Moje gry życia na PPC....:)

• 1081 Odpowiedzi
  • 403754 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #330 dnia: Sierpień 24, 2006, 19:26:28 »
Ok, ok, Kuba. Nie miałem pojęcia, że to jest tylko na PPC2002. Myślałem, że może PPC and "Greater".

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #331 dnia: Sierpień 24, 2006, 19:40:56 »
Nie prawda,ze WWP sa tylko na 2002 u mnie dziala na 5.0  :P

« Odpowiedź #332 dnia: Sierpień 25, 2006, 13:33:43 »
A da radę pograć w Settlersów albo Knights and Merchants na PDA?
Emulować je np., w jakiś sposób?

*

Jinks

« Odpowiedź #333 dnia: Sierpień 25, 2006, 14:53:22 »
Ja ze swej strony zaproponowałbym trzy gry. Nie mają może super graficznych wodotrysków ale pójdą chyba na każdym palmtopie.
Pierwsza to Kriegsgefangen

czyli trójwymiarowa strzelanka. Zadanie uwolnić jeńców wojennych. Początkowo wygląda słabo,późniejsze poziomy jednak trochę nadrabiają. Można nawet  zobaczyć na niebie nisko latające samoloty.
Druga to Egoman

czyli Pacman z giwerą,również w trybie 3d.
I ostatnia-moja ulubiona Warring States-strategia

Graficznie jak widać prezentuje sie nieźle,walczymy,podbijamy,wynajdujemy. Przeszkadzają nam najeźdźcy zza miedzy,przeciwnicy na naszym terytorium,bunty,rebelie,klęski żywiołowe. I tu zagadka. W grze można prowadzić badania naukowe. Ostatnią rzeczą,którą trzeba wynaleźć jest eliksir życia. Na zdjęciu,na samym dole.

Pytanie brzmi:Czy da się to w ogóle wynaleźć? Mnie to wygląda bowiem na żart programistów. Mimo wielu prób,nie udało mi się tego dokonać. Może ktoś spróbuje :) ???
Pozdrowienia dla wszystich i sorki za rozpisanie się i dokumentację fotograficzną  :)
Miałem dać same linki,ale czasem silę się na elegancję
Ale link przynajmniej do tej ostatniej dam :)
 http://www.freewareppc.com/games/warringstates.shtml
Wszystkie są freeware

*

Jinks

« Odpowiedź #334 dnia: Sierpień 25, 2006, 15:05:48 »
A,byłbym zapomniał. :)  Podane przeze mnie gry nie aspirują do miana gry życia. Jest bowiem wiele innych tytułów które sobie na to zasłużyły,czy to stworzonych specjalnie na palma,czy też dostosowanych do niego z PC. Ale odstresowują,bawią, a przede wszystkim, pójdą praktycznie na wszystkim

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #335 dnia: Sierpień 25, 2006, 15:20:52 »
Jinks: Co do tego eliksiru: Nie, nie da się ;) (próbowałem wiele razy, jednak jest to po prostu niemożliwe). I nie jest to żart, tylko tak, żeby jakoś "ładnie" zakończyć fabułę, coś jak "zmarł tuż przed odkryciem mikstury nieśmiertelności". Ot cała tajemnica :)
Ja osobiście uwielbiam tego typu gry (zostało mi to z czasów Atari XE :) ). I polecam jeszcze A Viking Saga tego samego autora.

*

Jinks

« Odpowiedź #336 dnia: Sierpień 26, 2006, 22:07:27 »
Dzięki Poklik :)
Dla miłośników strategii polecam również UFO w wersji dla pocketpc.
Do zassania na stronie

http://www.smksoftware.ru/downloads.shtml
To rosyjska strona,więc nie wiem jak u nich z legalnością oprogramowania,ale wygląda to na w pełni grywalna wersję. Być może jest to freeware,albo beta?

*

nothin

« Odpowiedź #337 dnia: Wrzesień 05, 2006, 17:13:49 »
final fantasy 7.

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #338 dnia: Wrzesień 28, 2006, 20:18:17 »
Cytat: "OneLazyBastard"
A da radę pograć w Settlersów albo Knights and Merchants na PDA?
Emulować je np., w jakiś sposób?

Chyba tylko Settlers The na UAE.
BTW. Czy to pojdzie na ipaq 3850 z WM2003 ?

*

Offline sebcioz

• 48
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #339 dnia: Październik 09, 2006, 15:29:03 »
Raymon -  Wie ktoś, jak dostać się do skrzynki w 2. rundzie??

