Problem z zatrzymywanie TwLauncher

• 9 Odpowiedzi
  • 8225 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z zatrzymywanie TwLauncher
« dnia: Maj 01, 2012, 19:04:00 »
Witam
Mam problem jak w temacie . Zawsze kiedy dodam na ekran widget "plan dnia"  tzw. agendę wyskakuje w nieskończoność "twlauncher został nieoczekiwanie zatrzymany".
Mam Samsung Galaxy SII , wersja sytemu 4.0.3, I9100XXLPS ( nie rootowany)
Problem przestaje istnieć gdy usunę widget z ekranu.
Wchodziłem w aplickacje- TwLauncher- wyczyść dane. Pomagało na moment , a później znowu. Dodam że jeśli wejdę w aplikacje to wszystkie ekrany działają bez problemu. Po przejściu na ekran główny znowu to samo. Pomaga jedynie usunięcie androidowego wcześniej wspomnianego widgetu z drugiego ekranu.
Bardzo proszę o pomoc , jakieś sugestie.

*

Offline orzo

• 1042
Odp: Problem z zatrzymywanie TwLauncher
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2012, 19:43:09 »
ja bym zaczął od ponownego flasha.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2012, 20:51:53 »
Hmm rozumiem , że hard reset tu nie ma sensu większego??
No nic szukam jakiegoś romu ( najlepiej chyba te 3 plikowe- one czyszczą wszystko?) Sry ale tak dawno to robiłem na czuja , że już nawet nie pamiętam :) Cały dzień dzisiaj siedzę i rzygać mi się chce od tego.
No nic może czachy mi nie rozwali..
Będę wdzięczny za link do jakiegoś aktualnego andka 4.0.3 - może znajdę o ilę nie zejdę.
A swoją drogą wie ktoś co jest przyczyną takiego wywalania twlaunchera?

p.s. jestem na samfirmware.com i nie mam pojęcia który zassać .. może ktoś pomóc? :)
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2012, 20:54:26 wysłana przez Mino77 »

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2012, 21:53:26 »
[..]
jak najbardziej ma znaczenie i od tego powinienes zaczac skoro zdecydowany jestes na wgranie tego samego co juz posiadasz
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2012, 21:57:21 »
[..]
jak najbardziej ma znaczenie i od tego powinienes zaczac skoro zdecydowany jestes na wgranie tego samego co juz posiadasz

Cesare siedzę już ze dwie godziny i zgłupiałem co pobrać. Zupełnie się zgubiłem .. masakra jakaś. Czytam i chyba nic już do mnie nie dociera :-/

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2012, 22:11:56 »
niczego nie pobierac
zajrzec http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-(gt-i9100)/kody-serwisowe-i-triki-w-sgs-2/, wklepac w klawiature to o co pytales i po problemie byc powinno

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2012, 22:30:56 »
niczego nie pobierac
zajrzec http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-(gt-i9100)/kody-serwisowe-i-triki-w-sgs-2/, wklepac w klawiature to o co pytales i po problemie byc powinno

Już to robiłem z 2 tygodnie temu i obawiam się , że nie pomoże. Zrobię ale też szukam odpowiedniego romu 3 plikowego i nie wiem który trzasnąć. Wcześniej miałem ten oficjalny XXLPS ale nie mogę znaleźć takiego 3 plikowego :) pewnie nie istnieje?
spociłem się...  :O

edit: już nie składnie piszę .. wiesz o co mi chodzi ( czytałem że 3 plikowe romy dokładnie czyszczą syfki które pozostały) natomiast nie mam pojęcia jaki rom wybrać mam ten jedno plikowy XXLPS .  Tępak ze mnie  w tym temacie..
jakieś sugestie? :) może link do odpowiedniego romu?
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2012, 22:34:40 wysłana przez Mino77 »

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2012, 23:45:29 »
zaciagnij sobie trzyplikowy KI3  ----> http://hotfile.com/dl/145794821/d1be1d6/I9100XXKI3.zip.html
po nabiciu zmien za pomoca *#272*IMEI# csc na XEO
uzyj OTA (aktualizacja z poziomu telefonu)
to tyle.....

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 01, 2012, 23:50:31 »
zaciagnij sobie trzyplikowy KI3  ----> http://hotfile.com/dl/145794821/d1be1d6/I9100XXKI3.zip.html
po nabiciu zmien za pomoca *#272*IMEI# csc na XEO
uzyj OTA (aktualizacja z poziomu telefonu)
to tyle.....
Wielkie dzięki Cesare! Ja już tu prawie umieram. Z poziomu OTA ( to ta opcja w ustawieniach dotycząca aktualizacji oprogramowania?)
Dzięki raz jeszcze. Pewnie to rozwiąże problem. pozdrawiam
p.s. jestem po hard resecie , zobaczę co to przyniesie. A trzyplikowca zasysam :)

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2012, 18:41:17 »
Witam  serdecznie   ,   u mnie pomogło  wyczyszczenie danych  wszystkich aplikacji systemowych  w S Galaxy II 9100   . Obyło się   bez twardego resetu   .