Witajcie,
Jestem tu nowy, dlatego bardzo (chociaż wiem, że jest to oklepana gadka) proszę o wyrozumiałość.
Wczoraj przyszedł do mnie SGSII, wszystko ładnie pięknie, wyświetlacz super, i te parametry, ogólnie pełen euforii zacząłem go używać.
Niestety nie za długo. Po wlożeniu bateria miała ok 40 % pracował może z 2-3 godzinki. Ładowałem całą noc. Niby rano 100 %, ściagnąłem ze 3-4 aplikacje z marketu, poinstalowałem je, przeczytałem maile, to chyba na tyle. Zainstalowałem Switch APN, bo APN lock nie działał. Wyłączyłem wszystko co możliwe, tj lokalizację, zmniejszyłem jasność, wyłączone GPRS, WIFI i wszystko co możliwe. Fakt może rozmawiałem łącznie z godzinkę na telefonie, bo głownie do tego ma służyć, no ale od godziny 7 rano do teraz, gdzie mineło 8 godzin zostało 40 % baterii.
Telefon kupiłem ze sklepu, z allegro, nowy z gwarancją, jak już wyczytałem po zakupie serwisową (dlaczego nie producenta??) na 24 miesiące.
Ale do rzeczy, wklepując gdzieś wyczytany kod *#1234# wyskoczyło takie cuś:
PDA: I9100XWLP7
PHONE: I9100XXLPS
CSC: I9100DBTLP5
BUILD INFO: TUE APRIL 3 19:44 KST 2012
Telefon nie ma żadnych aplikacji brandingu, przy uruchomieniu wyskoczyło S, bez żadnych logo...
Podejrzewam, że jest to telefon zza miedzy

Jednak niepokoi mnie kilka rzeczy...
Miałem wcześniej co prawda niedługo, bo sprzedałem SGS+, i on chodził jakby płynniej. W SGSII przy przesuwaniu jakby się przycinał, nieznacznie i na początku tylko, ale jednak, bateria trzyma jak widać bardzo krótko, a była nówka bo zalakowana jeszcze w opakowaniu, tel też wygląda na nieużywany, wszystkie naklejki nałożone równo, bez bąbelków powietrza, ani żadnych pruchów pod spodem.
Czy może to, że tak się zachowuje to wina softu? mam wersje 4.0.3...
Przez Kies, ani z poziomu tel, nie mogę jej aktualizować a w samym Kies wyskakuje coś takiego:

Bardzo bym prosił o pomoc w rostrzygnięciu problemu. Jestem spedytorem, potrzebuje mieć pod ręką tel, który wytrzyma chociaż 1 pełny dzień (ze 2-3 godziny rozmów, z 50 sms, z godzinka - dwie podłączenia pod wifi czy neta) a chyba za wiele nie wymagam od niego. Liczyłem tak na 2 dni, no niestety chyba się przejechałem.
Jeśli zaproponujecie wgranie innego ROMU czy jak to się zwie - Chętnie, byle pomogło coś... i z wasza pomocą najlepiej przez gg czy skype, żeby nie uwalić telefonu, a jestem w tym ciemny.
Jeśli potrzebne będą dalsze info z tel, jak najszybciej odpiszę.
Dziękuję i pozdrawiam.
Aha, jeszcze dodam tylko, że karta pamięci z Nokii nie działała, tel w ogóle jej nie widział, może kwestia, że to Nokii, albo trzeba sformatować...