nie wlacza sie po wgraniu clockwork mod

• 1 Odpowiedzi
  • 3102 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline iznenadjenje

• 30
  • Sprzęt: SGS 2
nie wlacza sie po wgraniu clockwork mod
« dnia: Luty 21, 2013, 23:07:58 »
Witam, sluchajcie nie robilem nigdy nic przy swoim i9100, jestem laikiem i potrzebuje pomocy.
Dzis wgralem 4.1.2 oficjalnie przez kiesa. Potem postanowilem zrobic roota co tez zrobilem przy pomocy odina, a potem wgralem clockwork mod w ten sam sposob.
Teraz telefon nie chce sie włączyć. Cos zrobilem zle? Jak to naprawic. Jak go uruchamiam to zostaje przy napisaie samsung jest zółty trojkat ale dalej staje nic sie nei pojawia i sie nie włącza.

Jakies sugestie. Wyczytalem ze moze pomoc przeinstalowanie romu, ale zeby to zrobic musze wrzucic jakies pliki na telefon, a go nie wykrywa.

naprawde prosze o jak najszybszą pomoc. nie mam telefonu a jest mi rano bardzo potrzebny...

#edit
dziekuje ci za szybko odpowiedz. Juz sciagam ten plik. Mam go wgrac tak samo jak cwm? a w opcjach zaznaczone tylko zostaja randomowe czy flash lock lub inne zaznaczyc?

a co do CM to mam go gdzies bo takiej dawce stresu nigdy wiecej chyba nie wgram custom roma.

#edit 2
wipe juz robilem trylion razy...
nawet jakis backup z tego recovery cwm robilem...w sumie nie wiedząc co sie stanie.

troche zle zrobilem bo w ramach paniki postanowilem zaczac dzialac i moglem narobic troche szkod, ale generalnie wazne zeby sie jakos telefon wlaczyl. to mi wystarczy na dzis juz.

nawiasem (straszny ten hostfile... wolno sie pobiera)

#edit 3
to wipe o ktorym mowisz juz robilem...
no nic narazie pozostaje mi czekac az sie wreszcie sciagnie link od ciebie.

###############
Mistrzu! Wielkie serdeczne dziękuję. Udało sie. Juz na dzis starczy jutro bede mial czas to bede sie bawil dalej, wazne ze telefon postawiony.
Należy ci się porządna flaszka.

@do moda.
Mysle ze mozna usunąć ten temat co by nie zasmiecal. Chyba ze komus sie przyda w podobnej sytacji.

« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2013, 00:23:22 wysłana przez iznenadjenje »

Odp: nie wlacza sie po wgraniu clockwork mod
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2013, 23:37:33 »
www.hotfile.com/dl/194996036/ac60997/I9100XXMS1_I9100OXAMS1_XEO.zip.html
Link do 4.1.2 jb. Taki sam który wgrales przez kies ale będziesz go wgrać inną metodą. Ściągnij, włącz telefon w download Mode czyli wyłącz urządzenie i wykonaj kombinację Home + vol Down + Power. W internecie będziesz miał instrukcję jak wejść w download Mode. Jak już Ci się uda to podłącz do komputera przewodem i odpal odin. Wybierz Rom który pobrales jako pda i start. Po zakończeniu chyba najlepsze będzie wipe

Edition.
To jest porada abyś mógł na jutro mieć sprawny telefon także mam nadzieję że jutro ktoś Ci pomoże apropo cwm

Połączone: [time]Luty 21, 2013, 23:54:18[/time]
Nie zaznaczać re-partition, phone EFS clear, phone Bootloader Update. To co było zaznaczone to tak zostaje. Wgrywasz tak jak pisałem. Będzie tam jeden plik który wrzucasz jako pda. Tylko dobrze by było wiedzieć że masz więcej niż 50 procent baterii w razie czego...

Połączone: [time]Luty 21, 2013, 23:58:40[/time]
Wgrasz Wgrasz.. Nie ma co się zniechęcać. Jak skończysz to pisz co i jak. Jak telefon nie będzie chciał ruszyć, czyli zatrzyma się na Samsung i9100 to zrób wipe...z tym że usunie Ci wszystko z telefonu :-)

Połączone: [time]Luty 22, 2013, 00:02:17[/time]
Jeżeli nie zacząłeś jeszcze to spróbuj najpierw wipe
Wyłączyć telefon - przytrzymać VOL-UP + HOME + POWER, zwolnić gdy na ekranie pokażą się żółte napisy. Z menu wybrać "Wipe data/factory reset" (telefon wykona przywracanie do ustawień fabrycznych + dane na wew. karcie pamięci pozostaną nienaruszone)
Bo nie wiem czy to tylko wystarczy.

Wybacz za ten bałagan w wypowiedziach ale chce szybko jakoś podpowiedzieć żeby Twój telefon wstał. Specjalistą nie jestem ale dwa razy już Rom wgrałem.

Połączone: [time]Luty 22, 2013, 00:06:24[/time]
Nie sądzę abyś mógł bardziej namieszać.. to chyba trzeba mieć szczęście.
Trochę rzeczywiście wolno, mi się tak z 10-15 minut pobiera z tego serwera jak ściągam jakiś Rom ale zazwyczaj robię to dwa, trzy dni przed wgraniem, bo nie chce mi się czekać aż się ściągnie

Połączone: Luty 22, 2013, 00:10:21
ROMy znajdziesz na stronie samfirmware
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2013, 00:10:21 wysłana przez energia04 »