Galaxy S3: ktoś ma i podzieli się wrażeniami?

• 145 Odpowiedzi
  • 56620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: Galaxy S3: ktoś ma i podzieli się wrażeniami?
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwiec 26, 2012, 13:40:22 »
3. Jest smartdialing. I działa dokładnie tak jak w HTC. Zresztą to jest chyba w każdym ICS.
W tym prosto od Google'a nie ma, w dalszym ciągu muszą to dodawać twórcy ROMów lub producenci urządzeń.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwiec 26, 2012, 14:57:45 »
Obiło mi się o uszy że ponoć GS3 ma układ Wolfsona i działa Voodoo Sound, może ktoś to potwierdzić?
Przy okazji, miał ktoś okazję porównać jakość dźwięku na GŁOŚNIKU GS3 z OneX?

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwiec 26, 2012, 15:31:09 »
Zamówiony niebieski :) Czekam :)

Dzisiaj się białym pobawiłem... Hmmm... Duży. Ale faktycznie się wygodniej trzyma w ręku.
Myślałem że prędkość powali - jednak nie. Działa tak... Jak powinien :) W sam raz.
Wyświetlacz - Noooo :) Mniam, mniam :) Tutaj różnicę widać :)

Do sprzedania SGS II :)

Przyszedł dzisiaj  :proud:
Rozkminiam  :proud:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwiec 26, 2012, 15:31:53 »
3. Jest smartdialing. I działa dokładnie tak jak w HTC. Zresztą to jest chyba w każdym ICS.
W tym prosto od Google'a nie ma, w dalszym ciągu muszą to dodawać twórcy ROMów lub producenci urządzeń.
A to nie wiedziałem. Miałem w każdym ICS na S2, mam na S3, więc myślałem że to ficzer Androida 4.0...

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwiec 26, 2012, 18:37:35 »
czy zauważyliście ze sgs3 muli się w kontaktach ? po wejściu w kontakty jak suwam palcem po literkach z  prawej to jest zwloką około 1sec+ ,  następnie gdy wychodzę z kontaktów to ikony pulpitu głównego pojawiają sie tez ze zwloką 1-2sec

poza tym telefon bardzo śliski, bateria znika bardzo szybko porównując do sgs2

*

Offline marcin999

• 6
  • Sprzęt: Nokia 5110,MDA Compact,Xperia,HTC HD2, SGS2,SGS3
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwiec 26, 2012, 21:55:06 »

W zeszłym roku kupiłem Galaxy S2 i mam pytanie do użytkowników S3, którzy przesiedli sie z S2: czy warto? :)
Czerń na ekranie S2 to dla mnie rewelacja, ale większy ekran i większa rozdzielczość kusi... Jak porównanie w użytkowaniu codziennym?

IMHO nie warto wydać tyle kasy. SGS2 ma wszystko co potrzeba, te nowości to bajery nie warte wydawania kolejnych prawie 3K złotych.
Dla mnie najważniejsza była bateria, choć dopiero mam kilka dni niestety na razie bez rewelacji.
Pozdrowienia
Marcin

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwiec 26, 2012, 22:14:51 »
Z baterią racja. Choć ja jadę na pierwszym  ROMie bo kupiłem dzień przed urlopem i nie zdążyłem nic nowszego wgrać. A podobno na nowym sofcie jest lepiej...

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwiec 27, 2012, 10:21:24 »
IMHO nie warto wydać tyle kasy. SGS2 ma wszystko co potrzeba, te nowości to bajery nie warte wydawania kolejnych prawie 3K złotych.
Dla mnie najważniejsza była bateria, choć dopiero mam kilka dni niestety na razie bez rewelacji.

Dzięki za opinie.

Pozdrawiam.

