Dziwne zachowanie SII przy ładowaniu.

• 9 Odpowiedzi
  • 4255 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne zachowanie SII przy ładowaniu.
« dnia: Grudzień 16, 2011, 21:07:33 »
Co jest grane ? Kupiłem oryginalną ładowarkę Samsunga oznaczenie ATADU10EBE. Fabryczna ładowarka mnie przeraziła - jest mała a kabelek jest tak cienki, że boję się jej używać żeby nie uszkodzić jej dlatego decyzja o zakupie oryginalnej ładowarki samsunga o normalnych gabarytach i takich samych parametrach co oryginał.
No właśnie ALE...
Ładowarka ładuje, ale nie da się w tym czasie korzystać z telefonu. Mogę przyciskiem blokady włączyć/wyłączyć ekran ale dotyk jest jakby całkowicie zablokowany. Przy fabrycznej ładowarce nic takiego nie występuje i można normalnie korzystać. O co chodzi ??? Czyżby ta nowa ładowarka nie trzymała podanych parametrów czy jak ? A może macie możliwość sprawdzenia ? Mam wrażenie że to taka sama ładowarka jak do Omni 2.
Z góry dzięki za wszelkie komentarze i pomoc.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Dziwne zachowanie SII przy ładowaniu.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 16, 2011, 22:29:08 »
ładowałem różnymi ładowarkami, od spicy, od jakiejś Nokii
i nie było takich objawów, może jakies przepięcie? nie ryzykowałbym ładowania
jeśli chcesz aby się szybciej ładowało to - root i aplikacja - Voltage Control - zakładka GPU & Charging i ustaw Charger i Misc na wyższą wartość

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2011, 00:19:56 »
Nie chodzi mi o szybsze ładowanie a jedynie o samą ładowarkę która to fabryczna jest dla mnie tra-gi-czna. Na razie nowa poszła w kąt. Postaram się od kolegi pożyczyć ładowarkę od Omni 2 i sprawdzić czy tam tak samo będzie... Będę pisał co i jak dalej.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2011, 17:11:42 »
a co jest takiego tragicznego w fabrycznej ładowarce? ładować- ładuje. fakt, że nie pierze, nie sprząta, ale telefon naładowany.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2011, 17:31:30 »
Uzasadniłem dlaczego kupiłem drugą ładowarkę więc nie rozumiem twojej wypowiedzi. Nie zaczepiaj bo nie chce mi się szarpać. Nie mam 15 lat i nie należę do tak modnego ostatnio trendu haterstwa. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi na temat.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2011, 18:27:17 »
jestes w 100% pewny ze to oryginał? Zaden z telefonów/ładowarek nie robił mi takich jaj. To sie dzieje tylko na tej NOWEJ ładowarce? czy ta fabryczna tak samo oddziałowuje? moze jakis wipe by sie przydał... dziwne... jakby Ci sie chciało, zrób film jestem ciekawy jak to wyglada...
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline kajot04

• 30
    • Galaxy S4 na facebooku
  • Sprzęt: Galaxy S4 GT-I9505 soft:  4.2.2  I9505XXUAMDE
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2011, 19:30:29 »
Uzasadniłem dlaczego kupiłem drugą ładowarkę więc nie rozumiem twojej wypowiedzi. ..... Nie mam 15 lat i nie należę do tak modnego ostatnio trendu haterstwa. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi na temat.
ale sam się zapętlasz... Fabryczna jest fatalna , kupujesz inną i... ona jest fatalna.
No pomyśl rozsądnie - 15mln sprzedanych SGS2 - Ty jesteś pierwszym z tych milinów bojących się używać fabrycznej ładowarki - bo jest za mała ? za cienka ? Zaczynam się zastanawiać nad nową plazma którą kupiłem - stara miała 10cm grubości ta ma 4cm. Nieciekawie. Mając więcej niż 15-ście lat, zdajesz sobie chyba sprawę, że ktoś tą ładowarkę do tego telefonu dedykował i projektował, a nawet sprawdzał i testował. U mnie daje radę z powiększona baterią 2000mAh z Extended Pack, tym bardziej da radę ze standardową. Odwiedziła kilkadziesiąt hoteli, leży zglebiona za łóżkiem w sypialni włączona do zasilania non stop i nie sprawia problemów - więc nie szukaj ich na siłę. Zdecydowanie przesadzasz.

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2011, 22:20:35 »
Fabryczna ładowarka mnie przeraziła - jest mała a kabelek jest tak cienki, że boję się jej używać żeby nie uszkodzić jej dlatego decyzja o zakupie oryginalnej ładowarki samsunga o normalnych gabarytach i takich samych parametrach co oryginał.
pozwol mi zrozumiec to co napisales
czy piszesz o tych dwoch przedmiotach ktore sa na zdjeciach ponizej ?
ATADU10EBE oraz ETAOU10EBE
od razu zaznaczam ze nie mam 15 lat, ale przekroczylem rowniez 17

-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 18, 2011, 09:21:10 »
Tak dokładnie. Mają dokładnie takie same parametry a mimo to nie działają tak samo. Dodatkowo sprawdziłem wczoraj tę nową ładowarkę z omnią 2 i tam działa normalnie. Ładuje a ekran działa normalnie cały czas.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2011, 09:25:41 wysłana przez darkavenger »

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 19, 2012, 22:10:21 »
Miałem podobnie a nawet gorzej. Mój telefon (chiński dual sim Star A1200) podczas ładowania się zachowywał jakby ktoś przejął nad nim kontrolę tj.same się włączały aplikacje i generalnie cuda się z nim działy. Winny okazał się kabelek USB (ładowarka z wyjściem USB + kabelek). Po odlutowaniu przewodów od danych (u mnie biały i zielony, ale to chyba standard w USB) i zostawieniu samych prądowych (czarny i czerwony) wszystko wróciło do normy tyle tylko że kabelek się teraz nadaje tylko do ładowania. Myślę że u Ciebie przyczyna może być podobna czyli wadliwie polutowane kabelki.