Galaxy S II vs Desire HD

• 24 Odpowiedzi
  • 6380 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

johar

Galaxy S II vs Desire HD
« dnia: Lipiec 27, 2011, 09:53:11 »
Witam

Mam Desire HD i poważnie rozważam przesiadkę na S2. W związku z tym ma kilka pytań, szczególnie do tych którzy też przesiadali się z HTC na Samsunga:
  • Jestem w sumie przyzwyczajony do htc i ich sens-u. Na ile Toch Wiz jest inny/lepszy/gorszy? Czego będzie mi brakować, a czego wręcz przeciwnie. A może SPB Mobile Shell?
  • Chyba gorzej niż z baterią w Desire HD być nie może...
  • Takie pytanie z innej beczki... jak kupuję oprogramowanie na Android Market to jest ono przypisane do mojego konta google/nazwiska czy urządzenia? Chodzi o to czy na nową komórkę będę musiał znowu wszystko od nowa kupować
  • Super podoba mi się że w kontaktach łączy mi kontakty z Google, FB i Skype i Linked in. Czy to jest Androidowe rozwiązanie, czy HTC?
  • Podobnie kalendarz – czy możliwość zasysania treści z kalendarza FB też jest w S2?
[li]

[/li][/list]

Na koniec powody dla których zmieniam i proszę opinię na ile to ma sens
  • Ekran - w Desire HD jest strasznie ciemny i generalnie mam wrażenie jakby był przydymiony
  • Bateria – ładuję codziennie a i tak muszę oszczędzać... Oki, mam ustawione wszyskie możliwe aktualizacje itp, ale to tragedia! 2 telefony i godzinka na necie i o 17 już zdycha
  • GPS był tragiczny, teraz nie działa w ogóle :/
  • Każda pierdołka kosztuje dzikie pieniądze – zaślepka od sim-a 60-150zł (!)

Doradzajcie, odradzajcie, wyrażajcie opinie

pozdrawiam

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Galaxy S II vs Desire HD
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 27, 2011, 10:43:52 »
Ja miałem DHD przed Samsungiem, choć krótko. Wnioski:

Jestem w sumie przyzwyczajony do htc i ich sens-u. Na ile Toch Wiz jest inny/lepszy/gorszy? Czego będzie mi brakować, a czego wręcz przeciwnie. A może SPB Mobile Shell?
Nie da się ukryć, że Sense jest bardziej rozbudowane i zintegrowane z systemem, a przede wszystkim ładniejsze. Ale jakoś specjalnie mi go nie brakuje. Touch Wiz jest dość ubogi, ale od czego są setki launcherów i widgetów w markecie?

Chyba gorzej niż z baterią w Desire HD być nie może...
Owszem, jest lepiej.

Takie pytanie z innej beczki... jak kupuję oprogramowanie na Android Market to jest ono przypisane do mojego konta google/nazwiska czy urządzenia? Chodzi o to czy na nową komórkę będę musiał znowu wszystko od nowa kupować
Do konta, nie musisz kupować drugi raz.

Super podoba mi się że w kontaktach łączy mi kontakty z Google, FB i Skype i Linked in. Czy to jest Androidowe rozwiązanie, czy HTC?
W Samsungu też to jest, choć nieco inaczej rozwiązane.

Podobnie kalendarz – czy możliwość zasysania treści z kalendarza FB też jest w S2?
Nie wiem, używam kalendarza googla a nie FB, ale jak się nie da samym systemem, to na pewno da się zewnętrzną aplikacją.

Ekran - w Desire HD jest strasznie ciemny i generalnie mam wrażenie jakby był przydymiony
Ten w Galaxy S2 jest z zupełnie innej epoki ;)

GPS był tragiczny, teraz nie działa w ogóle :/
Zgadza się. Ale tu jest duuużo lepiej, GPS działa po prostu tak, jak powinien.

Każda pierdołka kosztuje dzikie pieniądze – zaślepka od sim-a 60-150zł (!)
A to chyba standard wszędzie. Przejściówki do HDMI itd dla Samsunga też są drogie.

Ogólnie będziesz na 99% super zadowolony. Dla mnie zmiana Desire HD na SGS2 była jak przesiadka z Cinquecento na Audi A6 ;)

*

johar

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2011, 11:16:57 »
Dzięki bardzo za konkretne odpowiedzi   :)

No to już prawie prawie się zdecydowałem...

