Ha, to mam w takim razie pare dodatkowych pytan, czuje sie zainspirowany ; )
1) Tak naprawde w naszych sieciach - poza Orange - oraz naglosnionych iPhone'ow w Playu (choc na dniach podali dla kazdego instrukcje samodzielnego zdjecia tegoz, wiec mozna ich chyba pominac), przypadki zakladania SIMlockow sa nie sa czeste, czy sie myle? Jakich telefonow z wyzszej polki to dotyczy (S3 zdaje sie - nie)? Poza tym... poza Orange sieci stosuja chyba formulke "SIMlocka nie ma, albo mozna go bezplatnie zdjac" - czy sa jakies wyjatki, tzn. np. niezdejmowany lock albo w innej, niz Orange sieci lock zdejmowany PLATNIE?
2) Jak to do konca jest w Orange - SIMlock na dziendobry jest, zdjecie kosztuje.. no wlasnie, bodajze 77 zl i jest u nich "legalne", prawda? Ta oplata chyba dotyczy tylko indywidualnych taryf, jak jest w firmowych? Czy to zdjecie SIMlocka jest mozliwe bezposrednio w Orange, ale bezplatnie?
3) Jak wyglada kwestia zdjecia SIMlockow z Orange'owych telefonow w serwisie? Platna jak u operatora, platna wg serwisu/innych okolicznosci czy bezplatna?
4) Nawiazujac do (1) i tej historii z Live Walkmanem (niezle jaja..) - jesli user zaplacil w sieci za zdjecie SIMlocka, a serwis go przywrocil - siec "musi" na podstawie poprzedniej oplaty wyslac ponownie kod/zapewnic sposob zdjecia locka? Czy to kwestia jednorazowa i niejako... niezalezna od serwisu?
5) Kwestia wody: Czesto uzytkuje telefon w wannie, sam telefon jest w etui, ale fakt faktem para wodna w lazience od goracej wody jest (nie, nigdy nie wpadl, oby tak sie nigdy nie stalo :D) ; zdarzylo sie nie raz, nie dwa miec go tez na koncercie i nagrywac, a akurat bylo oberwanie chmury (pozniej etui rozmontowalem (bo dwuczesciowe), tel. wylaczylem, otworzylem klapke (wody praktycznie nie bylo, ale jakas tam wilgos w minimalnej ilosci - tak), wyjalem wszystko co sie dalo, zostawilem na pare h do wysuszenia - smiga po staremu ; rzadziej (bo ciezszy niz maly DAP) - biega sie z nim, no a ulewa czasami potrafi spasc, nawet dres i etui calkowicie nie uszkodzi przed wilgocia. Itp. Itd. W kazdym razie nigdy nie byl klasycznie zalany, nie wpadl do slodkiej wody, nie mowiac o slonej, a o kwasowym napoju typu cola to juz w ogole (zdarzylo sie ojcu... cudem odratowany po odsuszeniu, wlutowaniu nowych czesci i zaplaceniu oczywiscie nie za malo). Zatem - telefon daje spokojnie rade za kazdym razem, ale jak pozniej, przy ewentualnym oddaniu do serwisu, uchronic sie przed tekstem np. "zalal pan telefon, gwarancja jest niewazna"? Slyszalem o problemach klientow Apple'a, w ktorych to telefonach czujka wilgoci byla wbudowana bardzo kiepsko, prawie na zewnatrz, plytko w gniezdzie sluchawkowym - i tam nagminne byly przypadki nie uznawania gwarancji w jakichs abstrakcyjnych sytuacjach... Co trzeba by zrobic? Zrobic jakies wygrzanie? Mam blisko znajomy serwis i tam moglbym to zrobic w miare tanio. A moze cos innego? Tak pytam asekuracyjnie - i na przyszlosc tez, bo raczej telefon uzytkuje troche bardziej intensywnie (choc nie na budowie czy podobnych warunkach ; zreszta, mam tez Solida, ale to inny kawalek cegly ; )
6) Jesli serwisanci z Samsunga odkryja slady zalania, mowisz ze nie musza sie nim dalej bawic. OK, ale w rozwinieciu to znaczy, ze anuluja gwarancje? Czy ze telefon jest kwalifikowany do naprawy sprzetowej? (zapewne platnej?)
7) Z nowszych flagowcow, chyba tylko HTC One X ma zablokowany bootloader (chyba nawet na XDA nie udalo im sie znalezc bezpiecznego, odwracalnego rozwiazania, o ile sie nie myle)?
8) Jak wyglada support serwisowy takiej firmy, jak LG w porownaniu do np. Samsunga czy Apple'a? Jestem potencjalnie zainteresowany Optimusem G, ale mam pare watpliwosci: a) soft-keye sa AFAIK dotykowe, nie sprzetowe... (stad nieco wieksza rozdzialka, niz 720p) b) LG raczej nie ma dobrego supportu softowego - domyslnie ma byc na tym fonie 4.0.x, update pewnie (zakladam) dostanie do 4.1, ale co dalej? Dobrze by bylo, gdyby byl oficjalny ROM przez te 2 lata gwarancji od producenta, a tu czesto nawet roku ponoc nie ma.. XDA nie zalatwia do konca sprawy, roznie bywa z optymalizacjami (acz oczywiscie jest to jakies rozwiazanie ; mimo wszystko preferowane jest wsparcie producenta) c) bateria nie jest oszalamiajaca (2100 mAh przy 4,7"). ; I ewentualnie co bys mogl powiedziec na temat ich awaryjnosci i tym podobnych wlasciwosci? : )
Sorry, ze naduzywam dobrej woli, ale tak zorientowane osoby zdarzaja sie rzadko. Z gory dziekuje! : )
Co do wymiany szyby/digitizera/wyswietlacza (sadzac po cenie, sa zespolone nierozlacznie razem?) w S3 - to jestem zdziwiony, bo w przypadku "Retiny" 3,5" dla iP4 (4S przypadkiem nie ma takiego samego ekranu?) pieniazki sa ponad dwukrotnie mniejsze (okolo 350 zl po uprzejmosci). I zdaje sie tez mowimy o "potrojnym" komponencie. A o ile kojarze, w Samsungu, przynajmniej nieoficjalnie serwisujac, dalo sie przy np. TYLKO zbitej szybce (digitizer w porzadku i AMOLED/LCD tez w porzadku) wymienic ja za smieszne pieniadze. Wiadomo, ze S3 wypada raczej slabo w crashtestach, oficjalnie nawet lekkie zbicie to wada mechaniczna i nie bedzie uznana na gwarancji (przy okazji - anuluje ja? Czy bedzie traktowana niezaleznie?). Przykladowo jesli wymienie SAMA szybke poza oficjalnym serwisem - to pozniej jak latwo (nie pytam "czy" bo pewnie jest) jest to wykrywalne pozniej w oficjalnym? Wiadomo, ze ogolna teoria jest taka, ze jakiekolwiek ingerencje przez nieautoryzowane/nieoficjalne serwisy powoduja anulowanie gwarancji w serwisie oficjalnym... Jak to wyglada bardziej szczegolowo w praktyce?