No wlasnie... Warto chyba porownac osiagi, chocby dla orientacji, czy nasz SGS2 nie wytrzymuje przypadkiem za krotko w stosunku do potencjalnych mozliwosci. Jest niestety masa appsow, ktore zupelnie bez sensu siedza w tle i obciazaja procesor. Ja wlozylem sporo wysilku w wyczyszczenie swojego SGS2, ale nadal wytrzymuje niestety duzo krocej niz iPhone4.
Moj rekord to 14h dzialania przy nastepujacych warunkach:
- 1h20m rozmow
- 4h12m aktywnosci wyswietlacza, czyli internetu, gmerania, maili, zabawy itd.
- wlaczone 3G
- wlaczone caly czas wifi, ale z opcja usypiania po wygaszeniu ekranu
- wylaczona automatyczna synchronizacja
- sprawdzanie maili co 15m (bez push)
- automatyczna jasnosc wyswietlacza
- wg. mojej orientacji - zero smiecia dzialajacego w tle
- Litening ROM 1.5
- bateria po ok. 11 cyklach ladowania
- zostawiony sam sobie launcher generuje 1-4% obciazenia CPU przy 200Mhz, mierzone widgetem TEMP+CPU
Najwazniejszy oczywiscie nie jest czas czuwania (12h), tylko realnej aktywnosci (1:20+4:12=5h32m). Jak to sie ma do Waszych osiagow? Dajcie prosze znac, bo kombinuje i kombinuje, a w sumie nie wiem, czy dzieki tym wysilkom telefon dziala mi dluzej, czy moze wrecz krocej, niz srednia

Tylko prosze, nie podawajcie samego czasu czuwania, bo to bezuzyteczne - jest zalezny calkowicie od sposobu i intensywnosci uzytkowania, a te kazdy ma inne.
[
Czas rozmow i aktywnosci wyswietlacza sprawdza sie w ustawienia>o telefonie>uzycie baterii + klik na interesujaca nas pozycje]
Połączone: [time]Lipiec 11, 2011, 17:37:17[/time]
Zero odzewu? Panowie?