JB od Samsunga

• 391 Odpowiedzi
  • 76075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mamutek

• **
  • 102
  • Sprzęt: SE P990i -> HTC TP2 -> SGS II
Odp: JB od Samsunga
« Odpowiedź #360 dnia: Luty 28, 2013, 08:46:49 »
2. na filmiku o instalacji ubu na s2 widzialem, ze wipe formatowalo tez usb. stad moja ciekawosc.
3. nic nie zmenia, ot ciekawy bylem czy to nie jest jakis podstep operatora :D

*

cooliguana

« Odpowiedź #361 dnia: Marzec 15, 2013, 21:01:13 »
Czy po aktualizacji do 4.1.2 zwiększyła się komuś pojemność dropboxa tak jak to było opisywane przy wgraniu jeszcze wycieku? U mnie po staremu pojemność - może coś należało zrobić co pominąłem.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #362 dnia: Marzec 15, 2013, 21:47:11 »
Ja mam 50GB.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

cooliguana

« Odpowiedź #363 dnia: Marzec 15, 2013, 22:00:08 »
Ja mam 50GB.
I tu pojawia się problem. Pytanie tylko czy jeśli się wgra odinem i zrobi wipe to jest różnica od uaktualnienia poprzez Kies. Ja wykonałem aktualizację drugim sposobem i nie przybyło absolutnie nic a nie ukrywam że przydałaby się dodatkowa pamięć.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #364 dnia: Marzec 16, 2013, 09:14:45 »
hah ^^ ja zrobilem odinem stockowego i mi przybyło.... a teraz zmienilem na s3 i mam 90*kilka giga ^^
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

« Odpowiedź #365 dnia: Marzec 16, 2013, 14:43:01 »
Ten dropbox w Samsungach o których mówicie jest dożywotni?
Ja zakładając konto i wykonując kilka prostych czynności na stronie otrzymałem darmowe 50GB na dwa lata użytkowania.

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #366 dnia: Marzec 16, 2013, 16:58:11 »
Ten dropbox w Samsungach o których mówicie jest dożywotni?
Ja zakładając konto i wykonując kilka prostych czynności na stronie otrzymałem darmowe 50GB na dwa lata użytkowania.

na dwa lata
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

*

cooliguana

« Odpowiedź #367 dnia: Marzec 17, 2013, 11:32:47 »
Jeszcze tylko jedno pytanie w sprawie dropboxa - rozumiem że dodano 50GB do istniejącego waszego konta i nie zakładaliście nowego?

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #368 dnia: Marzec 17, 2013, 11:50:27 »
no tak :) mi dodano bonus juz 2krotnie ;)

« Odpowiedź #369 dnia: Marzec 17, 2013, 14:24:35 »
Wniosek z tego taki, że nie potrzeba nam Samsunga by mieć 50GB dropboxa na dwa lata :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #370 dnia: Marzec 17, 2013, 16:29:37 »
Na początku trzeba mieć Samsunga żeby dostać 50 GB, potem żeby mieć już nie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #371 dnia: Marzec 18, 2013, 21:25:17 »
Aktualnie mam soft Orange jeszcze 2.3.5 po podłączeniu do Kiesa wyświetla mi, że Najnowsza wersja oprogramowania układowego : PDA:LPJ / PHONE:LPE / CSC:LPJ (IDE). Czy to jest JB? Nie znalazłem nic o LPJ ...

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #372 dnia: Marzec 18, 2013, 22:16:26 »
oh, naprawdę? http://bit.ly/YCOqqj

a soft od orange tłumaczy dlaczego tylko do takiej wersji, a nie najnowszej.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #373 dnia: Marzec 19, 2013, 12:37:46 »
Sorry, źle to sformułowałem, miało być: dlaczego to nie jest JB? Nie znalazłem nic o LPJ na tym forum ;)

Idąc dalej warto to instalować? Jak jest z gwarancją jeśli bym wrzucił JB z pierwszego posta. Obawy o gwarancję są z tego powodu, iż ostatnio miałem błąd "Pamięć USB uszkodzona" i nic nie pomogło w uruchomieniu, odczytaniu pamięci tylko format. I obawiam się czy to nie początki jakieś większej awarii... a tel jeszcze na gwarancji.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #374 dnia: Marzec 19, 2013, 14:00:56 »
1. warto instalować w Twoim przypadku, bo masz archaicznego andka, a to jest już ICS.
2. gwarancja by została, bo jest to samsungowy soft, ale nie wgrywaj tego z pierwszego posta, bo to zwyczajny wyciek pierwszej bety JB.
3. http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-I9100&pcode=XEO#firmware tu są wszystkie 'polskie' oficjalne softy, a ten na samej górze jest oficjalnym JB i jego wgraj. gwarancja na pewno będzie, pozbędziesz się dziadowskiego brandu od orange i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.  :ok:

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #375 dnia: Marzec 19, 2013, 14:55:15 »
Witam,
używa ktoś z Was może jakiegoś nowszego romu opartego o LSD? Nadal są problemy z tym buildem czy już można spokojnie używać bez obawy o restarty, zawieszki itp?

