Elektronicy zrozumieją o czym mówię a innym już tłumaczę.
Prąd ładowarki nie ma tu nic do powiedzenia. Czy telefon jest ładowany ładowarką 700mA czy 1A czy 2A czy nawet 100A to i tak będzie się ładować prądem 650mA bo taki jest ogranicznik ustawiony na płycie głównej.
Nie pomoże tu żaden modyfikowany kernel bo to jest ustawiane elektronicznie przez układ ładowania.
A teraz uwaga tłumaczę co zrobić aby zwiększyć prąd ładowania baterii. Sposób sprawdzony i działa poprawnie.
Na dowód tego że telefon nie zassie więcej prądu dzięki kernelowi podam ten filmik:
Samsung SGS 2 Galaxy S2 Charging currentI teraz do rzeczy:
Układ ładowania jest sterowany przez trzy połączone ze sobą szeregowo rezystory R529, R531(po 300 Ohm każdy) R533 (215Ohm)
Suma 815 Ohm daje nam 640mA prąd ładowania
Zwarcie rezystora R529 lub R531 daje nam sumę 515 Ohm i prąd ładowania 1A
Zwarcie rezystora R533 daje nam prąd ładowania 830mA
Zalecam 1A jeżeli używamy np nagrywania z kamery oraz nawigacji na w jednym czasie.
Nie ma wtedy najmniejszych problemów z ładowaniem nawet jak przetaktujemy procesor do 1400MHz
Rezystory znajdują się tu (patrz załącznik)
Pierwszy od lewej oraz środkowy mają po 300Ohm. Ostatni ten po prawej z zaznaczonych ma 215Ohm.
Zewrzyj lewy lub środkowy to telefon ładuje się 1A. Zewrzyj prawy to ładuje się 830mA
Modyfikacje zalecam robić doświadczonym elektronikom. Nie ponoszę odpowiedzialności za popsute telefony, ładowarki oraz inne elementy spowodowane modyfikacją. To co tu napisałem jest tylko w celach naukowych i teoretycznych

Ja to zrobiłem i działa. Oczywiście po zmianie prądu ładowania do 1A trzeba zmienić również ładowarkę aby się nie przeciążyła.