Witajcie.
Mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za ten post, w razie czego, proszę o wydzielenie.
Na dzień dzisiejszy jestem szczęśliwym użytkownikiem stocka 4.1.2 XXMS1 / XXLS8, wszystko jest ładnie, pięknie, ale wciąż mam wrażenie, że czegoś mi w nim brakuje. Chyba powoli dojrzewam do wypróbowania jakichś custom romów, jednak nie mam na tyle dużo czasu, żeby sprawdzić wszystkie. Dawno nie widziałem dyskusji na forum odnośnie nowych customów, stąd też moje pytanie/prośba - czy moglibyście zasugerować mi romy warte przetestowania? Na dzień dzisiejszy biję się z myślami odnośnie MIUI, ostatni raz uzywałem go jakieś 2 lata temu jeszcze na MM, dziś na SGSII warto próbować? A może jest coś jeszcze lepszego?
W tym całym szumie informacyjnym gubię się jeszcze bardziej odnośnie kerneli. W MM miałem zablokowany bootloader, a co za tym szło, niemożność zmiany kernela. Tu możliwość zmiany mam, a przez to na pewno dobrać jest ciężej. Chciałbym zestaw, który przede wszystkim będzie działał tak, jak powinien, czyt. wystarczająco długo na baterii, w miarę stabilnie, w końcu na pierwszym miejscu to dla mnie wciąż telefon. Inna sprawa, że chciałbym nieco bardziej odchudzony rom, zrobiłem roota i usunąłem sporo niepotrzebnych rzeczy od Samsunga, obawiam się jednak, że to wciąż za mało, żeby stworzyć rom wystarczająco lekkim. Będę wdzięczny za podjętą dyskusję i wszelkie rady