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 27, 2011, 17:12:57 »
po JEDENASTU miesiacach uzywania DHD przedwczoraj przesiadlem sie na i9100
wnioski:
- im szybciej pozbedziesz sie/zamienisz dhd tym lepiej dla Ciebie
- nie bede pisal Ci o wadach w dhd, ale napisze za to w czym lepszy jest S2 od niego (podstawowe rzeczy)
* zdjecia ostre jak brzytwa
* gps zapina sie bardzo szybko i nie ma tu znaczenia jak gesto niebo pokryte jest chmurami
* nagrane filmy video nie gubia klatek przy odtwarzaniu
* nie trzeba programowo podkrecach glosnosci

jest jeszcze kilka innych rzeczy
nie zastanawiaj sie, jak masz okazje pozbywaj sie htc
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline andrzejs82

• **
  • 123
  • Sprzęt: Ipad 2 3G 16GB , SGS II
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:56:11 »
Potwierdzam co koledzy napisali, zmieniaj śmiało bo warto, mimo paru nie dociągnięć i tak to jest na chwile obecna najlepszy android na rynku
c35i,T28, j5, j7, T68i, G7050 -> nokia 6260 -> nokia n70 -> nokia n95 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> SGS II

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 28, 2011, 09:10:33 »
ciężko porównywać oba sprzęty inna półka, inna cena,
wiadomo SGS2 jest lepszy - i obrazuje to 50% różnica w cenie

*

Offline ronowacki

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch HD, SGS II, SGS III
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 28, 2011, 15:10:14 »
Mam zarówno DHD jak i SGSII. Oba telefony bardzo podobnie skonfigurowane i bardzo podobnie wykorzystywane (rozmowy, SMSy, przede wszystkim transfer danych, itp). Nie używam gier, trochę słucham muzyki, trochę ogladam wideo z YouTube. Oba telefony nie brandowane, na bieżąco uaktualniane (SGSII przez Kies). Żadnych zmian w ROMach - wszystko fabryczne. Na obu zainstalowałem Spb Shell 3D.
SGSII mam od 2 miesięcy, DHD dłużej. Oba używane prawie równolegle, głownie do transferu danych i czytania dokumentów. Oto moje uwagi:

DHD po zakupie miał zainstalowany system w wersji 2.2. To była tragedia jeśli chodzi o baterię. Już byłem skłonny sprzedać/oddać/podarować/wyrzucić. Ale wkrótce pojawiła sie aktualizacja do 2.3.3 i sytuacja zmieniła się diametralnie. Dziś nie mam zastrzeżeń do baterii, wytrzymuje tyle ile zwykle w smartfonie. Porównanie wykorzystania baterii w obu systemach DHD przedstawiłem jakiś czas temu w odpowiednim wątku. Obecnie nie widzę dużej różnicy w wytrzymałości baterii między SGSII i DHD i to nie wiem na czyją korzyść. Ale powiem, że w DHD bateria ładuje się do pełna wyraźnie krócej.
Ekran oczywiście o wiele lepszy w SGSII - kolory, kontrast itp. Ponadto na szkle DHD widać ślady palców, a w SGS jakoś nie.
Nie ma dla mnie dużej różnicy między filmami w 720p (DHD) i 1080p (SGSII), zwłaszcza jeśli ogląda się je w ekranie telefonu. Wadą DHD jest to, że nagrywa tylko w formacie 3gp.
Zaletą SGSII jest to, że za pomocą kabelka USB-HDMI mogę przenosić nagrane filmy bezpośrednio z telefonu na telewizor (Samsung z AnyNet+).
Wadą dla mnie jest prezentacja większych tekstów na SGSII. Mimo że mam ustawione dostosowywanie szerokości tekstu do ekranu, to nie działa to zbyt dobrze i muszę również przewijać tekst w poziomie (zwłaszcza jak powiększę czcionki). W DHD nie mam takich problemów zupełnie.
Dużą wadą DHD jest dla mnie cichy głośnik. Z rozmowami jest ok, ale dzwonka nie słyszę dobrze, zwłaszcza jeśli telefon mam głębiej w kieszeni. To jest wada DHD jako telefonu.

I podsumowanie - SGS ma przewagę nad DHD, ale moim zdaniem i przy moim wykorzystywaniu, nie jest ona tak duża jak niektórzy sugerują. Wszystko zależy przede wszystkim od sposobu wykorzystwania sprzętu, a także od gustu i uprzedzeń. Ja oba telefony traktuję równorzędnie. To wszystko tylko dowodzi faktu, że nie ma smartfonu idealnego.