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwiec 27, 2012, 10:33:18 »
Miałem w każdym ICS na S2, mam na S3, więc myślałem że to ficzer Androida 4.0...
Bo prawie każdy ICS bazuje na CM9 lub AOKP, stąd każdy to ma :) Ja sam jeszcze nie widziałem nigdzie ICSowego ROMu bazującego na czystym kodzie od Google'a.
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

mayday21

« Odpowiedź #99 dnia: Czerwiec 27, 2012, 15:23:16 »
Jestem nowym użytkownikiem Szajsunga. Generalnie, prócz problemów, które opisałem tutaj: http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-iii/14-sekundowe-opoznienie-po-zakonczeniu-rozmowy/ to telefon jest git. Jest to pierwszy od dawna telefon, który daje radę na stockowym romie chociaż coś mi się wydaje, że długo z nim nie wytrzymam :) Kamera rawelka, troche szumów podczas włączonego stabilizowania obrazu się pojawia przy robieniu zdjęć w ciemności a podczas kręcenia filmów ze stabilizacją obrazów kreci jakby w lekkim przybliżeniu. To pierwsze jest nie do przełknięcia ale już stabilizacją przy tym drugim czyli kręceniu filmów jest jak najbardziej do zaakceptowania. W telefonie brakuje włączania wibracji automatycznie gdy znajduje się w kieszeni i wyłączania gdy jest na stole. Tak samo z wyciszaniem dzwonka po podniesieniu telefonu - tego też ie ma. Głośnik robi pozytywne wrażenie, wykonanie już mniej. klapka od baterii - ciągle mam wrazenie, że urwę zaczepy. Główny przycisk sprzętowy - faktycznie jakby gtoś pijany go projektował :P denerwuje mnie też to że podczas ściszania i zgłaśniania urządzenia omyłkowo naciskam przycisk power (sic!) telefon wygląda o wiele ładniej niż na zdjęciach ale już o tym zapomniałem bo go wpakowałem w gumowego obzydliwego kondoma, zeby po 2 latach go sprzedac za wieksze pieniadze niz moje HD2 za 470 plnów (kolejny sic!) ogólnie inżynierzy z szajsunga mogli się bardziej postarać i martwi mnie ten cały zjeba*y  marketing ale i tak to najlepszy telefon na rynku :P
Pozdrawiam wszystkich przyszłych posiadaczy S3 - bierzcie bez wahania ! P.S. - niebieski ładniejszy :P

*

Offline marcin999

• 6
  • Sprzęt: Nokia 5110,MDA Compact,Xperia,HTC HD2, SGS2,SGS3
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwiec 28, 2012, 08:30:46 »
Wrzucał ktoś może jakieś wypieki ?

Coś tam się na xda pokazało. Np. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1714091
Pozdrowienia
Marcin

*

Offline RS4

• 49
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwiec 30, 2012, 11:01:07 »
Ja na SG2 miałem Omegę, teraz na SG3 też mam Omegę, w tej chwili 7.0 jestem bardzo zadowolony, kawał maszyny ten telefon, Iphone od jakiegoś czasu poszedł w odstawkę, po tym jak wybuchł, przesiadłem się na SG2 a teraz na SG3 i powiem szczerze, że nie żałuję, otwarty system, mnóstwo możliwości a procesor wymiata, ekran wymiata, zobaczymy jaki będzie IP5 ale chyba zanim wyjdzie wszyscy będą żyli następnym SG4, Apple chyba coś przespało.
SG3 lepiej trzyma baterię chociaż w SG2 miałem tą powiększoną to niestety nie dawał rady, jestem zaskoczony bo większy ekran, mocniejszy procesor, ogólnie 100% warty polecenia

RS4

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #102 dnia: Lipiec 03, 2012, 22:39:26 »
Obiło mi się o uszy że ponoć GS3 ma układ Wolfsona i działa Voodoo Sound, może ktoś to potwierdzić?
Przy okazji, miał ktoś okazję porównać jakość dźwięku na GŁOŚNIKU GS3 z OneX?
Wolfsona ma i pisali nawet o tym na GSMArenie. Co do Voodoo Sound to nie próbowałem.
Głośnika z OX nie porównam, bo tego ostatniego nie mam. Mogę za to powiedzieć, że jest baaaardzo głośny.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2012, 22:43:23 wysłana przez vonski »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #103 dnia: Lipiec 05, 2012, 16:35:00 »
a jak z nagrywaniem rozmów telefonicznych?
end of fear
yo is here

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #104 dnia: Lipiec 05, 2012, 16:47:15 »
Działa bez żadnego kombinowania.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #105 dnia: Lipiec 05, 2012, 17:55:51 »
dzięki!
end of fear
yo is here

