Diablo na Pocketa ;)

• 41 Odpowiedzi
  • 14408 Wyświetleń

*

Offline szmiglo

• 46
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: Diablo na Pocketa ;)
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 17, 2009, 16:38:28 »
dzięki, już dałem rade. Jakoś te drzwi tak były oznaczone, że myślałem, że to ściana.

:wink:

*

nothin

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 17, 2009, 17:36:47 »
moja opinia po testach:

kompletna porażka.
gra działa chyba wolniej, niż emulacja diablo na fpsece.
z racji metody z masą plików zamiast formy pak-a rozmiar gry na karcie jest porażający i na bank ma wpływ na wydajność, która jest po prostu koszmarna.
aktualnie grze sporo do diablo brakuje, mam ciągłe skojarzenie z gauntletem patrząc na ten tytuł.

ogólnie, ten sam problem, co z pfalloutem, powolne, nie do końca ładne i słabo grywalne.
żal.

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 18, 2009, 10:59:30 »
moja opinia po testach:

kompletna porażka.
gra działa chyba wolniej, niż emulacja diablo na fpsece.
z racji metody z masą plików zamiast formy pak-a rozmiar gry na karcie jest porażający i na bank ma wpływ na wydajność, która jest po prostu koszmarna.
aktualnie grze sporo do diablo brakuje, mam ciągłe skojarzenie z gauntletem patrząc na ten tytuł.

ogólnie, ten sam problem, co z pfalloutem, powolne, nie do końca ładne i słabo grywalne.
żal.

Ja nawet nie próbuję skoro na VGA trzeba grać na 1/4 ekranu. Może jest to niedopracowane, ale projekt się rozwija więc może jest jakaś szansa, że w przyszłości coś z tego będzie i będziemy mogli w miarę komfortowo pograć :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 18, 2009, 11:18:01 »
Ja nawet nie próbuję skoro na VGA trzeba grać na 1/4 ekranu. Może jest to niedopracowane, ale projekt się rozwija więc może jest jakaś szansa, że w przyszłości coś z tego będzie i będziemy mogli w miarę komfortowo pograć :)

Grę da się odpalić na VGA na całym ekranie (wystarczy przeedytować config - czytaj mój pierwszy post w tym wątku). Niestety na moim Diamondzie o grze nie ma mowy ze względu właśnie na wydajność... Ciekaw jestem, jak to wygląda na jakimś mocnym procku Intela i na QVGA.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 18, 2009, 11:33:17 »

Grę da się odpalić na VGA na całym ekranie (wystarczy przeedytować config - czytaj mój pierwszy post w tym wątku). Niestety na moim Diamondzie o grze nie ma mowy ze względu właśnie na wydajność... Ciekaw jestem, jak to wygląda na jakimś mocnym procku Intela i na QVGA.
Pozdrowionka.

Dzięki za podpowiedź. Przeoczyłem :P No to jak wrócę z pracy to spróbuję to wrzucić na Athenę. Może jakoś to będzie chodzić.

*

nothin

« Odpowiedź #35 dnia: Maj 18, 2009, 13:52:17 »
Ciekaw jestem, jak to wygląda na jakimś mocnym procku Intela i na QVGA.
dyć mówię 3 posty wyżej, BARDZO niefajnie. na maszynie, która w testach tcpmp wyciąga 348% na 400mhz gra jest przygnębiająco powolna.

co do zmiany trybu na vga, w konfigu jest napisane, jak zmienić rozdzielczośc gry.

btw, zdaje się, że qvga to skalowane w realtime VGA, stąd gra działa, jak działa - na vga sytuacja moze być zdecydowanie inna...silnik nie będzie musiał się skalować.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 13:59:54 wysłana przez nothin »

*

Offline cataractyt

• 269
  • Fillucas
  • Sprzęt: Lumia 930, iPhone 4s, Meizu MX4
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 18, 2009, 16:12:44 »
Mimo grzebania w konfigu nie jestem w stanie odpalić na VGA -wchodzi do menu, wybieranie postaci też ok, ale dalej, pod koniec ładowania wywala błąd.

Chyba Olmeca też miał ten problem?
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 16:15:39 wysłana przez Fillucas »

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 22, 2009, 22:49:30 »
a ja mam problem przy uruchamianiu. wywali mi że nie może znaleść diabloui.dll. sciagnełem i przezuciłem wszystko z folderu. Czy ktoś pomoże albo udostępni tajemniczy plik?
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline kakaroto666

• 46
  • Sprzęt: SPV c550 -> XDA IIs -> XDA Exec -> HTC Diamond
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 23, 2009, 13:34:00 »
Nareszcie!! Ktoś mądry sie znalazł ;p

Mimo ze nie grałem w Diablo I to na ppc odpale :) a mam uniego to napisze jak chodzi :)

« Odpowiedź #39 dnia: Maj 29, 2009, 15:33:48 »
U mnie na g900 jest tak, że jak ruszę postacią to ona idzie w tym kierunku mimo już puszczenia dotyku/klawisza... i lezie aż wlezie na ścianę i tak próbuje ją staranować  :-? Nie grywalne... Nie wspiera WVGA... Lepiej gra mi się już w Maniac Manson na ScummVM hehe  :E

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 29, 2009, 17:47:50 »
U mnie na g900 jest tak, że jak ruszę postacią to ona idzie w tym kierunku mimo już puszczenia dotyku/klawisza... i lezie aż wlezie na ścianę i tak próbuje ją staranować  :-? Nie grywalne... Nie wspiera WVGA... Lepiej gra mi się już w Maniac Manson na ScummVM hehe  :E

Niestety port ogolnie nie dziala za dobrze. Pewnie jeszcze sporo wody w Wisle uplynie zanim bedzie mozna jakos spokojnie pograc, a ScummVM jest rewelacyjny. Ja sie nie moge oderwac od Indiany Jonesa :P

« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 03, 2010, 15:30:20 »
witam :)
zainstalowałem sobie diablo na htc hd 2 i niestety gra działa mi częściowo
mianowicie :) kiedy zaczynam nową grę to mogę grać tylko magiem, kiedy chce pograć rycerzem albo łucznikiem to mi błąd wywala (zaraz po wpisaniu imienia)
mieliście kiedys taki problem? wiecie jak to naprawić ?
a i wesołych świąt :)