JB od Samsunga

• 391 Odpowiedzi
  • 76388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
Odp: JB od Samsunga
« Odpowiedź #210 dnia: Luty 15, 2013, 22:04:37 »
Cofam opinię co do Neat... Z godzinę temu przeglądałem neta i się zawiesił. Wyjąłem baterię i nie wstaje. Baterii 33%, po zawieszce w CWM 13%. Podładowałem, wipe cache, dalvik, fix permissions nic nie dały. Przed chwilą wgrałem go jeszcze raz przez CWM, dalej nie rusza... Dobrze że 2 dni temu robiłem backupa wszystkiego, łącznie ze zgraniem na kompa...

@Komandosik
1. nie wiem
2. półtora dnia, jellybam jeden dzień - ale każdy inaczej używa tel, więc dla mnie pytanie o to jest trochę bez sensu
3. płynnie, szybko :)
4. ten nowy jest w 4.2.1, miałem go w jellybam, totalnie mi się nie spodobał
5. to raczej od radia zależy, ogólnie jest ok

*

Offline soltinio

• 253
  • Sprzęt: i5700
« Odpowiedź #211 dnia: Luty 16, 2013, 09:37:02 »
Ja używałem najnowszego RR 4.1.2 z ostatniego grudnia bodajże. Zadowolony byłem tak w 50%, niby wypas, szybki i w ogóle ale miał jedną wadę... wieszal się i to często przy różnych aplikacjach.
Skusilem się na oficjalny rom 4.1.2, wygrałem kompilacje Wanam,wszystko chodzi ok, szybko sprawnie, bateria ok, bez zwiech :) aktualnie online od : 106 godzin bez resetu :) polecam
Kaiser - Diamond - złOmnia -SE Xperia -  N85 - Szajsung Szpica:)

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #212 dnia: Luty 16, 2013, 15:25:07 »
Cofam opinię co do Neat... Z godzinę temu przeglądałem neta i się zawiesił. Wyjąłem baterię i nie wstaje. Baterii 33%, po zawieszce w CWM 13%. Podładowałem, wipe cache, dalvik, fix permissions nic nie dały. Przed chwilą wgrałem go jeszcze raz przez CWM, dalej nie rusza... Dobrze że 2 dni temu robiłem backupa wszystkiego, łącznie ze zgraniem na kompa...
To znany "bootloop bug". Na XDA jest o tym pełno. Nie wiem dokładnie, co jest przyczyną, ale winowajcą jest oryginalny kernel Samsunga z wersji LS8/LSD. Ma go wiele custom kerneli, w tym speedmod, Siyah i PhilZ. Walczyłem z tym dwa tygodnie, zanim dogrzebałem się do informacji, że w jeboo 1.3b udało się to załatać. Wrzuciłem i jak na razie jest OK.

Nawiasem mówiąc, Samsung niesamowicie partaczy ostatnio. Najpierw brick bug w ICS, potem problemy z ekranem blokady w pierwszej wersji JB, błędy w zabezpieczeniu Exynosów, a teraz to... :-|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2013, 15:33:24 wysłana przez Shiryu »
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #213 dnia: Luty 17, 2013, 11:30:17 »
Hmm, nie wiedziałem. Kernela Siyah w wielu romach używam od bardzo dawna i pierwszy raz z tym się spotkałem. Może niektóre romy są na to bardziej podatne niż inne.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #214 dnia: Luty 17, 2013, 12:29:30 »
Mhm, na Moim Resurection GSP szfankuje...   Mam endomondo, czasami z niego korzystam, czasami zapominam wziac telefon do biegania ale to co dzis Odwalil ten rom to makabra...
http://www.endomondo.com/workouts/159841284?country=pl&lang=en&measure=metric&o=course&fb_source=timeline_og

Moze ze 2km  a on policzyl to jako 17... ;|

Endomondo nigdy nie odwalalo takich jaj, ani zaden rom. A resurection 4.2.1 juz tak...   mhm, czas na zmiane romu...  I dalej nie wiem na co zmienic ;/  jak tam oficjjal hiszpanski? nic sie nie dzieje?
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline i28

• 2
« Odpowiedź #215 dnia: Luty 17, 2013, 12:49:13 »
Endomondo nigdy nie odwalalo takich jaj, ani zaden rom. A resurection 4.2.1 juz tak...   mhm, czas na zmiane romu...  I dalej nie wiem na co zmienic ;/  jak tam oficjjal hiszpanski? nic sie nie dzieje?

Czemu nie sportstracker ?

A Spain bardzo dobry i stabilny, żadnych problemów, bateria podobnie jak official ICS.

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #216 dnia: Luty 17, 2013, 13:33:42 »
Hmm, nie wiedziałem. Kernela Siyah w wielu romach używam od bardzo dawna i pierwszy raz z tym się spotkałem. Może niektóre romy są na to bardziej podatne niż inne.
Też długo używałem Siyah, dlatego jak mi się ten bootloop przytrafił, to w pierwszej kolejności zwaliłem winę właśnie na rom (właśnie NeatROM 4.1). Ale potem przytrafiło mi się to jeszcze na innym LS8. Zacząłem grzebać, aż w końcu znalazłem działającą (póki co...) kombinację Alliance 6.1 i jeeboo 1.3b. Inna rzecz, że działa to świetnie ;)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #217 dnia: Luty 17, 2013, 17:31:52 »
bo endomondo kupiłem :)) wiec juz korzystam...

Mhm, no poczekam kilka dni, obadacie i ... jak bedzie dzialac u was dobrze, to zmienie...   nie chce mi sie juz kombinowac z romami... potrzebuje czegos na dluzej

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #218 dnia: Luty 17, 2013, 19:26:36 »
U mnie endomondo działa. Mam kernel PhilZ
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #219 dnia: Luty 17, 2013, 20:01:28 »
ja mam:

Mhm,  u mnie endomndo dziala teraz dziwnie... liczy kilometry jak chce ;| a wczesniej dzialalo super...

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #220 dnia: Luty 18, 2013, 10:48:06 »
Cały czas siedzę na tym Neat Lite i jeszcze jedną rzecz zauważyłem. Nie wiem jak to nazwać, ale chodzi o opóźnione smsy przychodzące. Dzisiaj sprawdzam telefon o 10:15 (miałem przypomnienie, więc pamiętam dokładną godzinę ;) ), smsów brak. Kilkanaście minut później, dźwięk smsa, doszły dwa z czego jeden o 10:07 (czyli spóźniony). Gdyby to było jednorazowo to nawet nie zwrócił bym na to uwagi. Jednakże dwa dni temu dostaję sms o próbie skontaktowania się ze mną. Oddzwaniam i okazuje się że kumpel owszem i dzwonił, ale 2 dni temu. Aby było ciekawiej, przed moim telefonem dostał info że jestem dostępny. W sumie to nie wiem czy winić rom, może to dziwny zbieg okoliczności i w tym wypadku to problemy z siecią (bo to w sumie najlogiczniejsze).
Dodam jeszcze że nikt nie ma problemów z dodzwonieniem się do mnie, cały czas jestem w zasięgu. Tak więc opóźnienia nie są winą słabego/braku zasięgu.
Dzisiaj w końcu muszę wrócić do AOKP i już ostatecznie dać sobie spokój z romami samsunga. Fakt, na AOKP niektóre rzeczy nie działają, ale z żadnej z nich nie korzystam. I z pewnością na 4.1.2, nowy 4.2.1 widać że ma spore problemy z kompatybilnością z niektórymi apkami.
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 10:49:58 wysłana przez goofy3 »

*

Offline Mishuggah

• **
  • 108
  • wino... kobiety... i śpiew
    • Mish@Facebook
  • Sprzęt: LG Nexus 5 (Android M rooted)
« Odpowiedź #221 dnia: Luty 18, 2013, 14:14:11 »
U mnie na włoskim ROMie Samsunga nie działa GPS, w ogóle nie chce złapać fixa :/
wino... kobiety... i śpiew

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #222 dnia: Luty 18, 2013, 14:50:21 »
może dlatego, że to włoski rom i ma w build.prop ustawiony gps na włochy. przez to może łapać baaardzo długo w Polsce. spróbuj tego: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Double.FasterFix&hl=pl , może będzie lepiej :ok:
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #223 dnia: Luty 18, 2013, 14:52:00 »
właśnie miałem pisać to co orzo ;) ale mnie wyprzedził :D

