Przeglądarka SGS II

• 7 Odpowiedzi
  • 2867 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Przeglądarka SGS II
« dnia: Listopad 17, 2011, 20:54:54 »
Można coś zrobić żeby przeglądarka internetowa która jest zainstalowana w galaxy mogła dopasowywać wielkość tekstu do ekranu?

Opera mini ma taką funkcję (chodzi mi o to że jak zrobimy zooma tekst automatycznie się dopasowywał i nie trzeba było przesuwać)

są może jakieś dodatki w tej sprawie albo coś?

*

cooliguana

Odp: Przeglądarka SGS II
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2011, 22:43:08 »
Można tapnąć dwa razy palcem na tekst i się dopasowuje :) Wcześniej wejść w ustawienia przeglądarki [więcej, ustawienia] zaznaczyć “ptaszkiem" automatyczne dopasowanie. Oddalenie tekstu można regulować wybierając interesująca opcję w ustawieniu powiększenie domyślne.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2011, 21:37:08 wysłana przez cooliguana »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2011, 22:10:41 »
thx, po tapnięciu dwa razy tekst rzeczywiście się dopasowuje ale kiedy ponownie chcę zrobić zooma tekst już się nie zmienia, w operze nawet po zrobieniu mega zoomu tekst jest ładnie dopasowany

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2011, 08:50:50 »
thx, po tapnięciu dwa razy tekst rzeczywiście się dopasowuje ale kiedy ponownie chcę zrobić zooma tekst już się nie zmienia, w operze nawet po zrobieniu mega zoomu tekst jest ładnie dopasowany

to zmień przeglądarkę na operę albo idź do działu oprogramowanie i tam pytaj - bo ten jest dla SGS2

*

Offline Devonish

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII, Modecom MX3 HD Freeway
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2011, 12:31:00 »
Mili Państwo,

Gdzie można ustawić żeby strony otwierały się normalnie a nie jako wersje na komórkę?
Naprzykład Onet ciągle przekierowuje mi na wersję Lajt.

Pozdrawiam.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2011, 13:20:44 »
w systemowej to nie wiem bo nie używam ale w operze jest w ustawieniach zaawansowane "User Agent" opcja desktop - a Onet i tak nie działa prawidłowo i nie otwiera sekcji Wiadomości,Biznes - pewnie mają jakieś nawiedzone skrypty

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2011, 14:06:03 »
Na standardowej przeglądarce w standardowym romie w ogóle nie można tego zmienić. Niektóre gotowane mają możliwość zmiany.
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

cooliguana

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 21, 2011, 20:25:20 »
A więc jeśli chodzi o standardową przeglądarkę to po wejściu do niej wpisujemy - about:useragent  wybieramy desktop. Po tej operacji na każdą stronę jaką wchodzimy będzie się otwierała jako wersja na kompa. Operacja dotyczy aktywnego okna, więc jeśli klikniemy w jakiś podesłany link np. poprzez gg to kolejne okno które się otworzy to przerobi na wersję mobilną. Możliwe że istnieje sposób aby to na stałe zmienić. Możliwe że jak się ma roota to jest inaczej. Ja mam oryginalny soft.