Pozdrawiam
I don't want to achieve immortality through my work - I want to achieve immortality through not dying

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2011, 08:57:06 »
Powiem tak Tobie nie byl w ogole potrzebny nowy smartfon :) porownales bardzo maly wycinek pod katem osobistego uzytkowania, a w ten sposob mozna zrownac ze soba wiele telefonow :)

tak z innej beczki :) w czym jest lepszy mercedes od fiata, jesli i jeden i drugi bedziemy wykorzystywac do jazdy po zakupy? :) hmmm.. mercedes jest w tym wypadku gorszy bo i wieksze spalanie i gorzej zaparkowac :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline ronowacki

• 33
  • Sprzęt: HTC Touch HD, SGS II, SGS III
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2011, 09:46:53 »
No tak, w duzym stopniu muszę przyznać Ci rację.
Jak czytam to forum, to widzę, że użytkownikow smartfonów (i telefonów ogólnie) podzielić można na kilka grup.
Do pierwszej grupy należą ci, ktorzy maja satysfakcję z doskonałego dopasowania smartfonu do swoich potrzeb. A więc zmieniają ROMy, gotują nowe, instalują łatki, itp itp. Satysfakcję czerpią z tego, że mają telefon zbliżony do idealu w zakresie sprzętu i oprogramowania. Z pełnym szacunkiem sie do nich odnoszę, rozumiem ich, sam też lubię grzebać w bebechach komputerow. A że ten "idealny" smartfon umożliwi też dzwonienie i napisanie SMSa, to mily dodatek do tej satysfakcji.
Druga grupa to zapaleni gracze, słuchacze muzyki i "oglądacze" wideo klipów. Dziś smartfony to wszystko umożliwiają, więc czemu nie skorzystać. Zaletą smartfona jest jego moc i to, że można zawsze mieć go przy sobie. Też to rozumiem, choć sam wolę słuchać muzyko na żywo, a film oglądać na dużym ekranie.
Trzecia grupa to ci, dla których telefon służy do rozmów, SMSów. Dodatkowo mogą sprawdzić pocztę na swoim koncie, przeczytać ostatnie wiadomości, napisać i wysłać krotki dokument, sprawdzić prosty arkusz Excela. Czasami łączą się z kamerką internetową zlokalizowana na innym kontynencie, lub transferują dane w inny sposób. Nie chcą grzebać w bebechach, oczekują, że ich smartfon będzie miał potrzebną funkcjonalność już po wyjęciu z pudełka. Ja należę do tej grupy.
A co do mercedesa ..... jak mam do przewiezienia skrzynki z towarem, to nawet do jazdy po mieście wolę mercedesa od fiata.
Pozdrawiam
Acha, i jeszcze jedno. Moim celem nie było pokazanie wyższości świąt Wielkanocy nad świętami Bożego Narodzenia. Pytanie dotyczyło porównania DHD i SGSII. Starałem sie to zrobić opierając się na własnych doświadczeniach i w zakresie, który mnie dotyczy (co zaznaczyłem w swoim poście). Myślałem, że może komuś się to przyda, tak jak mnie przydaje się wiele wypowiedzi na tym forum.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2011, 10:19:14 wysłana przez ronowacki »
I don't want to achieve immortality through my work - I want to achieve immortality through not dying

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 29, 2011, 10:28:43 »
w czym jest lepszy mercedes od fiata, jesli i jeden i drugi bedziemy wykorzystywac do jazdy po zakupy? :) hmmm.. mercedes jest w tym wypadku gorszy bo i wieksze spalanie i gorzej zaparkowac :)
W tym, że jest bezpieczniejszy, wygodniejszy, lepiej wyposażony, a jadąc na zakupy możesz np słuchać muzyki na wysokiej jakości sprzęcie audio. Dla mnie to jest argument. Nie każdy traktuje samochód jako środek do przemieszczenia się, patrząc tylko pod kątem najniższych kosztów.

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2011, 11:49:37 »
Powiem tak Tobie nie byl w ogole potrzebny nowy smartfon :)
[...]
dales sie "wkrecic".....ja sie ustrzeglem ;-)
powiem tak:
          -piszac ze aparat robi kiepawe foty (wygladaja jak interpolowane do 8 mpx) bo sie rozmywaja przy 100% podgladzie
            chcialem ustrzec sie przed wskazowkami typu......ze do zdjec to sa "cyfrowki"
          - ze jak mam zastrzerzenia do video to sa od tego np.........odtwarzacze BD
itd, etc

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 29, 2011, 14:29:07 »
W tym, że jest bezpieczniejszy, wygodniejszy, lepiej wyposażony, a jadąc na zakupy możesz np słuchać muzyki na wysokiej jakości sprzęcie audio. Dla mnie to jest argument. Nie każdy traktuje samochód jako środek do przemieszczenia się, patrząc tylko pod kątem najniższych kosztów.

Alez ja wlasnie o tym mowie, czy patrzymy na sprzet pod katem waskiej uzytecznosci, czy tez nieco szerzej czyli tych milych dodatkow i jesli spojrzymy szerzej to wowczas dopiero widzimy w pelni roznice pomiedzy jednym a drugim modelem.

Nie twierdze rowniez ze tego typu opinia nikomu sie nie przyda. Na pewno dla wielu bedzie ona cenna. Ja sam przeszedlem z omnii II na S II, calkowicie rozne systemy. Co mnie przekonalo? Mile dodatki: wiekszy wyrazniejszy ekran do nawigacji (choc zal mi automapy), multi touch, ale przede wszystkim swype, ktory dopiero na S II dziala tak jak powinien :) chociaz i na omnii II dzialal calkiem niezle (ale to tak jak roznica w komforcie prowadzenia fiacika i mercedesa :) ).
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

johar

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 29, 2011, 16:15:45 »
Wowwwww.... panowie/panie spokojnie. Widzę że zrobiło się ciepło...

Przychylam się do stwierdzenia, że każdemu telefon potrzebny do czego innego. No wiec może wyjaśnię po co jest potrzebny mi
  • Dostęp do mobilnego netu. Często sprawdzam strony, lubię mieć YouTuba przy sobie
  • Aplikacje sportowe - bieganie/siłka. Czyli GPS musi chodzić dobrze
  • Zastępstwo za "małpę". Na wyjazd do Egiptu pożyczę aparat od brata, a na wieczorny wypad (gdzie często najlepsze fotki się robi) nie chce mi się oddzielnie nosić aparatu
  • Muzyka/audiobooki
  • Mapy/nawigacja
  • Proste gierki, głownie logiczne
  • Organizacja życia - kalendarz, finanse, Nozbe, lastpass, Evernote, dropbox itp
  • Maile, sms, itp. rzadko dzwonię, bo mam służbowy :)
  • Portale społecznościowe, fb, linkedin, google+

Zasadniczo więcej korzystam z aplikacji niż funkcji telefonu. To co dla mnie jest istotne
•   Niezła bateria
•   Dobry ekran
•   Niezłe fotki
•   Filmiki w 720p w dobrej jakości (DHD gubi klatki)
•   Design – no co...? Jak już płacę tyle to dobrze jakby można było jakąś małolatę na niego wyrwać ;)
•   Integracja, integracja, integracja... Łączenie kontaktów z różnych źródeł w DHD jest świetne i tego oczekuję od następcy
•   Wewnętrzna pamięć to naprawdę miła spraw – karty są za wolne (np ładownie zdjęć w galerii wkurza)
•   Jak już coś jest to niech do diaska działa porządnie – sense.com to porażka!!!

Nie chcę za bardzo ingerować w system, wolę zainwestować w aplikacje – dość dużo kupuję. Dla mnie to jest przede wszystkim narzędzie, rodzaj szwajcarskiego scyzoryka (mama to wiem:)), czyli mieści się w kieszeni i wszystko nim zrobisz, ale nie koniecznie najwygodniej.

To co dobija mnie w Smartfonach to bateria... niech ma już trochę więcej te 10 albo 11mm grubości, ale 2000mAh a nie 1200(!) jak DHD

Dwurdzeniowy procesor jakoś nie przyprawia mnie o podniecenie. Przydatna sprawa, ale bardziej w tablecie.

W sumie zdecydowałem się, teraz jeszcze muszę się przekonać że to dobry pomysł, znaleźć kilka argumentów i wygrzebać te parę złotych jakie biedzie mnie kosztować wymiana :/

Dziękuję za wasze rady i komentarze – wszystkie uważam za cenne... no poza tymi porównaniami motoryzacyjnymi. Trochę są bez sensu... przecież wszyscy wiedzą, że jeden jedyny samochód na świecie jest najlepszy... służbowy :)

PS. Na koniec pytanie. Czy obecna wersja ma chip NFC?

Połączone: Lipiec 29, 2011, 16:36:51
... a skoro udało mi się przyciągnąć uwagę osób które znają się na andku to mam pytanie z innej beczki

•   korzystam z kalendarz google prywatnie
•   oraz Outlooka 2003 w pracy
•   na firmowym nie mogę nic instalować, a dostęp do maila przez przeglądarkę możliwy tylko przez VPN
•   Chciałbym zastosować jakąś nawet okrężną synchronizację... przynajmniej niektórych rzeczy. Chodzi głównie o spotkania i telefony które trzeba wykonać o konkretnej godzinie.

