Po aktualizacji nie łączy się z Kies

• 19 Odpowiedzi
  • 19015 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ronowacki

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch HD, SGS II, SGS III
Po aktualizacji nie łączy się z Kies
« dnia: Sierpień 03, 2011, 14:38:36 »
Kolejny problem do rozwiązania.
Dziś uaktualnił mi się system do Addroid 2.3.4 i KG5. No i okazało się, że nie mogę połączyć fona z Kies, tzn stara się łączyć, ale bezskutecznie, jest tylko ładowanie baterii. A Kies Air problemu nie ma, tu wszystko działa ok. W ogóle wszystko inne, DLNA też, działa poprawnie. Tylko ten Kies  :(
Jakaś rada osób doświadczonych?
I don't want to achieve immortality through my work - I want to achieve immortality through not dying

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Po aktualizacji nie łączy się z Kies
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2011, 15:58:54 »
to najprawdopodobniej zaznaczone w ustawieniach połączenie debug - odhacz i połączy sie

*

Offline ronowacki

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2011, 16:49:10 »
Przyznam ze wstydem, że nie mogę tego znaleźć.
W Ustawienia - Połączenia nie mam opcji debug. Tylko zwykłe połączenia, połączenia wideo i poczta głosowa.
Moim zdaniem (niefachowca) najlepiej byłoby, gdyby w trakcie połączenia z komputerem istniała możliwość wyboru trybu połączenia: Kies, operacje dyskowe czy tylko ładowanie baterii. Tak jest w DHD
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2011, 17:01:01 wysłana przez ronowacki »
I don't want to achieve immortality through my work - I want to achieve immortality through not dying

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2011, 17:41:29 »
Ustawienia-Aplikacje-Dla programistow
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

*

Offline ronowacki

• 33
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2011, 18:02:59 »
Małem to odhaczone, tzn nie zaznaczone. Probowalem tez zaznaczyć i sprawdzić efekt. Nadal nie działa. Ukazał sie komunikat "Podłącz ponownie urządzenie w trybie Samsung Kies. Bieżący tryb nie jest obsługiwany przez Kies.
Może to jest istotne - po podłączeniu fona do komputera na górnej belce ukazuja się komunikaty: MTP Initialization a potem MTP Connected.

*

Offline jstemer

• 13
  • Sprzęt: NavRoad DUXO + AM 6.10 e EU ; Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 21, 2011, 19:21:28 »
Małem to odhaczone, tzn nie zaznaczone. Probowalem tez zaznaczyć i sprawdzić efekt. Nadal nie działa. Ukazał sie komunikat "Podłącz ponownie urządzenie w trybie Samsung Kies. Bieżący tryb nie jest obsługiwany przez Kies.
Może to jest istotne - po podłączeniu fona do komputera na górnej belce ukazuja się komunikaty: MTP Initialization a potem MTP Connected.

Mam to samo, każe ponownie włączyć urządzenie, kręci sie na umór i nic znowu to samo - juz mnie szlag trafia

Już jest OK samo sie naprawiło. Urządzenie się zaktualizowało i hula. Cuda jakieś czy co?
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2011, 08:50:26 wysłana przez jstemer »

*

Offline botx

• 19
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2011, 12:31:47 »
i u mnie teraz ten problem wystąpił, przełączanie i aktualizacje, wyłączanie nic nie dają, mam nadzieję, że ktoś zaraz coś podsunie jako rozwiązanie, czekam z niecierpliwością :) i z góry dziękuję

*

Offline zpmax

• 32
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 23, 2011, 20:17:37 »
Widze, ze jakas plaga z tym niewykrywaniem telefonu.
U Mnie problem rozwiazl sie po aktualizacji Kiesa do najnowszej wersji.
Aktualizacja-> restart kompa -> podlaczenie telefonu -> z automatu zainstalowal sterowniki i chodzi bez problemu

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 23, 2011, 21:48:22 »
Bo Kies to ogólnie tragedia... Mnie zdenerwował tak, że zastąpił go Odin i po sprawie :P

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 23, 2011, 23:54:59 »
Bo Kies to ogólnie tragedia... Mnie zdenerwował tak, że zastąpił go Odin i po sprawie :P
oj tam Kies niedobry - a co powiesz na Allshare samsunga - to taki Kies do kwadratu - pół dnia szukałem co mi procesor i2500 w 45-55% obciążało w tle a 4rdzenie zajechać to niezła sztuka
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 07:32:51 wysłana przez robix1999 »

*

Offline botx

• 19
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 24, 2011, 07:50:35 »
ale Kies pokazuje mi że mam w najnowszej wersji

*

Offline botx

• 19
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 09, 2011, 12:15:21 »
usunąłem niby najnowszą wersję (tak mi pokazywał Kies, że nie ma nowszych aktualizacji), ściągnąłem to co było najnowszego i po ponownej instalacji już się widzą (aplikacja na kompie i najnowszy soft 2.3.5 na sgs2)

