Witam. W dniu wczorajszym samsung obdarował mnie nowym systemem jb. Telefon mam nie brandowany, więc kies zaktualizował go do najnowszej wersji. Sama instalacja przebiegła poprawnie i bez jakich kolwiek problemów. Dopiero po instalacji stwierdziłem że jest coś nie tak z moją kartą pamięci. Sam telefon ją widzi i nawet z niej korzysta (dźwięki dzwonka, zapisuje tam zdjęcia i odtwarza je itp.). Problem pojawia się kiedy to ja chce wejść do tej karty np. poprzez ES Eksplorator, i inne tego typu programy wtedy na karcie jest NIC. Nawet winamp nie widzi nic na karcie. Natomiast odtwarzacz audio systemowy czy eksplorator ma do karty normalny dostep. dodam że programy próbowałem przeinstalować i nic to nie dało. Proszę o jakieś wskazówki co z tym zrobić.
Dodaje jeszcze jedną ciekawostkę. W ES Eksplorator program też widzi kartę ale nic tam nie ma. Utworzyłem tam nowy folder i przełączyłem sie do systemowego eksploratora ale tam nowego folderu brak. (Przypominam że systemowy eksplorator oraz wszystkie systemowe programy widzą zawartość karty pamięci, tylko programy które ja zainstalowałem nic na niej nie widzą). Zrobiłem też na odwrót i niestety ES nic dalej nie widzi.
I jeszcze jedno. Podłączyłem pendrive i taka sama sytuacja. Teraz już wiem że to nie wina karty pamieci tylko systemu. No zaraz mnie .....