mmorpg na ppc? w produkcji...

• 19 Odpowiedzi
  • 3120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

nothin

mmorpg na ppc? w produkcji...
« dnia: Kwiecień 14, 2007, 15:04:36 »
znalazłem zaskakujące screenshoty gry, która jakoby była w produkcji...
popatrzcie sami:
http://www.shadowoflegend.com/web/pix.aspx?cate=12

info/forum autorów...
http://www.shadowoflegend.com/web/bbs/default.aspx

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
Odp: mmorpg na ppc? w produkcji...
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2007, 16:25:31 »
Wygląda ciekawie. Jeśli będzie możliwość grania bez abonamentu (choćby z jakimiś ograniczeniami), to z pewnością spróbuje.

BTW to nie pierwsza próba mmorpg na pocketa. Istnieje już Sphere, ale trzeba zapłacić abonament (a przy moich nieregularnych zarobkach nie jest to dobre dla mnie rozwiązanie). Kiedyś chyba istanił Wyvern-MUD z interfejsem graficznym na pocketa, ale poza starymi newsami i kilkoma screenami śladu po nim nie widać (a szkoda, bo wymagał tylko jednorazowej opłaty).

*

nothin

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2007, 16:34:37 »
mi sie maszy ADOM jako mmorpg, tryb tekstowy i OGROM świata...

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2007, 16:36:32 »
Super, dzięki za info. Mam nadzieję, że chociaż to wypali, gdyż chciałbym czasem pograć w jakieś mmo na pda przez WiFi.  ;D
Co do Wyvern to o dziwo oficjalna strona nie istnieje.  :( A przecież jeszcze niedawno w nią grałem... Gra działała na PDA z WM i Linuxem, jednak pomimo, że była w pełni darmowa to wymagała Javy, która była już niestety płatna (tylko do ipaq h5550 była dołączana za darmo).

Ja tam ostatnio szukając jakiegoś mmo natrafiłem na to http://www.rhynn.com/ Niby odpala się na Midlet Managerze od Tao Group, łączy się z serwerem jednak trzeba się zarejestrować... I tu jest problem. MM od Tao nie obsługuje dwóch softkeyów ( >:( >:( >:( ) i nie da się zatwierdzić rejestracji. :(

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2007, 19:43:04 »
Super, dzięki za info. Mam nadzieję, że chociaż to wypali, gdyż chciałbym czasem pograć w jakieś mmo na pda przez WiFi.  ;D
Co do Wyvern to o dziwo oficjalna strona nie istnieje.  :( A przecież jeszcze niedawno w nią grałem... Gra działała na PDA z WM i Linuxem, jednak pomimo, że była w pełni darmowa to wymagała Javy, która była już niestety płatna (tylko do ipaq h5550 była dołączana za darmo).

Ja tam ostatnio szukając jakiegoś mmo natrafiłem na to http://www.rhynn.com/ Niby odpala się na Midlet Managerze od Tao Group, łączy się z serwerem jednak trzeba się zarejestrować... I tu jest problem. MM od Tao nie obsługuje dwóch softkeyów ( >:( >:( >:( ) i nie da się zatwierdzić rejestracji. :(

erm, to nie tylko tao..jak widzę :( mam ten sam problem z innym distro...;/ i czasem w mophunie, co dziwne;/

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2007, 20:06:28 »
Jak widzę, to z emulatorów javy tylko Coretek Delta Java Manager ma softkeye, jednak tutaj już nie chodzi Rhynn a do tego obraz jest wyświetlany w 176x220. Szkoda. :(

*

nothin

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 14, 2007, 21:02:39 »
Jak widzę, to z emulatorów javy tylko Coretek Delta Java Manager ma softkeye, jednak tutaj już nie chodzi Rhynn a do tego obraz jest wyświetlany w 176x220. Szkoda. :(

na modaco jest programik do rozciągania na 240x320, ale czy to się do javy mogłoby stosować...

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 30, 2007, 10:44:39 »
Odświeżę trochę temat, ponieważ zaczęły się beta testy gry i pierwsze relacje z nich. Tutaj możecie poczytać trochę o grze.

Wygląda na to, że będzie chodzić na WM2003 i nowszych. Instalacja zajmuje znacznie więcej niż piszą (800-900MB zamiast 500). Grafika jest pomniejszoną do QVGA wersją ze screenów (na razie nie ma VGA). Użycie łącza, to około 3MB na godzinę. To są te co ciekawsze wiadomości z linka wyżej. Jest też tam kilka screenów VGA. Na QVGA powinien wyglądać mniej więcej tak (zmniejszony screen z aximsite):

Ja już ściągam klienta ;D. Do bety można się chyba jeszcze zapisywać.

