kalendarz, kontakty sim, iplex

• 9 Odpowiedzi
  • 3337 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

johar

kalendarz, kontakty sim, iplex
« dnia: Styczeń 10, 2012, 20:52:47 »
witam

Trzy sprawy mnie denerwują w tym doskonałym telefonie.

W ustawieniach synchronizacji kont mam wszystko odznaczone i zasadniczo wszystko związane z google powinno się automatyczne aktualizować. Za każdym razem jednak gdy chce dodać jakieś wydarzenie do kalendarze dostaję komunikat "nie można zsynchronizować kalendarza lokalnego z kalendarzem google. Potrzebujesz konta google" - o co chodzi. A jak już jestem przy kalendarzu... W HTC, jeżeli był adres przy wydarzeniu to jednym kliknięciem można było przejść do nawigacji - czy tu też można coś takiego wykombinować?

Pod drugie w nie mam pojęcia jak w kontaktach wyświetlać numery zapisane na karcie sim...

Po trzecie... czy ktoś wie jak można odtwarzać filmy z iplex na sgs2? Potrzebna jest wtyczka vivdas, której raczej się nie da zainstalować... - jest jakaś metoda

Z góry dziękuję za pomoc

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: kalendarz, kontakty sim, iplex
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2012, 22:04:34 »
Tak, uhum... Jaki ROM?

*

johar

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2012, 23:02:16 »
Device model: GT-I9100
Firmware version: 2.3.3
Kernel version: 2.6.35.7-I9100XWKE7-CL215725
root@DELL103 )
#2 SMP PREEMPT Wed May 18 16:22:30 KST 2011
Build number: GINGERBREAD.XWKE7

a po ludzku Play-owski

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2012, 08:45:39 »
co do kalendarza, jesli nie instalowałeś jakis dodatkowych programów do jego obsługi, wejdź w opcje i oznacz gdzieś w nich, że każdy wpis ma dotyczyć Twojego konta @gmail
w niektórych HTC jest podobnie - defaultowo jest htc sync zamiast @gmail i trzeba zmienić na poczatku

kontakty - standardowy soft? wchodzisz w zakładkę kontakty naciskasz  menu i wybierasz eksport/import lub więcej i wybierasz ustawienia wyświetlania

3. nie mam pojęcia

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2012, 13:38:37 »
Po trzecie... czy ktoś wie jak można odtwarzać filmy z iplex na sgs2? Potrzebna jest wtyczka vivdas, której raczej się nie da zainstalować... - jest jakaś metoda
Nie da się. Ani na SGS2 ani na żadnym innym telefonie. Iplex działa w oparciu o pełną javę, a tej nie uświadczysz na urządzeniach mobilnych.

*

johar

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 12, 2012, 08:39:53 »
co do kalendarza, jesli nie instalowałeś jakis dodatkowych programów do jego obsługi, wejdź w opcje i oznacz gdzieś w nich, że każdy wpis ma dotyczyć Twojego konta @gmail
w niektórych HTC jest podobnie - defaultowo jest htc sync zamiast @gmail i trzeba zmienić na poczatku

No właśnie nie bardzo jest gdzie to zaznaczyć. Nie mam pojęcia jak można ustawić coś w stylu "Domyślnie zapisuj w kalendarzy xyz..." W ustawieniach kalendarza nie widzę, w ustawieniach synchronizacji też nie... nie bardzo jest gdzie.

kontakty - standardowy soft? wchodzisz w zakładkę kontakty naciskasz  menu i wybierasz eksport/import lub więcej i wybierasz ustawienia wyświetlania

Tak standardowyh soft. Wiem o imporcie, ale to trochę nie o to mi chodzić. Jest grupa kontaków, której nie chce synchronizować z google bo dotyczą danego operatora (kody sms itp) dobrze żebym miał do nich szybki dostęp. Wolałbym zostawić wszystko na karcie SIM i mieć do tego po prosut dostęp i i jak coś zmieniam, żebym nie musiał pamietnać o wyeksportowaniu spowrotem na SIM nowej wersji. Pewnym rozwiązaniem jest zaiporotwanie wszystkiego do do telefonu, ale nie rozwiązuje wszyskich problemów

Połączone: Styczeń 12, 2012, 08:42:15
Nie da się. Ani na SGS2 ani na żadnym innym telefonie. Iplex działa w oparciu o pełną javę, a tej nie uświadczysz na urządzeniach mobilnych.
[/quote]

Napiszę do nich, zobaczymy czy coś odopowiedzą. Przydałaby się jakaś aplikacja...

A na jakiej zasadzie działa odtwarzanie filmów z Iplex-u z poziomu aplikacji Allplayer?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2012, 08:42:15 wysłana przez johar »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 12, 2012, 11:20:26 »
kontakty - wchodzisz w zakładkę kontakty naciskasz  menu i wybierasz - więcej i wybierasz ustawienia wyświetlania

*

johar

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 12, 2012, 12:54:35 »
kontakty - wchodzisz w zakładkę kontakty naciskasz  menu i wybierasz - więcej i wybierasz ustawienia wyświetlania

Do wyboru jest:
telefon
Gooogle
FB
i inen ale nie SIM, wiec nie pomaga

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 12, 2012, 13:55:58 »
zainstaluj jakikolwiek sotf do kontaktów i zobacz w jego opcjach
(choć to co napisałem mam w standardowym sofcie...)

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 12, 2012, 15:59:51 »
zainstaluj sobie  Copy to SIM Card
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel