Problemy z kartą mikroSD

• 6 Odpowiedzi
  • 2517 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Betoniarz

• 20
  • Sprzęt: Galaxy SII
Problemy z kartą mikroSD
« dnia: Luty 20, 2013, 17:07:50 »
Witam. W dniu wczorajszym samsung obdarował mnie nowym systemem jb. Telefon mam nie brandowany, więc kies zaktualizował go do najnowszej wersji. Sama instalacja przebiegła poprawnie i bez jakich kolwiek problemów. Dopiero po instalacji stwierdziłem że jest coś nie tak z moją kartą pamięci. Sam telefon ją widzi i nawet z niej korzysta (dźwięki dzwonka, zapisuje tam zdjęcia i odtwarza je itp.). Problem pojawia się kiedy to ja chce wejść do tej karty np. poprzez ES Eksplorator, i inne tego typu programy wtedy na karcie jest NIC. Nawet winamp nie widzi nic na karcie. Natomiast odtwarzacz audio systemowy czy eksplorator ma do karty normalny dostep. dodam że programy próbowałem przeinstalować   i nic to nie dało. Proszę o jakieś wskazówki co z tym zrobić. 

Dodaje jeszcze jedną ciekawostkę. W ES Eksplorator program też widzi kartę ale nic tam nie ma. Utworzyłem tam nowy folder i przełączyłem sie do systemowego eksploratora ale tam nowego folderu brak. (Przypominam że systemowy eksplorator oraz wszystkie systemowe programy widzą zawartość karty pamięci, tylko programy które ja zainstalowałem nic na niej nie widzą). Zrobiłem też na odwrót i niestety ES nic dalej nie widzi.
I jeszcze jedno. Podłączyłem pendrive i taka sama sytuacja. Teraz już wiem że to nie wina karty pamieci tylko systemu. No zaraz mnie .....
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2013, 20:54:41 wysłana przez Betoniarz »

*

Offline Mishuggah

• **
  • 108
  • wino... kobiety... i śpiew
    • Mish@Facebook
  • Sprzęt: LG Nexus 5 (Android M rooted)
Odp: Problemy z kartą mikroSD
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2013, 22:29:44 »
Rozwiązanie problemu masz w samym opisie programu ES Explorer na Google Play - aby wejść w kartę pamięci klikasz na Ulubione :) JB zmienia sposób dostępu do karty pamięci, nazywa się ona teraz extSdCard
wino... kobiety... i śpiew

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2013, 07:28:37 »
A ja używam do przeglądania karty wbudowanego eksploratora Moje Pliki :) Tak jest niestety nie tylko w ES ale i pozostałych eksploratorach z marketu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2013, 07:57:15 »
Darmowy Total Commander radzi sobie z tym bez problemu
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 21, 2013, 08:10:46 »
A root explorer ma z tym problem. W każdym razie w Ulubionych w ES widać kartę, nie wiedziałem tego a pytałem już na forum, w temacie o JB.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 21, 2013, 08:23:05 »
Może jednak problem tkwi w nazewnictwie?
Było external_sd, a teraz jest ExtSdCard. Folder external_sd jest teraz pusty.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline Betoniarz

• 20
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2013, 10:11:12 »
Dzięki za odpowiedź, wszystko powróciło do stanu pierwotnego. Temat uważam za zamknięty.