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 30, 2007, 10:47:00 »
dziewięćset MEGA?

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2007, 11:28:48 »
dziewięćset MEGA?
No ale popatrz jaka extra gierka. Pewnie masa poziomów, dźwięki i w ogóle. Jestem w stanie wywalić wszystko z karty żeby trochę w to pograć ;D

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 02, 2007, 20:00:12 »
Jakieś wieści na temat tej gierki? Przetestował ktoś? Pewnie bez EDGE'a ciężko będzie płynnie pograć... I w przypadku Mixa w Orange tanio nie będzie, przy stawce 25gr/50kb, 15zł za 1h :|

*

Offline bern

• 1156
  • Sprzęt: eee 1201N. htc Desire
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 02, 2007, 23:01:25 »
jesli faktycznie 3mb na godzine to nie wymaga wiecej niz gprs-u raczej. no i faktycznie wypada sie uzbroic w hotspot lub przynajmniej simdate (wyjdzie w granicach 90gr-1zl za godzine)
musze przyznac ze ominal mnie wczesniej ten temat (moze dlatego ze zapomnialem o istnieniu gier na pda ale ta wyglada dosc zachecajaco (tylko musialaby byc w vga..)

*

Offline mszi

• 14
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 03, 2007, 11:36:01 »
zaowiada sie moco ciekawie, ale jeszcze do tego musiala by sie przyjac, bo kiepsko grac samemu w mmorpg....

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 03, 2007, 12:02:32 »
GPRS pewnie wystarczy, ale może lagować, jeśli będzie dużo zainteresowanie to bez EDGE'a raczej ani rusz... Ale zobaczymy jak to się rozwinie, mam nadzieje że nie będzie płatna (jakaś jednorazowa opłata może być, ale aby abo nie wprowadzili). Wtedy jakiś pakiecik na neta w orange i można pograć ;)

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 03, 2007, 12:20:05 »
Minimum System Requirements
Windows Mobile 2003, 2003 SE, or 5.0 for Pocket PC based PDA or Smartphone
QVGA or VGA screen size
200 MHz processor
15 MB available program RAM
900 MB available space on memory card
WiFi or 2.5G/2.75G/3G wireless data connection

wg. tego gprs odpada...

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 03, 2007, 13:40:07 »
2.5G to też GPRS, wg wikipedii:

2.5G: GPRS • WiDEN • EDGE

Telefonia komórkowa trzeciej generacji (3G): W-CDMA • UMTS • FOMA • CDMA2000 • TD-SCDMA • HSDPA • HSUPA

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 03, 2007, 18:57:25 »
Grałem i szczerze mówiąc gra mnie nie zachwyciła. Przez GPRS da się grać, ale nie jest to najprzyjemniejsze, bo potwory i inne ruchome elementy otoczenia pojawiają się zbyt późno. Poza tym do wad zaliczyłbym też niewygodne sterowanie (szczególnie atakowanie) i duży rozmiar (800MB wolnego miejsca musi być).

Na razie dałem sobie spokój z tą grą, ponieważ dla mnie jest nudna. Gra to typowy hack&slash. Praktycznie jedynym zajęciem jest zabijanie potworów. Brak jest umiejętności rzemieślniczych, które według mnie uatrakcyjniłyby grę. Questy są nudne i polegają na zabiciu odpowiedzniej ilości potworów, lub dotarciu do jakiegoś miejsca. Na razie graczy jest mało i ciężko kogokolwiek spotkać.

W grę grałem ostatnio ponad miesiąc temu, więc może trochę się zmieniło.

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 03, 2007, 20:31:21 »
Czyli mówisz że nie warto... Może gra się rozwinie, poczekamy na pełną wersję, ale po 800mb spodziewałbym się czegoś bardziej rozbudowanego, chociażby coś w stylu Lineage 2, który aż tak rozbudowany nie jest, a potrafi wciągnąć na pare ładnych godzin...

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 03, 2007, 22:39:22 »
Dla mnie nie warto, ale to tylko moje zdanie. Dla mnie ideałem jest ciągle Ultima Online. Shadow of Legend najbardziej przypomina mi MU Online, w które można grać, ale na dłuższą metę staje się monotonne. Gra jest trochę podobna do Lineage, ale nie ma tak dużego zróżnicowania klas i profesji. Sama rozgrywka chyba za wiele się nie różni (sieczka potworów i walka z graczami).

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 05, 2007, 22:26:38 »
Zainstalowalem, zagralem dwa razy, odinstalowalem. Jak na razie nic ciekawego, nuda jednym slowem..
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G