co do kalendarza, jesli nie instalowałeś jakis dodatkowych programów do jego obsługi, wejdź w opcje i oznacz gdzieś w nich, że każdy wpis ma dotyczyć Twojego konta @gmail
w niektórych HTC jest podobnie - defaultowo jest htc sync zamiast @gmail i trzeba zmienić na poczatku
No właśnie nie bardzo jest gdzie to zaznaczyć. Nie mam pojęcia jak można ustawić coś w stylu "Domyślnie zapisuj w kalendarzy xyz..." W ustawieniach kalendarza nie widzę, w ustawieniach synchronizacji też nie... nie bardzo jest gdzie.
kontakty - standardowy soft? wchodzisz w zakładkę kontakty naciskasz menu i wybierasz eksport/import lub więcej i wybierasz ustawienia wyświetlania
Tak standardowyh soft. Wiem o imporcie, ale to trochę nie o to mi chodzić. Jest grupa kontaków, której nie chce synchronizować z google bo dotyczą danego operatora (kody sms itp) dobrze żebym miał do nich szybki dostęp. Wolałbym zostawić wszystko na karcie SIM i mieć do tego po prosut dostęp i i jak coś zmieniam, żebym nie musiał pamietnać o wyeksportowaniu spowrotem na SIM nowej wersji. Pewnym rozwiązaniem jest zaiporotwanie wszystkiego do do telefonu, ale nie rozwiązuje wszyskich problemów
Połączone: Styczeń 12, 2012, 08:42:15
Nie da się. Ani na SGS2 ani na żadnym innym telefonie. Iplex działa w oparciu o pełną javę, a tej nie uświadczysz na urządzeniach mobilnych.
[/quote]
Napiszę do nich, zobaczymy czy coś odopowiedzą. Przydałaby się jakaś aplikacja...
A na jakiej zasadzie działa odtwarzanie filmów z Iplex-u z poziomu aplikacji Allplayer?