Padły klawisze na dole wyswietlacza - jakaś rada?

• 3 Odpowiedzi
  • 1813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline krzkowalski

• 34
  • Sprzęt: sgs2
Padły klawisze na dole wyswietlacza - jakaś rada?
« dnia: Marzec 25, 2012, 00:10:09 »
Sytuacja wyglądała następująco:
Po aktualizacji telefonu do wersji CSC LPQ(XEO) wszystko działało jak należy przez parę dni. Dzisiaj podczas przeglądania Internetu telefon się zawiesił a następnie wyskoczył komunikat, że została zamknięta aplikacja i przestały działać klawisze menu i cofania na dole telefonu. Wyłączyłem i jeszcze raz włączyłem telefon (uruchom ponownie) ale to nie pomogło. Dokonałem więc przywrócenia ustawień fabrycznych - też nie pomogło. Jeszcze raz dokonałem przywrócenia ustawień fabrycznych z kasowaniem pamięci i to też nie pomogło. :(
Co mam zrobić, żeby działały klawisze menu i cofania?
To co powyżej napisałem do pomocy samsunga zobaczę co odpowiedzą. A taka fajna była zabawka. :S

*

cooliguana

Odp: Padły klawisze na dole wyswietlacza - jakaś rada?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2012, 10:59:03 »
Odpowiedź będzie taka. Szanowny Panie ... Dziękujemy za kontakt. Prosimy o kontakt z najbliższym serwisem. Te supporty mają gotowe odpowiedzi przygotowane i się się przejmują pojedynczymi problemami. Spróbuj wgrać soft od nowa przez odina.

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2012, 11:08:54 »
spróbuj ......przywróć ustawienia fabryczne
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline krzkowalski

• 34
  • Sprzęt: sgs2
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2012, 12:02:11 »
Temat do zamknięcia udało się zbudzić klawisze do życia  :grin:

Tak jak wyżej pisałem przywracanie ustawień fabrycznych nic nie pomogło (przywracałem je przez menu i przez kod serwisowy). Przypomniało mi się, że przed zawieszeniem telefonu Dr Web dokonywał skanowania i wyświetlił, że nic nie znalazł ale wyłączyć się nie dał tylko doszło do restartu telefonu już bez działających przycisków. Jeszce raz go wgrałem po tych kilkukrotnych przywracaniach systemu i zrobił to samo ale przyciski się odblokowały - od razu wyleciał na zbity ryj. Na to wygląda, że nie wszystkie programy służą ICS a myślałem, że to uszkodzenie hardware-owe.

Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam zapowiada się słoneczna niedziela  :mrgreen: