wrzucilem jb po 4.0.3 lpq. najpierw wipe, formast usb, znowu wipe i flash. potem root updatem od @cesare z postu #256. i coz... nie wiem dlaczego, ale funkcja smart stay w ogole nie dziala po jej wlaczeniu. wiem, ze to pewnie niepotrzebny drenaz baterii jest, ale chcialem chociaz zobaczyc jak to dziala. reszta poki co dziala bez problemow.
odczuc subiektywnych jeszcze brak, bo dopiero wczoraj w nocy wrzucilem nowy rom
nikt mi nie pomoze?
swoja droga nasunelo mi sie wlasnie drugie pytanie. dlaczego wipe nie mogl mi sformatowac sdcard? bo przy obydwu wipe tak mialem. musialem fromatowac recznie z poziomu systemu. jaki mogl byc tego powod?
i ostatnie pytanie. telefon oryginalnie kupiony w plusie. zarowno 4.0.3 jak i 4.1.2 jest z sammobile. ale po instalacji tego ostatniego google play widzi telefon jako plus sgs2 (na 4.0.3 rozpoznawany byl tylko jako sgs2).
edit:
skoro juz i tak pisze to czas na pierwsze oceny subiektywne.
wzgledem 4.0.3 LPQ stock dziala duzo plynniej. nie to, ze jakos odczuwalnie szybciej, ale zdecydowanie wszystko jest plynniejsze. apka aparatu poprawila sie baaaaaaaardzo. na 4.0.3 myslalem, ze sie potne nim sie wlaczyla. tutaj jak kazda inna app. robienie zdjec tez przyspieszylo. czerwony srodek zdjecia za to widoczny duzo wyrazniej. coz, cos za cos...
bateria: chyba ciut lepiej, ale jeszcze za wczesnie na pelna ocene. na pewno nie gorzej
polaczenia: bez zmian. bylo bardzo dobrze i jest bardzo dobrze.
wifi: odczuwalnie lepszy zasieg
duzo lepsze zarzadzanie pamiecia
to tak dla tych zielonych jak ja, co sie jeszcze wahaja. warto sie przesiasc.