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #376 dnia: Marzec 27, 2013, 13:44:22 »
ROM: MS1/LS8 - problemy

1. Zgłaszałem wcześniej problem z lokalizacją sieciową i problem dalej występuje (pisałem w tym wątku). Czyli po jakimś czasie (godzina, albo tydzień) przestaje działać lokalizacja (zawsze wskazuje na ostatni punkt sprzed awarii procesu) i pomaga tylko restart. Poza tym brak jakichkolwiek innych objawów.
2. Teraz pojawił się nowy problem. Nie obudził mnie rano budzik, okazało się, że telefon był zawieszony. Nie pomagało przytrzymanie power, musiałem wyjąć baterię, aby go zrestartować. Poczytałem trochę na innych forach i podobno faktycznie problemem jest aplikacja budzika, która potrafi zawiesić telefon, albo cześciej zapikać raz i więcej nie zadzwonić.

Nie widziałem o tych problemach na tym forum, czy to faktycznie przytrafia się tylko niektórym?

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #377 dnia: Marzec 27, 2013, 13:56:39 »
Co do budzika używam codziennie i nic takiego mi się nie przytrafiło dotychczas. Rom MS1. Przy przejściu wgrany trzyplikowy i dopiero MS1 (z czyszczeniem po wgraniu).

*

Offline JedJur

• **
  • 149
  • Sky is the limit!
  • Sprzęt: LG G2 D802
« Odpowiedź #378 dnia: Marzec 27, 2013, 14:56:12 »
Witajcie.
Mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za ten post, w razie czego, proszę o wydzielenie.
Na dzień dzisiejszy jestem szczęśliwym użytkownikiem stocka 4.1.2 XXMS1 / XXLS8, wszystko jest ładnie, pięknie, ale wciąż mam wrażenie, że czegoś mi w nim brakuje. Chyba powoli dojrzewam do wypróbowania jakichś custom romów, jednak nie mam na tyle dużo czasu, żeby sprawdzić wszystkie. Dawno nie widziałem dyskusji na forum odnośnie nowych customów, stąd też moje pytanie/prośba - czy moglibyście zasugerować mi romy warte przetestowania? Na dzień dzisiejszy biję się z myślami odnośnie MIUI, ostatni raz uzywałem go jakieś 2 lata temu jeszcze na MM, dziś na SGSII warto próbować? A może jest coś jeszcze lepszego?
W tym całym szumie informacyjnym gubię się jeszcze bardziej odnośnie kerneli. W MM miałem zablokowany bootloader, a co za tym szło, niemożność zmiany kernela. Tu możliwość zmiany mam, a przez to na pewno dobrać jest ciężej. Chciałbym zestaw, który przede wszystkim będzie działał tak, jak powinien, czyt. wystarczająco długo na baterii, w miarę stabilnie, w końcu na pierwszym miejscu to dla mnie wciąż telefon. Inna sprawa, że chciałbym nieco bardziej odchudzony rom, zrobiłem roota i usunąłem sporo niepotrzebnych rzeczy od Samsunga, obawiam się jednak, że to wciąż za mało, żeby stworzyć rom wystarczająco lekkim. Będę wdzięczny za podjętą dyskusję i wszelkie rady :)

« Odpowiedź #379 dnia: Marzec 27, 2013, 16:41:21 »

2. gwarancja by została, bo jest to samsungowy soft, ale nie wgrywaj tego z pierwszego posta, bo to zwyczajny wyciek pierwszej bety JB.
3. http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-I9100&pcode=XEO#firmware tu są wszystkie 'polskie' oficjalne softy, a ten na samej górze jest oficjalnym JB i jego wgraj. gwarancja na pewno będzie, pozbędziesz się dziadowskiego brandu od orange i wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.  :ok:

Nie byłbym takim optymistą. Mam brandowany soft (ERA). Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu (CCS) oraz do Samsuga i w obu przypadkach poinformowano mnie, że jeśli zmienię roma na oficjalny Samsunga to utracę gwarancję. Przy okazji - orientuje się ktoś kiedy T-Mobile ma zamiar wypuścić najnowszą aktualizację (JB) ?

