13:25:17 »
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=91993

Gra Cube-RPG plik z PPC w nazwie 22MB zip. nie instaluje się wrzuciłem ja na kartę w x50v  27 MB wolnego Ram-u,grafika super jest darmowa.Chodzi płynnie jedynie mam pytanie nie mam celownika z broni (+) i nie wiem jak go dostać może ktoś doradzi.

*

Offline EnD

• 275
« Odpowiedź #431 dnia: Styczeń 04, 2007, 14:53:54 »
Cube - działa tylko na palmtopach z akceleratorem.

Nie da się połączyć z żadnym serwerem :( nie potrafiłem zestawić również w niej połączenia ppc - pc :(

*

Offline Vid

• **
  • 105
« Odpowiedź #432 dnia: Styczeń 13, 2007, 08:49:51 »
Czy zna ktoś tytuły gier FPS(oprócz dooma, heretica i quake'a)  które dałoby się obsługiwać z pomocą joya z MDA Compact?

*

Offline zorg

• **
  • 209
« Odpowiedź #433 dnia: Styczeń 13, 2007, 17:50:32 »
czesc moze mi ktoś powiedzieć co zrobić aby PPCTTD [Transport Tycoon Deluxe]  działało ? wiem że coś trzeba zrobić po sciagnieciu ale nie rozumiem co i czy moze mi ktoś wytłumaczyc lub wysłać kompletną wersje w ktorej nie trzeba juz nic zmieniać ? piszcie na gg 2210868 :)

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #434 dnia: Styczeń 13, 2007, 18:40:31 »
zorg zajrzyj do tego tematu. Masz tam gotowe paczki do ściągnięcia.

*

Offline EnD

• 275
« Odpowiedź #435 dnia: Styczeń 14, 2007, 10:46:00 »
Cytat: "zorg"
czesc moze mi ktoś powiedzieć co zrobić aby PPCTTD [Transport Tycoon Deluxe]  działało ? wiem że coś trzeba zrobić po sciagnieciu ale nie rozumiem co i czy moze mi ktoś wytłumaczyc lub wysłać kompletną wersje w ktorej nie trzeba juz nic zmieniać ? piszcie na gg 2210868 :)

Musisz skopiować pliki z wersji na PC tego samego portu

*

Offline BLAST

• 378
« Odpowiedź #436 dnia: Styczeń 15, 2007, 14:37:51 »
PocketSand - pocketowa wersja gry Falling Sand. Sypiemy sobie piasek, sól, lejemy benzynę itp. Nie ma żadnego limitu czasu, w sumie żadnych zasad. Wciągnęło mnie niesamowicie tak więc polecam spróbować :D
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #437 dnia: Styczeń 23, 2007, 12:06:04 »
poszukiwane szachy/warcaby/skoczki w wersji dla RealVGA. to co znalazlem dziala jedynie dla trybu vga lub jest skalowane :]
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #438 dnia: Styczeń 23, 2007, 13:02:19 »
Cytat: "BLAST"
PocketSand - pocketowa wersja gry Falling Sand. Sypiemy sobie piasek, sól, lejemy benzynę itp. Nie ma żadnego limitu czasu, w sumie żadnych zasad. Wciągnęło mnie niesamowicie tak więc polecam spróbować :D

Też polecam. :ok: A jak już się znudzi nam takie chaotyczne, bez zasad "sypanie piasku" to polecam "zbudować" kostrukcje do tworzenia czystej, słonej wody: ma ona jaśniejszy kolor niż zwykła, słodka woda, tworzy się poprzez zmieszanie wody słodkiej + soli (można skorzystać z tego co leci u góry ekranu). Nie należy też zapomnieć o stworzeniu komina, żeby para wodna wydostawała się i nie zanieczyszczała nam towrzonego produktu. :D
Ja tam uzbierałem ponad połowę ekranu czystej słonej wody (nie było żadnego innego pikselka). ;)

*

Offline chemik333

• **
  • 132
  • Sprzęt: x50v + sporo kart + inne dewocjonalia :)
« Odpowiedź #439 dnia: Styczeń 26, 2007, 12:04:38 »
Witam.
Gram sobie i gram w gre Girders (budowanie mostow i wiez) i mnie tak wciagnelo ze zrezygnowalem nawet z innych gier na pececie :) Mam jednak problem: na wyzszych levelach jakos da sie zrobic most zeby sie nie zawalil, ba, nawet da sie zrobic tak zeby pociag przejechal po nim, nie zgubil pasazerow i zeby zaden element mostu nie pekl :) jednak postanowilem budowac kazdy most w taki sposob aby nic nie swiecilo sie na czerwono, ze jest zbyt obciazone. Do 8 poziomu mi sie udalo, natomiast ten 8 jest juz za ciezki... Moze ktos kto gra/gral w ta gre poleci jakas lekturke przydatna podczas budowania? Z checia poczytam, bo budowanie na chybil trafil chyba mija sie nieco z celem tym bardziej ze kombinujac godzinami nie widze zadnych postepow w optymalizacji konstrukcji... Nie chodzi mi tu koniecznie o screeny z gotowymi rozwiazaniami, lecz cos dzieki czemu sam bede mogl rozwinac wlasne umiejetnosci :) (choc screeny tez moga byc przydatne).

ps. Jaki poziom max stress powinien byc jeszcze a jaki juz nie akceptowany?