*

Offline miklo

• **
  • 116
  • Sprzęt: BB9810
« Odpowiedź #106 dnia: Lipiec 30, 2012, 10:30:52 »
Czy ktoś z Was ma problemy opisywane tutaj?: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1658601
Chodzi o plamki, grube kreski widoczne w ciemnym pomieszczeniu oraz o różowy biały. Ciekaw jestem czy to była wadliwa seria czy wszystkie tak mają.
Mam hopla na punkcie wierności kolorów i kontrastów wyświetlaczy, więc porównywałem wyświetlacz S3 z moim starym BlackBerry (nie gniewajcie się - to jest dla mnie punkt odniesienia, bo go znam i znam jego wady). Kolega ma S3 - puściłem mailem zdjęcia, które mam na BB (robione lustrzanką FF, a nie BlackBerry ;) ) i faktycznie - jest dominanta różu. Widać to szczególnie na zdjęciach czarnobiałych, które niestety na S3 nie są ani trochę czarnobiałe... Poza tym wyświetlacz z kategorii rewelacyjnych do zabawy - kolory zbyt nasycone, kontrasty nieco też, ale to nie jest przecież urządzenie do obróbki zdjęć ;)

Czyli podsumowując: świetny wyświetlacz (na prawdę rewelacja), ale dominanta różu mocno psuje pierwsze wrażenie...
Psion Siena 1mb -> DOT 320 -> SEP800 -> Palm Tungsten T3 -> HP Ipaq 4150 -> Nokia 770 -> Nokia E50 -> Nokia E71 -> BB9700 -> BB9810 & BB9900

*

Offline soulscythe

• 379
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2, iPhone 4 (32 GB)
« Odpowiedź #107 dnia: Lipiec 30, 2012, 12:45:39 »
Hmm, mozna troche przeregulowac ustawienia barwy, ale faktycznie tego rozu/czerwieni jakby drobine za duzo.. Z tego co widzialem ; )

« Odpowiedź #108 dnia: Lipiec 30, 2012, 14:50:04 »
ja mam 2 dzień bateria wydaje mi się że trzyma dłużej w porównaniu do S2 z androidem 4.0.3. Jest dużo szybszy jedno co mi brakuje to są połączenie telefoniczne klikając na kontakt wyskakuje tylko dane połączenie a nie cala lista jak w starych androidach 2.x.x. żeby to zobaczyć trzeba zapisać kontakt i wejść w historie, nie wiem czy się z tym pogodzę w one s widziałem że jest oki tak jak powinno jak ktoś dzwoni to wchodzę w połączenie i widzę że dzwonił ile razy i o której godzinie wiec jeszcze rozmyślam nad one x. Dalsze pozytywy to zdjęcie osoby dzwoniącej jest w końcu na pół ekranu a nie w małym okienku jak w s, czy s2 . Dużo głośniejsze dzwonki. Dodam jeszcze coś jak zauważę, na razie jestem pozytywnie zadowolony

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #109 dnia: Lipiec 31, 2012, 01:04:34 »
Zeby szybko zadzwonic - swipe w prawo w call-logu... prosciej sie chyba nie da, pomijajac moze smart dial ; ) Acz ten ostatni nie dziala w kazdej konfiguracji.
Poza tym zawsze mozna zmienic dialer.

Co do HTC One X, owszem - ma swoje zalety, typu lepszy wyswietlacz (bez PenTile i ogolnie jasniejszy), inne (niekoniecznie lepsze - IMHO gorsze ; ) zdjecia, Tegre 3 bez kombinowania z Chainfire 3D, generalnie - lepsze materialy i jakosc wykonania oraz wieksza wytrzymalosc, wiecej pamieci dla uzytkownika (no chyba, ze ktos kupi S3 w wersji 32 GB) i dobry EQ/system do dzwieku Beatsow... ale sa i spore wady. Ja bym w to nie wchodzil, mowie o baterii, braku slot kart pamieci, ogolnej i szczegolnej jakosci zdjec i filmow, wydajnosc chipsetu graficznego (i procesora tez), wszystkie bajery softowe Samsunga (glownie Dial i Stay), wlasnie wymienna baterie i karte pamieci i jeszcze pare innych "detali" mniejszych (typu BT 4.0.) lub wiekszych (otwarty bootloader, root bez problemu i utraty gwarancji).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 01:06:31 wysłana przez soulscythe »