*

Offline pxm

• **
  • 101
« Odpowiedź #340 dnia: Październik 09, 2006, 21:57:54 »
witam!
A jakie byscie polecili tytuły jesli chodzi o wyścigi samochodowe?
Poki co podoba mi sie nawet gra pt: "RagingThunder". Polecam.
Jak ktos zna inne ciekawe tytuły - niech poda :) Z gory dzieki.

*

silentjob

« Odpowiedź #341 dnia: Październik 09, 2006, 23:06:32 »
Emulator GameBoy'a i seria MicroMachines :), nie ma lepszych wyścigów ;).

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #342 dnia: Październik 10, 2006, 00:19:29 »
z wyscigow - Raging Thunder
prezentuje sie niezle. niestety moge to ocenic jedynie po screenach
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline pxm

• **
  • 101
« Odpowiedź #343 dnia: Październik 10, 2006, 00:34:44 »
Cytat: "fokstrot"
z wyscigow - Raging Thunder
prezentuje sie niezle. niestety moge to ocenic jedynie po screenach

o tej grze napisalem przeciez :) Pytalem o inne tytuly :)

Cytat: "silentjob"
Emulator GameBoy'a i seria MicroMachines :), nie ma lepszych wyścigów ;).

jesli chodzi o emu to spoko - jestem w temacie , ale chodzi mi o gry pisane pod PPC :)

*

Offline kuba88

• 426
  • Sprzęt: Galaxy S XXJPY
« Odpowiedź #344 dnia: Październik 10, 2006, 19:37:17 »
Jesli chodzi o wyścigi to chyba najlepsze są "Schumacher Kart" świetna fizyka co dość rzadko trafia się w grach na pocketa i niesamowita płynność na moim XScale 200MHz chodzi bez podkręcania!!!

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #345 dnia: Październik 10, 2006, 20:19:42 »
Cytat: "kuba88"
Gra życia na PPC? Niewątpliwie Pasjans! ;-) Przynajmniej w niego mogłem grać godzinami na starym, poczciwym Compaqu. Oh, i Monopoly też wymiata.
Jednak teraz nowy PDA, nowe możliwości.

Mam Dell Axim x30 High (procek 624 MHz) z WM2003 SE i mam problem. Chciałem wypróbować Worms World Party więc ściągnąłem, zainstalowałem, odpaliłem i... nic. Zmienia się tylko nazwa aplikacji (na górze) i nic się nie dzieje. Dalej odpalony jest eksplorator, gra się nie włącza. Na próbę, "dla jaj", zainstalowałem Wormsy na starym, wysłużonym Compaqu (procesor 200 MHz, bodajże) z PPC2002 i... wszystko śmiga aż miło. Zdziwiłem się, że to w ogóle działa, a i mało tego! Normalnie się da grać, bez żadnego "klatkowania". Nieważne. W każdym razie moje pytanie brzmi -
Czemu Robaki nie działają na Aximie, który jest kilka razy lepszy. Może problem leży w systemie operacyjnym?

Jakieś propozycje?

A czemu nie wszystkie programy z Win98 chodzą na XP (pomimo tego że masz mocniejszy komp niż wtedy gdy miałeś Win98) taka sama różnica jest pomiędzy WM 2003SE a PPC 2002

Mi te Wormsy chodzą na WM5 ;)

A ja szukam jakiejś dobrej graficznie przygodówki 3D na pocketa i dobrych wyścigów. Tego Raging Thunder na pocketa nie umiem znaleść nigdzie.

Jest może jakiś nowszy Tomb Raider? Albo taki OT - ktoś wie gdzie znajdę brakujące zębatki do tych potrzebnych do ułożenia na ścianie za tym mostem nad rzeką, która leci do wodospadu? Inaczej wytłumaczyć nie umiem, a stoję w miejscu :D Wszystko posprawdzałem - lipa ;)

*

silentjob

« Odpowiedź #346 dnia: Październik 11, 2006, 01:33:49 »
Poszukaj jakieś solucji do TR -> wersja pecetowa nie różni się niczym od wersji z PDA :).

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
  • Sprzęt: Archos 70
« Odpowiedź #347 dnia: Październik 11, 2006, 12:45:00 »
BatSk8 Tego Raging Thunder musisz poszukać lepiej ;)
U mnie gra działa kiepsko. Prawdopodobnie dlatego, że gra wykrywa ekran VGA i wyświetla grafikę w wysokiej rozdzielczości. Tak na oko mam poniżej 15 klatek na sekundę.

