Powolne wybudzanie ekranu

• 8 Odpowiedzi
  • 5326 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KILOS

• *
  • 92
  • Sprzęt: GALAXY S II
Powolne wybudzanie ekranu
« dnia: Listopad 27, 2011, 17:49:03 »
Witam
Może ktoś z kolegów pomoże rozwiązać mi ten problem,no chyba że te modele tak mają,ale do rzeczy...
Przesiadłem się z desire HD na SGSII i zauważyłem że po zablokowaniu ekranu bocznym włącz/wyłącz,przy próbie odblokowania ekranu środkowym softkeyem
muszę odczekać sekundę czasem troszkę dlużej by ekran zaświecił się...w DHD odblokowanie ekranu działało natychmiastowo,dodam że dzieje się to i na stockowym romie jak i na gotowanym,próbowałem już omege,litening,sensation...no może na gotowanych działa to troszkę szybciej ale i tak trzeba czekać
Również tak macie??
Dodam że np kończąc połączenie odsuwając telefon od ucha rzadko zdąże pierwszy zakończyć rozmowę pierwszy,bo zanim ten ekran znowu włączy się to dzwoniący do mnie pierwszy zdąży sie rozłączyc....
Chciałbym iść do nieba,ale w piekle więcej znajomych...

*

Offline Harisma

• *
  • 88
  • Mr.Pain
  • Sprzęt: HTC Leo's > SII > S4 > Note 3 (SM-N 9005)
Odp: Powolne wybudzanie ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2011, 18:54:13 »
Jeżeli chodzi o wybudzanie to ja mma to samo ...trzeba chwilke odczekac natomiast przy zakończeniiu polączenia nie mam takiego ofektu.Czujnik reaguje natychmiastowo i wszystko jest ok.

Living Innovation

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2011, 20:17:30 »
u mnie jest natychmiast światło - czasem laguje czujnik oświetlenia ale i tak nie przekracza 1s

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2011, 15:30:49 »
a ja zauważyłem, że to zależy od czuwania. dobry tydzień walczyłem z tym, aby telefon przechodził w stan uśpienia, a nie czuwania (w menadżerach nazywanym jako wybudzenie, czuwanie). nie wiem od czego to zależy, bo wgrywając te same romy, te same kernele otrzymywałem raz wybudzenie cały czas włączone (i telefon wytrzymywał maksymalnie 24h- nawet nie ruszany), przez co ekran zapalał się natychmiastowo po wciśnięciu power, a raz wyłączone (telefon wytrzymuje bez problemu 2-3 doby)- i tu trzeba poczekać ok. poł sekundy na włączenie ekranu. temat ten poruszałem juz w innym wątku, ale nikt się nie wypowiedział ( http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-(gt-i9100)/dziwne-zuzycie-baterii/ ). imho lepiej poczekać tę sekundę i nie martwić się, czy bateria wytrzyma do wieczora.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2011, 19:02:56 »
dobry tydzień walczyłem z tym, aby telefon przechodził w stan uśpienia, a nie czuwania
Kolego możesz opisać gdzie dokładnie zmieniłeś te ustawienia z czuwania na uśpienie, bo ja tak szukam i nie mogę tego wylukać :mrgreen:
jedyne co mi przychodzi do głowy to przejście telefonu w stan off line.
A ja także jak kolegę "kilos" trochę irytuje mnie to jak kończę rozmowę to po odsunięciu telefonu od ucha dopiero po ok.1 sekundzie zapala się wyświetlacz i mogę zakończyć rozmowę, zauważyłem także że jeśli np: telefon przyłożę do ucha i rozmawiam jakieś 5 sek. i odsunę tel. od ucha to ekran zapala się natychmiast, ale rozmawiając dłużej to właśnie zapala się po około 1,5 sekundy. :evil:
Może to wina systemu mam 2.3.3 (tel. z orange)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2011, 19:09:54 wysłana przez jarex1 »

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2011, 20:51:47 »
Kolego możesz opisać gdzie dokładnie zmieniłeś te ustawienia z czuwania na uśpienie, bo ja tak szukam i nie mogę tego wylukać :mrgreen:
jedyne co mi przychodzi do głowy to przejście telefonu w stan off line.
niestety, ale nie jestem w stanie tego opisać. nie jestem aż tak biegły w oprogramowaniu, by ten aspekt wyjasnić. najdziwniejsze w tym jest to, że nawet nic nie zmianiając, tylko flashując rom od nowa aspekt czuwania/ uspienia pozostawał całkowicie losowy. aktualnie używam oficjalnego Miui i telefon działa już 3 dobę. cały problem widać doskonale na tym screenie (http://pdaclub.pl/forum/galaxy-s-ii-(gt-i9100)/dziwne-zuzycie-baterii/?action=dlattach;attach=38682). po prostu nagle się włącza i koniec. widać, że wifi i ekran były wyłączone, sygnał gsm całkiem niezły, a bateria nagle zaczęła sama z siebie spadać, właśnie przez to czuwanie.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2011, 22:00:24 »
np: telefon przyłożę do ucha i rozmawiam jakieś 5 sek. i odsunę tel. od ucha to ekran zapala się natychmiast, ale rozmawiając dłużej to właśnie zapala się po około 1,5 sekundy. :evil:
Może to wina systemu mam 2.3.3 (tel. z orange)
Po pierwsze nie uważam 1 sekundowego czekania na włączenie ekranu za specjalnie uciążliwe ale... no cóż, Twoja sprawa.
Po drugie ROM 2.3.3 był jednym z pierwszych dla SGS2, dużo było w nim błędów i lagów, więc to normalne. Jeśli Orange nie wydał żadnej aktualizacji (bo Samsung wydał już chyba z 10) to pozostaje Ci albo z tym żyć, albo odpalić Odina i wrzucić np. najnowszy oficjalny ROM od Samsunga. Polecam.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 04, 2011, 19:09:47 »
Po pierwsze nie uważam 1 sekundowego czekania na włączenie ekranu za specjalnie uciążliwe ale...
Po drugie ROM 2.3.3 był jednym z pierwszych dla SGS2, dużo było w nim błędów i lagów, więc to normalne. Jeśli Orange nie wydał żadnej aktualizacji (bo Samsung wydał już chyba z 10) to pozostaje Ci albo z tym żyć
Co do pierwszego to nie jest to uciążliwe ale musiałem się trochę przyzwyczaić...
Co do drugiego to po podłączeniu tel.. do kompa Kies podaje że jest aktualizacja do 2.3.5, ale czytając różne opinie o tym romie to mnie trochę zniechęca do aktualizacji.
Jednym bateria siada szybciej innym dłużej (u mnie to wytrzymuje ok 34godzin), jakaś sprawa ikony wibry na pasku (u mnie tego niema) jakieś przebarwienia :( więc nie chcę aktualizować bo mogę pogorszyć  sobie SGSII.
I tak z dwojga złego zostanę chyba przy 2.3.3 - no może ktoś mnie namówi, ale z tego co zauważam to większość problemów po aktualizacji mają osoby pobierające aktualizację z sieci Play, T-mobile-rzadziej i tu nie wiem czym to jest podyktowane więc może się jednak skuszę na aktualizację, uffff.. sam nie wiem.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 04, 2011, 19:49:33 »
Moim skromnym zdaniem najlepszym wyborem jest wrzucanie czystego ROMu od Samsunga, a nie zaśmieconych wersji operatorskich. I nie da się też ukryć, że po zmianie ROMu pełny wipe to nie jest zły pomysł.