*

Offline DJ MHz

• **
  • 148
    • http://eksploracjapolkowice.fora.pl
  • Sprzęt: Dell Axim x51v + SDHC 4GB + GPSlim 236
« Odpowiedź #440 dnia: Styczeń 27, 2007, 19:13:50 »
Ja używam do budowania wież i mostów w tej grze dużej ilości trójkątów. Oczywiście równobocznych. Jest to najbardzej wytrzymała konstrukcja na świecie :) używa jej się do wielu rzeczy. JA buduję aby przejść. Niekiedy się zdaża że wieża się zawala ale jej czubek jest jeszcze nad poziomem zero i udaje mi się przejść, tak samo mosty (najwiekszy extreem mostu- 96% uszkodzen. i przetrwał :] ) Ja tam doszedłem do poziomu wież, że muszę zbudować wieze 180 metrów, na zboczu góry. I sobie poradzić nie mogę :/

pare fotek tu masz :
http://www.clickgamer.com/screenshots.htm?pid=3609&section=PPC&PHPSESSID=04afd1072e6524a73a9a2f68c2989f72

*

nothin

« Odpowiedź #441 dnia: Styczeń 27, 2007, 21:07:31 »
w razie czego, są dwie wersje tej gry na peceta, czy może już trzy..
pontifex(a jakże..).

*

Offline BLAST

• 378
« Odpowiedź #442 dnia: Styczeń 28, 2007, 11:05:51 »
Najnowsza (chociaż ma już może z 3 lata) na PC to Bridge It - rewelacyjna grafika jak na takie gierki :)
W wersji PC fajne było to, że długość mostu można było podzielić na równe odcinki stali o maksymalnej długości. W Girders niestety trzeba trochę bardziej kombinować i ciężko zrobić coś symetrycznego.
Axim X51v (LennySh Football AximX51v WM6 ROM #2)

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #443 dnia: Styczeń 28, 2007, 21:00:54 »
Cytat: "Poklik"
Też polecam. :ok: A jak już się znudzi nam takie chaotyczne, bez zasad "sypanie piasku" to polecam "zbudować" kostrukcje do tworzenia czystej, słonej wody: ma ona jaśniejszy kolor niż zwykła, słodka woda, tworzy się poprzez zmieszanie wody słodkiej + soli (można skorzystać z tego co leci u góry ekranu). Nie należy też zapomnieć o stworzeniu komina, żeby para wodna wydostawała się i nie zanieczyszczała nam towrzonego produktu. :D
Ja tam uzbierałem ponad połowę ekranu czystej słonej wody (nie było żadnego innego pikselka). ;)

jak zbudować taką machinę? próbowałem robić coś z lodem ale zawsze zostawały kropki soli i zwykłej wody

nawet ciekawa ta gra :) ale cięła się na aximie. jak zrobiłem dużo wody to nawet w trybie skalowanym... :/ trochę słabo zoptymalizowana. mimo to zabawa ciekawa.

*

Offline Poklik

• 2379
« Odpowiedź #444 dnia: Styczeń 28, 2007, 21:55:26 »
Slammer: proszę bardzo, jednak taka "solucja" popsuje ci tylko zabawę ;)

To tak rysowane na szybko, oczywiście można to ulepszyć.

Co do gry Griders to dzięki, że przypomnieliście mi o niej. :) Najprawdę dobra gra, ale jak dla mnie troszkę za prosta...
Niestety jest w niej jeden bug przez co można ustawiać nieskończoną ilość "klocków" dowolnego typu. Oczywiście odradzam stosowanie tego, gdyż traci się wtedy całą przyjemność z gry.
A co do maksymalnego "stressa" to może być nawet 100 (ja mam tak często ;) ) przy 101 pękają wiązania, jednak i tak nie ma to wpływu na to czy przejdzie się poziom. Najważniejsze jest aby cały pociąg przejechał... za wszelką cenę.  :D

*

Offline slammer

• 536
« Odpowiedź #445 dnia: Styczeń 29, 2007, 03:13:39 »
zanim przeczytałem tą odpowiedź skonstruowałem coś podobnego, ale nie aż tak fajnego :P na początku zrobiłem sobie taki lejek na wodę i sól gdzie szerokość wylotu miała tyle co 2 ziarenka. potem kilka wodospadzików po tym zielonym i do wanienki na dole. potem doszedłem do tego, że słona woda nie wyparowyje (dlaczego?) i zrobiłem coś bardzo podobnego konstrukcyjnie do tego. mimo to cały czas miałem problemy z solą - czasami się przedostawała do wanienki.

*

Offline rysem

• 11
Jakie gry logiczne?
« Odpowiedź #446 dnia: Luty 06, 2007, 09:48:20 »
Witam
Od tygodnia mam ASUSA A636N i chetnie kupiłbym dobre gry logiczne. Jakie polecacie? Może też dobre wyścigi samochodowe? Najważniejsze, aby chodziły na PPC bez problemów.
Pozdrawiam

*

Offline slammer

• 536
« Odpowiedź #447 dnia: Luty 06, 2007, 12:44:18 »
z logicznych polecam spb brain training.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #448 dnia: Luty 06, 2007, 14:54:17 »
Oh tak ta gra jest boska! I do tego na serio coś daje (trenuje umysł) :)  Rewelacja! Polega na przechodzeniu kolejnych poziomów gier (easy, medium, hard, aż do maximum). Najfajniejsze jest to, że w nagrodę otrzymujemy dostęp do nowej gry, którą znowu możemy prejść do końca. Można robić też sobie testy inteligencji (wyniki w %) - nie jest to łatwe :P

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline slammer

• 536
« Odpowiedź #449 dnia: Luty 06, 2007, 19:14:40 »
Gram w to od poczatku lutego. pierwszy test - 30%. drugi po jednym dniu - 40%.  trzeci wczoraj - 61% - status: Intern. po prostu świetne to jest. Quadronica i Balltracker mam na maximum. reszta poza zapałkami na hard bo zapałki powoli idą. niedługo sapre będzie maximum a potem Numbers. Na VGA ta gra wygląda świetnie, ale żre zdecydowanie za dużo baterii!!