Ty masz Axima, więc u ciebie gra powinna śmigać.

Swoją drogą dziwacznie rozwiązano tryb landscape w tej grze. Należy najpierw przełączyć sobie Today w tryb landscape i dopiero wtedy odpalić grę. Ale nawet wtedy sterownie jest pomieszane.

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #348 dnia: Październik 11, 2006, 18:05:23 »
Jest jeszcze Death Drive - wyścigi i strzelanie.
Można to ściągnąć z ich strony.
Albo klikając tutaj:
Lowres 11.5 mb.
Hires 14.4 mb.
PS. Ja na Looxie testowałem tylko Hires (nie trzeba instalować wystarczy wypakować np. na karcie).

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
« Odpowiedź #349 dnia: Październik 11, 2006, 18:19:33 »
Death Drive nie działa pod WM 5.0.

*

Offline kuba88

• 426
« Odpowiedź #350 dnia: Październik 11, 2006, 18:45:21 »
Cytat: "BatSk8"
Gra życia na PPC? Niewątpliwie Pasjans! ;-) Przynajmniej w niego mogłem grać godzinami na starym, poczciwym Compaqu. Oh, i Monopoly też wymiata.
Jednak teraz nowy PDA, nowe możliwości.

Mam Dell Axim x30 High (procek 624 MHz) z WM2003 SE i mam problem. Chciałem wypróbować Worms World Party więc ściągnąłem, zainstalowałem, odpaliłem i... nic. Zmienia się tylko nazwa aplikacji (na górze) i nic się nie dzieje. Dalej odpalony jest eksplorator, gra się nie włącza. Na próbę, "dla jaj", zainstalowałem Wormsy na starym, wysłużonym Compaqu (procesor 200 MHz, bodajże) z PPC2002 i... wszystko śmiga aż miło. Zdziwiłem się, że to w ogóle działa, a i mało tego! Normalnie się da grać, bez żadnego "klatkowania". Nieważne. W każdym razie moje pytanie brzmi -
Czemu Robaki nie działają na Aximie, który jest kilka razy lepszy. Może problem leży w systemie operacyjnym?

Jakieś propozycje?

A czemu nie wszystkie programy z Win98 chodzą na XP (pomimo tego że masz mocniejszy komp niż wtedy gdy miałeś Win98) taka sama różnica jest pomiędzy WM 2003SE a PPC 2002

Mi te Wormsy chodzą na WM5 ;)

A ja szukam jakiejś dobrej graficznie przygodówki 3D na pocketa i dobrych wyścigów. Tego Raging Thunder na pocketa nie umiem znaleść nigdzie.

Jest może jakiś nowszy Tomb Raider? Albo taki OT - ktoś wie gdzie znajdę brakujące zębatki do tych potrzebnych do ułożenia na ścianie za tym mostem nad rzeką, która leci do wodospadu? Inaczej wytłumaczyć nie umiem, a stoję w miejscu :D Wszystko posprawdzałem - lipa ;)

Racja Wormsy chodzą na WM 5.0 (sprawdzone na MIO A201 mojego taty) ale na WM 2003SE już nie chcą ruszyć - dość dziwne :mysli:

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #351 dnia: Październik 12, 2006, 15:45:12 »
Cytat: "Tomcio-Paluszek"
Death Drive nie działa pod WM 5.0.

Mi działa i to świetnie ;) Super gra, wciągająca. Mimo tego, że nie jest ładna graficznie to warto. Jest nawet możliwość rozbudowy samochodu i zakupu nowego ;)

*

Offline Tomcio-Paluszek

• **
  • 221
« Odpowiedź #352 dnia: Październik 12, 2006, 17:54:53 »
W takim razie działa na WM 5.0, ale nie działa na n311. Pewnie trzeba mieć procka x-scale.

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #353 dnia: Październik 12, 2006, 19:41:54 »
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to wpakować (te pliki gry)? Ja stroszkę próbowałem, ale nic się nie działo :(  Jedynie w folderze, z którego uruchamiałem grę pojawiał się pliczek "debug.txt"... Mam pocketa takiego jak w opisie (HP iPAQ 1940 - WM 2003, Proc: 266 MHz ARM, kolorowy wyświetlacz 320x240), więc problemów nie powinno być, a jednak są :mysli:

P.S: Polecam grę firmy Fathammer - Stuntcar Extreme ;) Jest to gra wyścigowa - bez broni (tak mi się wydaje, ale dopiero zacząłem grać :) ), która polega na zdobywaniu punktów i pokonywaniu przeciwników (zyskiwaniu ich terenówek). Polecam.