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #380 dnia: Marzec 27, 2013, 17:02:40 »
Fjodor MYSLISZ SIE :)

Zmiana romu na OFICJALNY nie konczy gwarancji ! oni informują tak żeby nikt sie w to nie bawił i nie zjebał oprogramowania, ale wedlug prawa i karty gwarancyjnej WGRANIE oprogramowania innego niz oficjalne skutkuje utrata gwarancji - soft oryginalny CZYSTY bez brandingu nie traci gwarancji tak samo jak SIMLOCKI :)

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #381 dnia: Marzec 28, 2013, 22:26:02 »
Witajcie.
Mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za ten post, w razie czego, proszę o wydzielenie.
Na dzień dzisiejszy jestem szczęśliwym użytkownikiem stocka 4.1.2 XXMS1 / XXLS8, wszystko jest ładnie, pięknie, ale wciąż mam wrażenie, że czegoś mi w nim brakuje. Chyba powoli dojrzewam do wypróbowania jakichś custom romów, jednak nie mam na tyle dużo czasu, żeby sprawdzić wszystkie. Dawno nie widziałem dyskusji na forum odnośnie nowych customów, stąd też moje pytanie/prośba - czy moglibyście zasugerować mi romy warte przetestowania? Na dzień dzisiejszy biję się z myślami odnośnie MIUI, ostatni raz uzywałem go jakieś 2 lata temu jeszcze na MM, dziś na SGSII warto próbować? A może jest coś jeszcze lepszego?
W tym całym szumie informacyjnym gubię się jeszcze bardziej odnośnie kerneli. W MM miałem zablokowany bootloader, a co za tym szło, niemożność zmiany kernela. Tu możliwość zmiany mam, a przez to na pewno dobrać jest ciężej. Chciałbym zestaw, który przede wszystkim będzie działał tak, jak powinien, czyt. wystarczająco długo na baterii, w miarę stabilnie, w końcu na pierwszym miejscu to dla mnie wciąż telefon. Inna sprawa, że chciałbym nieco bardziej odchudzony rom, zrobiłem roota i usunąłem sporo niepotrzebnych rzeczy od Samsunga, obawiam się jednak, że to wciąż za mało, żeby stworzyć rom wystarczająco lekkim. Będę wdzięczny za podjętą dyskusję i wszelkie rady :)
powinieneś założyć nowy temat, lub podpiąć się pod inny, ale to już zostawmy moderatorom.

jeśli MIUI (oficjalne, a nie jakiś custom miui), to zapomnij o zmianie kernela- zwyczajnie nie działają.
jeśli czysty rom, to AOKP / AOSP, lub (względnie czyste) MIUI. możesz też poszukać jakiegoś wychudzonego customa na podstawie samsungowego softu. ja aktualnie używam MIUI 3.3.8 i jestem zadowolony, ale aktualnie rozpoczynają się zamknięte testy beta V5 i już wyczekuję tego cuda.
jeśli chodzi o stabilność, to jeśli nie masz doświadczenia z customami, odradzałbym romy na 4.2

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #382 dnia: Marzec 29, 2013, 10:21:00 »
Jeśli w romie wszystko ma działać jak należy, to AOSP odpadają - tam zawsze jest jakiś problem. Od siebie polecam Alliance. Można go bardzo dokładnie dopasować do swoich potrzeb ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline robfra

• **
  • 183
  • Sprzęt: SGS2 Turkbey
« Odpowiedź #383 dnia: Kwiecień 05, 2013, 22:23:16 »
Wgrałem tego J&B  :E bo mi Turkbey MagicRom V1 zgubił dźwięki. Chciałem nowszego Turka, ale dziwna sprawa bo mi CWM nie widzi ZIPów na SD. Próbowałem z 5 CWM i nic.
Co jest grane?

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #384 dnia: Kwiecień 06, 2013, 00:12:15 »
Na pewno masz CWM a nie TWRP?
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline robfra

• **
  • 183
« Odpowiedź #385 dnia: Kwiecień 06, 2013, 13:59:31 »
Na pewno mam CWM.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2013, 15:49:34 wysłana przez robfra »

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #386 dnia: Kwiecień 06, 2013, 14:52:13 »
a wybierasz internal SD? jesli chcesz wgrać z zewnętrzej SD, musisz użyć karty nie SDHC (max 2GB chyba).

*

Offline robfra

• **
  • 183
« Odpowiedź #387 dnia: Kwiecień 06, 2013, 15:58:43 »
a wybierasz internal SD? jesli chcesz wgrać z zewnętrzej SD, musisz użyć karty nie SDHC (max 2GB chyba).

O, o, o to może być problem. Ta pogoń za wielkimi pojemnościami.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #388 dnia: Kwiecień 06, 2013, 18:01:40 »
do tego chyba musi być sforamtowana w FAT16.. też kiedyś z tym walczyłem  :P

*

Offline robfra

• **
  • 183
« Odpowiedź #389 dnia: Kwiecień 06, 2013, 19:47:11 »
Już chyba nie sprawdzę z FAT16 na 2GB. Nota bene z FAT32 karta 2GB też nie była widziana.

Poszła instalka z wewnętrznej pamięci. Dzięki orzo.