« Odpowiedź #110 dnia: Lipiec 31, 2012, 11:02:59 »
Zauważone problemy przy wpisywaniu kontaktu wyskakuje np: 12  podpowiedzi klikam w nie i po 1-2 sek. dopiero pojawiają się na ekranie. Większy problem dla mnie to zamulony kalendarz który mam zsynchronizowany z google i w biurze mam wpisywane zlecenia do wykonania i one schodzą oki, ale jak ja chce wpisać ze muszę być gdzieś o danej godzinie to się kalendarz zawiesza, musze ze 3 razy kliknąć i dopiero zakuma o co chodzi wpisuje i jest oki. Mam nadzieje że to problemy softów i to naprawią mam aktualizacje do ściągnięcia i nie wiem czy wgrywać czy nie?? Bo ponoć jakieś są problemy po wgrywaniu ??

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #111 dnia: Lipiec 31, 2012, 13:20:50 »
Moim zdaniem zawsze warto testowac najnowszy ROM/latki, nawet jesli sa minimalne problemy z nimi zwiazane.

Opcje szukania lokalnego przywrocili po tym, jak usuneli w przedostatniej latce.

*

Offline cegla66

• 39
« Odpowiedź #112 dnia: Lipiec 31, 2012, 23:21:18 »
witam. mam s3 od okolo 5tyg. jedna rzecz jest zenujaca-tylna klapka (przynajmniej niebieska) to jakies nieporozumienie. jest bardzo porysowana.... pomimo tego ze jedyne co robie co moze ja uszkodzic to odkladanie na stol. niestety nie lubie wszelkich etui i innych kondomow ale w przypadku S3 to podstawa. dla mnie juz za pozno bo porysowana obudowa sie nie naprawi :-) widzialem tez na aukcjach jakies folie na tyl obudowy. pozdr

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #113 dnia: Lipiec 31, 2012, 23:25:57 »
Na eBayu są też aluminiowe klapki....

*

Offline cegla66

• 39
« Odpowiedź #114 dnia: Lipiec 31, 2012, 23:28:20 »
kurcze telefon za tyle kasy i klapke trzeba dokupywac. ehh. a orientuje sie ktos czy mozna to zareklamowac?

*

Offline soulscythe

• 379
« Odpowiedź #115 dnia: Sierpień 01, 2012, 12:39:18 »
No niestety... pomysl przez chwile. Uszkodzenie mechaniczne. Pozostaje Ci kupic dobre etui i ... nowa tylna klapke. Bez problemu mozna znalezc, w tym momencie rozwaz nie tylko oryginalna, ale wlasnie taka jaka sugerowal mr. vonski : )

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #116 dnia: Sierpień 01, 2012, 12:52:41 »
Podobno w niektórych egzemplarzach odpryskiwał lakier z obudowy (choć dotyczyło to chyba białej wersji) i podobno Play wymieniał całą klapkę w ramach reklamacji. Ale rysy na obudowie to ciężko pod to podciągnąć.

od początku jak Samsung zapowiedział "nierysujące" się Hyperglaze podchodziłem do tego sceptycznie i jak widać nie pomyliłem się... Tak jakby tylna klapka z S2 była zła grrr...

« Odpowiedź #117 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:01:15 »
to i ja się pochwalę. Mam. I to biały. z polskiej dystrbucji T-Mobile. Nic nie odpada nic sie nie rysuje. DLa zainteresowanych połaczeniem z zestawem głosnomówiacym po z rootowaniu i wgraniu protokołu rSAP wszystko śmiga. Ogólnie wg mnie szybki a po mojej Nokii E7 to samolot. Jak na razie użytkuje od ponad miesiaca wszystko ok. Szyba sie nie rysuje , nie mam zadnego ochraniacza i folii. W świetle widzialność dobra , bateria trzema okolo 4 dni o ile wyłacze WIFI i bluetooth. Na razie jestem zadowolony. Dziwny jest troche ta tylna obudowa ale mega lekki w porownaniu do nokii E7 czasami w ogole nieczuc go w kieszeni.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpień 01, 2012, 13:05:09 »
4 dni? Szarlatan  :O

« Odpowiedź #119 dnia: Sierpień 01, 2012, 17:12:38 »
mam fajną niebieską zabawkę, wczoraj wgrałem nowy rom, jest szybki, świetny wyświetlacz, polecam wszystkim