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
« Odpowiedź #354 dnia: Październik 12, 2006, 20:21:22 »
Nameless - ja ściągnąłem hi-res, wpakowałem gdzieś i mam plik DeathDrivePPC2003.exe z tego co pamiętam ;) Przeszłem to już prawie, krótkie, ale super gra!!!

Stuntcar mam, przy akceleracji jet super, grafika jest po prostu piękna, gra sama w sobie też super - jeździmy autkami zabawkami (przynajmniej tak wyglądają) i się ścigamy, jest nitro, zbieranie literek i punkty za skoki. Broni nie ma, fakt. Ale niestety jest tylko jeden przeciwnik :( Więcej jest w multiplayer z tego co mnie ziele powiadomił. Jakoś też odblokowuje się sekretne auta i levele, ale nie wiem na jakiej zasadzie, nie udało mi się. Przejechałem wszystkie plansze 5 razy na pierwszym miejscu i mi się znudziło, bo nic nowego i mało przeciwników.

Ja tam marzę o Stunt GP na PPC, może kiedyś będzie. Gdyby była wersja akcelerowana, ehh marzenia...

*

Offline Asassello

• 594
  • Sprzęt: LOOX 718, i600, i5700
« Odpowiedź #355 dnia: Październik 12, 2006, 20:23:56 »
Cytat: "Nameless"
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie to wpakować (te pliki gry)?

Ja to wypakowałem do utworzonego uprzednio folderu na karcie SD, więc podejrzewam, że można wypakować gdziekolwiek.
Może u ciebie jest jakaś inna przyczyna.  :(

« Odpowiedź #356 dnia: Październik 12, 2006, 21:59:07 »
Cytat: "pxm"
witam!
A jakie byscie polecili tytuły jesli chodzi o wyścigi samochodowe?
Poki co podoba mi sie nawet gra pt: "RagingThunder". Polecam.
Jak ktos zna inne ciekawe tytuły - niech poda :) Z gory dzieki.

Witajcie

Gdzie najlepiej i najbezpieczniej kupić tą gre ?

*

Offline Buczo

• 5
  • Radioactive guy
  • Sprzęt: Mio168,  w przyszłości HTC Touch Pro
« Odpowiedź #357 dnia: Październik 12, 2006, 22:03:54 »
Racja Wormsy chodzą na WM 5.0 (sprawdzone na MIO A201 mojego taty) ale na WM 2003SE już nie chcą ruszyć - dość dziwne :mysli:

Naprawde dosc dziwne, gdyz na moim WM03SE smigaja, moze dlatego ze pierw instalowalem na WM03 potem zrobilem backupa ustawien, nastepnie apgrejdnalem do WM03SE. Po tej operacji wszsytko dzialalo lacznie z Wormsami.
A moja gra zycia jest Sokoban extra gra logiczna z 80 poziomami ;]

pozdr

*

Offline kuba88

• 426
« Odpowiedź #358 dnia: Październik 13, 2006, 11:10:01 »
Cytat: "Buczo"

Naprawde dosc dziwne, gdyz na moim WM03SE smigaja, moze dlatego ze pierw instalowalem na WM03 potem zrobilem backupa ustawien, nastepnie apgrejdnalem do WM03SE. Po tej operacji wszsytko dzialalo lacznie z Wormsami.
A moja gra zycia jest Sokoban extra gra logiczna z 80 poziomami ;]

pozdr

No to ja nie wiem na czym chodzą wormsy a na czym nie. Może to nie zależy od systemu tylko od różnic w sprzęcie :mysli:

*

Offline Nameless

• 1393
    • PDAclub.pl
  • Sprzęt: iPod Touch, iPAQ 2210, Palm m515 i Nokia 6820
« Odpowiedź #359 dnia: Październik 13, 2006, 15:48:48 »
Qrcze co do tego DeathDrive to ja mam wszystkie pliki i takie tam, ale nie chce mi to pójść, a w pliku "debug.txt" nie ma opisanych informacji dotyczących przyczyny błędu (jakieś ścieżki albo coś). Próbowałem kilka razy i nie mogę się z tym nadal uporać. Proszę was o pomoc, ponieważ szukałem takiej gry dość długo (chodzi mi o grę z takimi fajnymi autkami, widokiem z fotela kierowcy, a nie tak jak to jest często - od góry, dobrą grafiką i broniami do kupienia - duży wybór) i się strasznie "napaliłem" :(

~..in a Rub-a-duB style..in a Rub-a-duB style..~