Czy komuś działa usb host w telefonie??
W necie jest pełno zadowolonych posiadaczy GS2, któży podpinają przez przelotkę usb otg przeróżne rzeczy od pamięci usb, dysków, myszek i klawiatur, nawet kamerek internetowych - i co najlepsze większość z tego działa, problemy były tylko z dyskami w formacie ntfs, a i to jakoś można obejść. A mi z nic nie chce się ten bajer odpalić, próbowałem nawet zmontować sobie taki kabelek z dwóch wedle instrukcji jakie były na XDA i dalej nic.
Próbowałem na rożnych romach i kernelach bez skutecznie, jedyne czego galaxik się nabaiwł to samoczynnych restartów z którymi walczyłem parę dni

Więc jak to w końcu jest, czy komuś to ustrojstwo działa?? Czy potrzeba jeszcze czegoś żeby hosta uruchomić??

Połączone: Lipiec 02, 2011, 17:08:02
W takim razie sam sobie odpowiem, najwidoczniej potrzebny jest specjalny kabel. Z tego co zauważyłem to po podłączaniu kabelka wyświetla się "kabel usb host podłączony", co u mnie się nie pokazywało. Jest jeszcze inne wytłumaczenie mam zwalony telefon

Po weekendzie przyjdzie mi kabel od noki n8 i w tedy będę na 100% wiedział czy to fon nie domaga, czy tylko brakowało odpowiedniego kabelka. Kabelek od noki jest stosunkowo tani, a po odpowiedniej przeróbce (końcówka jest kanciata, a nie jak to normalnie zaokrąglona) powinien pasować bez większego problemu.
ps. Ponieważ wątek jest mało interesujący, a pozatym
wszystko można w necie znaleźć, no i tylko zaśmieca forum proszę Admina o usunięcie.
Chyba że jeszcze znajdą się chętni podzieleniem swoimi wrażeniami z użytkowania SG2 i podpiętymi pod niego użądzeniami, być może udało się komuś uruchomić np. drukarkę

Pozdrawiam