Nie wiem czy do końca w temacie będzie to co napiszę...
Brachol walczy już chyba z 4 miesiące z serwisem Samsunga gdyż telefon czasami sam z siebie się zawiesza lub zjada sam z siebie 50-60% baterii. Zbytnio nie chciało mi się wierzyć, więc wczoraj wziąłem go od niego (dopiero co odebrany z serwisu i ponoć już po godzinie się zresetował) w celu potestowania jak to naprawdę z nim jest.
Wgrany JB XXMS1, modem LS8, wszystko przez serwis. Parę benchamarków (w tym Antutu na stabilność), trochę pograłem, zużycie baterii w normie. Brachol jednak zwrócił uwagę że dopiero przy nieużywaniu występuje ten problem, czyli wyglądało mi to na SOD. Wczoraj idąc spać, stan baterii 63%. Rano 66%. To doładowanie może wydawać się dziwne, ale miałem tak na paru romach z których byłem zadowolony. Restart też nie nastąpił.
Do czego zmierzam. Wg mnie na 90% problem nadmiernego zużycia energii leży w jakiejś instalowanej apce. S2 którego teraz testuje jest czysty, z zainstalowanych rzeczy tylko Antutu, quadrant, Brothers in Arms 2 i Asphalt. Tak więc może przetestujcie przez jeden dzień czystego S2, nie instalując nic i zobaczcie jak się zachowuje. Następnie instalujcie apki pakietami, po powiedzmy 3-5. Jak w pewnym momencie zacznie świrować, usuwajcie pojedynczo te co ostatnio zainstalowaliście.
Można też spróbować tego rozwiązanie:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17509573&postcount=9