*

Offline Mishuggah

• **
  • 108
    • Mish@Facebook
« Odpowiedź #224 dnia: Luty 18, 2013, 15:28:59 »
Nie pomogło nic a nic.  Wygląda to tak,  że w ogóle się GPS  nie aktywuje

Ale po restarcie  jest już cacy,  dziękuję za pomoc
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 16:04:30 wysłana przez Mishuggah »

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #225 dnia: Luty 18, 2013, 16:36:24 »
coś się pojawiło dziwnego na sammobile dla polski...    I9100XXMS1    I9100OXAMS1

Pojawiło się także na KIES PDA:MS1 / PHONE:LS8 / CSC:MS1 (XEO)
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 16:46:23 wysłana przez ssn »

« Odpowiedź #226 dnia: Luty 18, 2013, 17:48:30 »
No coś siedzi na tej stronce ( w ogóle ostatnio jakoś dziwnie mi chodzi... ). Versji brak. Data w ogóle jest : January 2013... no a mamy Luty.. więc dlaczego teraz?:p

*

Offline mamutek

• **
  • 102
  • Sprzęt: SE P990i -> HTC TP2 -> SGS II
« Odpowiedź #227 dnia: Luty 18, 2013, 18:18:55 »
czy jakas dobra duszyczka moze podac bezposredniego linka do tego nowego romu? bo jakos sammobile nie chce mnie zalogowac nie wiedziec czemu...

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 18:40:52 wysłana przez ssn »

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #229 dnia: Luty 18, 2013, 18:50:32 »
@ssn: dziekuje

ktos sie juz znalazl co to zainstalowal? wiadomo co to dokladnie jest? bo mnie juz korci, nie moglem sie doczekac na xeo 4.1.2... pytanie co to za wersja

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #230 dnia: Luty 18, 2013, 19:21:29 »
już sie pojawil na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2153985

cytuyje ostatni post ziomka:

"Pull battery out = frozen boot bug
Hold in power on bug, turn on = ROM boots ok
-----------------------------------------------
Hold in power while ROM on = frozen boot bug
Hold in power on bug, turn on = frozen boot bug
Edit: And now its stuck like that, Sammy JB seems a total mess"

Innymi słowy NIE INSTALUJCIE TEGO POKI CO !!!!!!

// edit //

przeczytalem kilka innych for... naliczylem 4 gosci po customach ktorym wpadl w bootlopa, kilku innych po KIESIE - szczesliwych, oraz ok 10osob odinem po oficjalach i... mowia ze dziala lepiej niz hiszpan...

wlasciwie to juz nie wiem co wierzyc... poczekam kilka dni i... odwaze sie zainstalowac :D
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 19:31:05 wysłana przez Komandosik »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #231 dnia: Luty 18, 2013, 19:34:13 »
Mój disaster oprócz czasu pracy na baterii działa bardzo szybko i bez zwiech. Ja też się wstrzymam.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Mishuggah

• **
  • 108
    • Mish@Facebook
« Odpowiedź #232 dnia: Luty 18, 2013, 20:27:33 »
 ja jutro zainstaluję i dam znać

« Odpowiedź #233 dnia: Luty 18, 2013, 21:01:45 »
Coś jest nie tak z aktualizacją w Kies (sam program się dziś aktualizował do nowszej wersji). Po podłączeniu telefonu niby wykrywa nowsze oprogramowanie w sieci, nawet się coś ściąga, potem jest przygotowanie do instalacji i nagle... łączenie z urządzeniem i wszystko od początku... Wykrywanie aktualizacji, ściąganie, przygotowanie... i tak w koło Macieju.

