Problem z przypomnieniami kalendarza

• 9 Odpowiedzi
  • 5337 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
Problem z przypomnieniami kalendarza
« dnia: Październik 19, 2011, 08:48:02 »
Witam wszystkich,

mam problem z przypomnieniami kalendarza. Ustawiam np. czyjeś imieniny tak, żeby tel. przypominał mi o nich na czas i tydzień wcześniej oraz powtarzanie co roku przez np 50 lat. Dodam, że zapisuje to w "mój kalendarz" i nie synchronizuje z google i niczym innym. Dźwięk powiadomień ustawiony a jednak o terminie telefon nie przypomina:/ Miał ktoś podobny problem? Jakieś sugestie rozwiazań? Rom stock 2.3.3

P.S. Myślałem, że takie kwiatki to tylko w windows mobile:/

20 os. już obejrzało wątek i żadna nic nie napisze? Czy Wy też tak macie, czy u Was jest ok? Sprawdził ktoś? Jeśli tak macie, to czy udało Wam się z tym uporać?   
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2011, 12:11:28 wysłana przez pawjas21 »

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
Odp: Problem z przypomnieniami kalendarza
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 19, 2011, 13:29:33 »
Używam synchronizacji z Exchange i u mnie takie kwiatki nie występują. Tym bardziej nie występowały z Windows Mobile :)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 19, 2011, 13:38:41 »
20 os. już obejrzało wątek i żadna nic nie napisze? Czy Wy też tak macie, czy u Was jest ok? Sprawdził ktoś? Jeśli tak macie, to czy udało Wam się z tym uporać?   
może nikt nie wiem jak rozwiązać ten problem?

nidgy się nie spotkałem z podobnym objawem, miałem kilka sprzętów z andkiem OS od 1.5 do 2.3.5
od zawsze synchronizowany z gmailem i nigdy nie spotkałem się z brakiem przypomnienia

synchronizacja to na prawdę dobra rzecz:
- masz backup na gmailu,
- możesz edytować na PC - łatwiej i szybciej
- możesz współdzielić
itp.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 19, 2011, 14:33:08 »
- masz backup na gmailu,
- możesz współdzielić
No i z kompa można bardziej precyzyjnie ustawić termin przypomnienia i częstotliwość powtórzeń. Pod tym względem wszystkie kalendarze na Andku ssą aż przykro :?
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2011, 18:08:30 »
mam problem z przypomnieniami kalendarza. Ustawiam np. czyjeś imieniny tak, żeby tel. przypominał mi o nich na czas i tydzień wcześniej oraz powtarzanie co roku przez np 50 lat. Dodam, że zapisuje to w "mój kalendarz" i nie synchronizuje z google i niczym innym. Dźwięk powiadomień ustawiony a jednak o terminie telefon nie przypomina:/ Miał ktoś podobny problem? Jakieś sugestie rozwiazań? Rom stock 2.3.3

Ja też to mam i mnie strasznie wqr... . W HD2 nigdy mi się to nie zdarzyło....
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2011, 08:40:41 »
Używam synchronizacji z Exchange i u mnie takie kwiatki nie występują. Tym bardziej nie występowały z Windows Mobile :)

Ale ja wyraźnie napisałem, że nie chce niczego synchronizować i tego nie robie a problemy są:/ Skoro jest możliwość ustawienia przypomnienia na czas to powinno hulać a tak niestety nie jest:(

może nikt nie wiem jak rozwiązać ten problem?

nidgy się nie spotkałem z podobnym objawem, miałem kilka sprzętów z andkiem OS od 1.5 do 2.3.5
od zawsze synchronizowany z gmailem i nigdy nie spotkałem się z brakiem przypomnienia

- masz backup na gmailu,
- możesz współdzielić
itp.

Nie mam pretensji, że nikt nie wie jak rozwiązać ten problem ale można chyba dać jakiś feedback, sprawdzić czy podobny problem występuje i o tym napisać. Po to chyba jest to forum żeby dzielić sie informacjami na temat róznych bugów czy usterek i wspólnie szukac ich rozwiązania, nie? No i kolejny raz wspomnę o tym, że nie chcę niczego synchronizować i nie jest to rozwiązanie problemu.

Ja też to mam i mnie strasznie wqr... . W HD2 nigdy mi się to nie zdarzyło....

No dokładnie. Co prawda w HD2 nie było (o ile dobrze pamiętam) opcji "na czas" ale przynajmniej te, które były dostępne działały jak należy. Moglibyscie sprawdzić bez synchronizacji czy problem występuje u Was?

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2011, 15:16:37 »
Witam. Ja również mam ten sam problem, ale niestety jestem "niekumaty" w tym temacie. Nie mogę więc pomóc. Przykro mi. Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi fachowców.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 14, 2011, 18:04:57 »
Nie generalizuj to nie jest wina andka tylko samsunga a to wielka różnica, sam dużo korzystam z kalendarza.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2011, 11:10:13 »
Piszę o swoich doświadczeniach z Androidem na SGII i nie sugeruję, że to wina systemu.

Uwaga do WM odnosi się do sugestii założyciela wątku, że w tym systemie było to powszechne - mi przez wiele lat użytkowania tego systemu nigdy powiadomienia nie zawiodły. Mało tego - przez znane problemy WM z budzikiem używałem przypomnień kalendarza jako budzika.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2011, 12:10:56 »
W moim przypadku pomogło postawienie systemu na nowo, wynikłe z pewnej konieczności (ale nie tej omawianej w tym wątku). Narazie wszystko działa poprawnie.