SGSII POWER PACK A BATERIA 2000mAh

• 4 Odpowiedzi
  • 2267 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gogo1.9

• 6
  • Sprzęt: SGSII
SGSII POWER PACK A BATERIA 2000mAh
« dnia: Grudzień 30, 2011, 21:43:27 »
Witam!

Mam pilne pytanko a mianowicie jak ma się spasowanie większej baterii 2000mAh do SGSII do Power Pack'a a dokładniej czy się w nim mieści??? Kupiłem Power Pack i myślę nad tym aby jeszcze wymienić standardową baterię 1650mAh na w/w większą... (grubszą) tylko nie wiem czy w ogóle wejdzie w obudowę Powera.... Miał ktoś z tym do czynienia ?? Proszę o pomoc.....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2012, 09:54:13 wysłana przez vonski »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: SGSII POWER PACK A BATERIA 200mAh
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 30, 2011, 22:48:44 »
weź sobie kup oryginalną baterię samsunga 2000mah dla SGS 9100 - nie będzie eksperymentów i problemów a i cena jest przyzwoita

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2011, 02:10:32 »
Na innym forum wyczytałem (empirycznie nie sprawdziłem), że samsungowska powiększona bateria (2000mAh) wejdzie do PP, ale bez klapki (w sumie jest zbędna, plecki trzymają baterię).
robix1999 nie rób syfu (poradź/odpowiedz na pytanie, jeżeli możesz) i czytaj ze zrozumieniem (gogo1.9 chce dostarczyć telefonowi maksymalną dawkę energii poprzez połączenie posiadanego przez siebie PP z powiększoną baterią Samsunga, to nie eksperyment, po prostu plecki naładują baterię w mniejszym stopniu niż tę otrzymaną podczas zakupu, co nie zmienia faktu, że "na papierze" otrzyma  3300mAh). Pozdrawiam

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 31, 2011, 11:25:18 »
Na innym forum wyczytałem (empirycznie nie sprawdziłem), że samsungowska powiększona bateria (2000mAh) wejdzie do PP, ale bez klapki (w sumie jest zbędna, plecki trzymają baterię).
robix1999 nie rób syfu (poradź/odpowiedz na pytanie, jeżeli możesz) i czytaj ze zrozumieniem (gogo1.9 chce dostarczyć telefonowi maksymalną dawkę energii poprzez połączenie posiadanego przez siebie PP z powiększoną baterią Samsunga, to nie eksperyment, po prostu plecki naładują baterię w mniejszym stopniu niż tę otrzymaną podczas zakupu, co nie zmienia faktu, że "na papierze" otrzyma  3300mAh). Pozdrawiam
nie robię syfu i nie Ty jesteś od pouczania innych i komentowania moich odpowiedzi bo nie Tobie  odpowiadam - a to co proponuję jest w tej chwili najrozsądniejszym wyborem mimo że kolega gogo1.9 może szukać coś jeszcze innego
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2011, 11:28:43 wysłana przez robix1999 »

*

Offline gogo1.9

• 6
  • Sprzęt: SGSII
Odp: SGSII POWER PACK A BATERIA 2000mAh
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 03, 2012, 19:45:09 »
Dziękuję Koledzy za odpowiedzi... niestety nie podejmę się (narazie) zakupu samej baterii 2000mAh gdyż Power Pack jest już w domu zakupiony(tzw. pośpiech w zakupach) i się ładuje... jeśli ktoś byłby ciekaw to podzielę się wytrzymałością takiego zestawu jaki teraz mam: Bateria standard 1650mAh+PowerPack... Normalnie wytrzymuje mi ok 12h ""sama bateria bez PP""... (ok 30min rozmów... 10sms... internet wifi i 3G ok. 2godz...i gry ok.2godz....) Ciekawe jak teraz będzie... Kilka dni potestuję i dam znać... Mam nadzieje że dwukrotnie wydłuży się czas działania ale nie chce wyprzedać faktów... Zobaczę w praktyce jak to wyjdzie choć mam nie lada smaczek na zestawienie w moim SGSII PowerPacka z baterią 2000mAh...