A może coś źle robię?
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 21:04:26 wysłana przez FXmAniac »

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #234 dnia: Luty 18, 2013, 21:08:02 »
widze, ze ja tez poczekam raczej. musze byc pewien co sie wydarzy, bo mi fon w pracy codziennie potrzebny nieodzownie. nie moge sobie pozwolic na cegle ;)

edit: wlasnie na wszelki wypadek zasysam 4.0.4 lq7 w razie jakby update do 4.1.2 sie wykasztanil...
edit2: cf-root juz jest dla 4.1.2?
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2013, 21:18:39 wysłana przez mamutek »

*

Offline softkill

• 1
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #235 dnia: Luty 18, 2013, 21:10:01 »
Koledzy potwierdzam bezproblemową aktualizację przez KIES'a do 4.1.2

« Odpowiedź #236 dnia: Luty 18, 2013, 21:19:22 »
Kurczę, to ja nie wiem co się u mnie dzieje. Po pobraniu oprogramowania przez Kies jest "przygotowanie uaktualnienia komponentów...", po czym Kies odłącza telefon i łączy się ponownie. Co może być przyczyną takiego zachowania? Zrobiłem już kilka razy restart PC i ciągle to samo.

Nie wiedzieć czemu zawsze miałem probleby z Kiesem. No może oprócz wersji pierwszej, jaka była dostępna po premierze SII.

*

Offline mamutek

• **
  • 102
« Odpowiedź #237 dnia: Luty 18, 2013, 21:33:19 »
Kurczę, to ja nie wiem co się u mnie dzieje. Po pobraniu oprogramowania przez Kies jest "przygotowanie uaktualnienia komponentów...", po czym Kies odłącza telefon i łączy się ponownie. Co może być przyczyną takiego zachowania? Zrobiłem już kilka razy restart PC i ciągle to samo.

Nie wiedzieć czemu zawsze miałem probleby z Kiesem. No może oprócz wersji pierwszej, jaka była dostępna po premierze SII.

nie przejmuj sie. na 4 moje kompy tylko na jednym kies mi ruszyl poprawnie, ale nie potrafil wykryc nowych wersji systemu dla mojego s2. na pozostalych 3 zawsze jakis problem byl (systemy to xp, vista i w7 - zarowno 32 jak i 64-bitowe). wobec powyzszego tylko odin jest u mnie zainstalowany :) da sie z tym zyc.

« Odpowiedź #238 dnia: Luty 18, 2013, 22:05:18 »
Hehe, teraz poszło coś dalej, otrzymałem komunikat "niski poziom naładowania baterii" i kies się rozłączył. Zaglądam do telefonu, a tam bateria na 100%...

Podładuję do 200%, może wtedy ruszy  :E

« Odpowiedź #239 dnia: Luty 18, 2013, 22:38:45 »
Coś jest nie tak z aktualizacją w Kies (sam program się dziś aktualizował do nowszej wersji). Po podłączeniu telefonu niby wykrywa nowsze oprogramowanie w sieci, nawet się coś ściąga, potem jest przygotowanie do instalacji i nagle... łączenie z urządzeniem i wszystko od początku... Wykrywanie aktualizacji, ściąganie, przygotowanie... i tak w koło Macieju.

A może coś źle robię?

Może serwer zapchany czy cokolwiek? Kolejki jakieś przez KIESa są? :)

edit2: cf-root juz jest dla 4.1.2?

Z tego co widziałem - śmignęło mi przed oczyma gdzieś na XDA - to jest.

i... mowia ze dziala lepiej niz hiszpan...

wow ! Jak będzie rzeczywiście lepiej śmigać jak hiszpan to faktycznie chyba warto...
Ktoś tam powyżej się pytał, więc dzisiaj odpowiem skoro piszę post, bo wczoraj nie miałem czasu.
Hiszpański ROM jest stabilny, nie wywala mi żadnych bugów, miałem tylko raz problem ze SWYPE, ale to raczej nie było zależne od ROMu, tylko ja trochę przycisnąłem go tak, że się przyciął tak porządnie. Coś tam powyżej wyczytałem na temat GPS, w hiszpanie wszystko ok, sprawnie, znajduje szybko (szybciej niż na moim poprzednim ROM ICS 4.0.4) i śmiga ładnie. Szybszy niż tej mój poprzednik. Wyczułem delikatne dłuższe trzymanie akumulatora. O ile to nie jestem w stanie powiedzieć, ale wcześniej przy takim samym użytkowaniu, koło godziny 20 musiałem już ładować telefon (ładuje przy 5%)  a o 20 mogłem śmiało użytkować w pełni telefon, ponieważ akumulatorek miał ok 20%.