Assassin's Creed HD (PL) !POMOCY!

• 6 Odpowiedzi
  • 3310 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Assassin's Creed HD (PL) !POMOCY!
« dnia: Marzec 05, 2009, 23:53:16 »
Otóż mam taki problem. Chcę spolszczyć grę Assassin's Creed HD (Altair's Chronicles)
Ale gdy otwieram plik językowy mam takie coś:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/25640ac7b9e9107a.html

Co ja mam z tym zrobić żeby był tekst? (czyli słowa w języku angielskim, na których mogę "działać")

Błagam pomóżcie!
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2009, 23:55:28 wysłana przez Gracz0 »

*

Offline la.pier

• **
  • 125
  • Sprzęt: kaiser
Odp: Assassin's Creed HD (PL) !POMOCY!
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 18:57:17 »
musisz otworzyć to edytorem hexońskim. tylko pamiętaj ilość znaków musi pozostać stała

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2009, 22:33:15 »
Dobra, otwieram to w "Febooti fileTweak Hex Editor" klikając PPM na pliku (oczywiście na pliku "UK.bar",który jest plikiem języka w grze. Potem zastąpię nim plik SP.bar, żeby były Angielski i Polski do wyboru), "właściwości", i wybierając kartę "Hex Editor". Dalej wyskakują mi jakieś Matrix'y. Coś gadają na forach, że trzeba wyszukiwać w tym słów, ale po lewej mam grupy znaków po 2 (Często cyfra i litera np. 6J 9S 0E 4C itd.), a po prawej jakieś bezsensowne zbiory dziwnych liter i znaków (Cytat: "ô.óďµ—hv»óßÚ") wciąż nie widzę Angielskiego tekstu!

Błagam, bardzo mi zależy na tej grze po polsku!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 22:36:37 wysłana przez Gracz0 »

*

Offline la.pier

• **
  • 125
  • Sprzęt: kaiser
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2009, 23:03:31 »
bez podstaw języka hex nic nie zrobisz. te dziwne znaki po lewej to kod 16 tokwy.a po prawej masz to co oznaczaja pary po lewej.misisz tlumaczyc to po prawej.gdzies tam beda normalne wyrazy musisz dokladnie przeszukac plik i je tlumaczyc tylko pamietaj jak np bedzie LOAD czyli 4 znaki to misisz wstawic wyraz ktory tez bedzie miec 4 znaki np ładu. nie mozesz dopisac 5 znaku tak samo jak bys chcial skracac wyrazy musisz wstawic np same spacje na koncu ale musza byc jakies znaki

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2009, 00:00:44 »
I tu jest problem. Nie ma ŻADNYCH wyrazów!
Screen przedstawia różne fragmenty pliku skopiowane do natatnika.
Czy widzisz gdzieś tekst?

Co ja mam robić?
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mów że to niemożliwe bo ludzie to normalnie robią, a tym języku też słyszałem przy próbach (nieudanych co prawda) spolszczania gier konsolowych.
Ludzie błagam zlitujcie się i pomóżcie!!! Tyle was przegląda ten temat, a nikt nic nie pisze!!! Na pewno ktoś coś wie!!!!!!!!
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 00:03:38 wysłana przez Gracz0 »

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:45:25 »
wrzuć gdzieś ten plik

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:19:58 »