*

Offline Cracoviaczek

• 26
  • Sprzęt: Samsung GT-i9100 Galaxy SII
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 15, 2011, 21:13:19 »
Mam już dośc tego kiesa :evil: Wczoraj zakupiłem urządzenie, ściągnąłem program, po uruchomieniu wyskoczył kominikat o konieczności aktualizacji - zrobiłem, podłączyłem SGS - wszystko pięknie się połączyło. Poprzenosiłem trochę rzeczy, powpisywałem kontakty i rozłączyłem telefon. Potem pobawiłem się trochę samym SGS. Jakież było moje zdziwienie jak po jakimś czasie chciałem znowu połączyć SGS za pomocą Kiesa - a tu nie da się... Odinstalowywałem juz i instalowałem znowu kilka razu, uaktualniałem, odhaczałem rózne ptaszki tak jak tu radziliście, restartowałem kompa, telefon... i ciągle nic! Nie wiem - wydaje mi się, że wina leży gdzieś po stronie Samsunga ale już wchodziłem chyba we wszystkie możliwe ustawienia i nie wiem gdzie jeszcze można coś zaznaczyć? Nie znalazłem żadnych ustawień USB gdzie byłoby napisane coś o łączności poprzez Kies - chyba nie ma takiego czegoś... Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to poproszę. Jak nie to odinstalowuję ostatecznie ten "wspaniały" program i tyle.
PS. Oprogramowanie ma 2.3.5 więc chyba nie ma nowszego a telefon w Orange.

*

Offline Harisma

• *
  • 88
  • Mr.Pain
  • Sprzęt: HTC Leo's > SII > S4 > Note 3 (SM-N 9005)
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 19, 2011, 17:24:16 »
Zainstaluj ponownie sterownik urządzenia

Living Innovation

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 19, 2011, 17:42:21 »
z mojego doświadczenia
- Kies nie działa poprawnie na komputerach z......hm  wątpliwym systemem
- kies nie lubi urządzeń rootowanych i z modowanymi systemami
przy tego rodzaju......  hm usterkach lepszy jest odin......ten nie robi żadnych problemów
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 21, 2012, 08:50:42 »
Faktycznie miałem takie same problemy ale wystarczyło odznaczenie debugowania i wszystko hula jak trzeba :)
Co do samego Kiesa to i tak romów w nim nie wgrywam, bo MobileOdin Pro zachowuje przy upgrade roota a to jest bardzo przydatne :)

*

Offline Maclay

• 7
    • Top-notch Сasual Dating - Verified Females
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 22, 2012, 22:42:42 »
od 3 dni walczę z kiesem i za cholerę nie chce mi połączyć się z telefonem. Nie widzi mojego SGSII i mojego ojca tak samo nie widzi mojego starego SGSI :/ wcześniej niby łączył się z telefonami ale przy ładowaniu kontaktów lub coś program z automatu się wieszał. Telefony śmigają na GB 2.3.5 a kies jest aktualny. Usuwałem wgrywałem, zmieniałem ustawienia dalej nic. Cały czas ta sama komenda: "nie można uruchomić usługi w urządzeniu..."

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 23, 2012, 07:06:33 »
rom masz stockowy?
pytam bo część customów ma usuniętego Kiesa

*

Offline Czabu

• 13
  • Sprzęt: SGS II, Omnia II
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 23, 2012, 16:19:23 »
Ja mam prawie stockowy (i9100XXKL1, czyli 2.3.6 ;-) i u mnie też nie działa (próbowałem wszystkich metod podawanych na forach dotyczących samsunga i android). Zauważyłem, że u mnie nie ma w ustawieniach opcji "podłącz w trybie KIES" o której piszą na kilku forach. Odin widzi telefon, a przynajmniej po podłączeniu zapala się na żółto jedno pole i pokazuje na jakim porcie COM podłączył urządzenie. Na oryginalnym romie plusa (2.3.3) Kies się podłączył, ale ten rom długo nie zabawił w nowej zabawce... ;-)
Czyżby to wskazywało, że w tym romie nie ma zaimplementowanej obsługi KIES?  Można ją dodać? Znalazłem tylko KiesAir w oddzielnym pliku do instalacji, ale on u mnie działa, więc nie instalowałem tego pliku.

*

Offline Harisma

• *
  • 88
  • Mr.Pain
  • Sprzęt: HTC Leo's > SII > S4 > Note 3 (SM-N 9005)
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 23, 2012, 16:52:31 »
Ostatnio miałem ten sam problem. 2 dni walki i ciagle te komunikaty i wkońcu zainstalowałem Kies na drugim kompie i po restarcie kompa tel. się połaczył blyskawicznie.U siebie ponownie podłączyłem Koreańca i bez problemu znów miałem podłączenie .Nie umiem tego wytłumaczyc ale juz 2 razy tak miałem i po każdej instalacji na innym kompie bez problemu się potem łączyl u mnie .

Living Innovation