Obecnie po prostu dodaję gości do googlowych i Outlookowych wydarzeń. Chciałbym to uprościć i mam w związku z tym parę pytań
•   Czy można ustawić tak Outlooka żeby automatycznie przyjmował zaproszenia i modyfikacje z google
•   Google można tak ustawić
•   Czy zaproszenie może trafiać do innego, niż główny kalendarza google
•   Jak zrobić aby nowe wydarzenie automatycznie dodawało gościa wymaganego w Outlooku i google

Jak macie inne pomysły jak taka synchronizację uskutecznić w inny sposób to będę wdzięczny za info.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2011, 16:36:51 wysłana przez johar »

*

Offline HTC-HD-2

• *
  • 78
  • Sprzęt: Samsung Galaxy NOTE II
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 31, 2011, 11:37:36 »
nie wiem czy dobrze zauważyłem ale nikt nie wspomniał o budowie tych dwóch telefonów. Samsung jest zbudowany jak najtańsza plastikowa zabawka z targu, w przeciwieństwie do telefonów HTC których budowa jest bardzo solidna. Nie tylko środek się liczy. Producenci Galaxy II wypuszczając go w takiej cenie jaka jest obecnie na rynku, robią z ludzi głupków dając taką szajsowata obudowę.
N3310 -> Siemens MT50 -> Siemens SX1 -> N E50 -> SE k800i -> N E63 -> HTC HD2 -> NOTE II  :O~

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 31, 2011, 12:02:38 »
Głupoty takie kolego piszesz, że ręce opadają. Miałeś w ogóle w ręce SGS2? Teksty o taniej chińskiej zabawce pasowały do pierwszego Galaxy, dwójka jest dobrze wykonana, z bardzo dobrych materiałów, a ich spasowanie (szczególnie tylnej klapki) jest mistrzowskie. Przed Galaxy S2 miałem Desire HD, w którym wszystkie ruchome elementy były tak spasowane, jakby komuś upadł 20 razy. Na razie spotkałem tylko jeden telefon lepiej wykonany od i9100- ajfona 4.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 31, 2011, 13:00:29 »
vonski ma racje, ja mialem hd2 i teraz mam sgs2... uwazam ze sgs jest lepiej zbudowany :) i spasowany u mnie tylnia metalowa klapka z hd2 musiala byc wymieniona bo... NIE PASOWALA -.-
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 31, 2011, 21:14:57 »
Na razie spotkałem tylko jeden telefon lepiej wykonany od i9100- ajfona 4.
Sensation:)
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

johar

« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 01, 2011, 12:41:46 »
Jakość obudowy DHD pozostawia psoro do życzenia. Niby ok, jest aluminium itp, ale zaślepka od sima odstawała od początku i czasami odpadała. Zasadniczo jakość wysoka, ale te plasikowe częśći z tyłu obudowy wyglądaja jak łaty na krowie i ni jak nie pasujądo reszty. Dla mnie 4-

Miałem SGSII w ręku i budzi różne odczucia... Niby porządny i sztywny jak diabli, ale tak lekki, że ma się wrażenie, że to atrapa :)

Design i jakość wykonania są dla mnie ważne, ale gadka o obudowie się kończy gdy okazuje się że ekran jest ciemny, a kolory przytłumione.

*

Offline deneczek

• 28
  • Sprzęt: galaxy s4
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2011, 16:52:25 »
fakt DHD niby wykonany z aluminium ale wystarczy pare razy wyciagnac go ze wsowki i juz lakier schodzil, a co do zaslepek od bateri i sim to masakra dosyc ze odstawaly to jeszcze trzeszczaly

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:02:56 »
nie wiem czy dobrze zauważyłem ale nikt nie wspomniał o budowie tych dwóch telefonów. Samsung jest zbudowany jak najtańsza plastikowa zabawka z targu, w przeciwieństwie do telefonów HTC których budowa jest bardzo solidna. Nie tylko środek się liczy. Producenci Galaxy II wypuszczając go w takiej cenie jaka jest obecnie na rynku, robią z ludzi głupków dając taką szajsowata obudowę.
A miałeś Ty w rękach HTC EVO 3D ? Jeśli nie , to polecam Ci je zobaczyć. Przekonasz się jakie to wspaniałe obudowy robi HTC. Przekonasz się sam , że SGS2 to dzieło sztuki.
Edit: Juz nie wspomne o płynności działania Andka na HTC i o lagowaniu Sense 3.0 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2011, 20:33:34 wysłana przez badboy1979 »

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:34:46 »
A miałeś Ty w rękach HTC EVO 3D ? Jeśli nie , to polecam Ci je zobaczyć. Przekonasz się jakie to wspaniałe obudowy robi HTC. Przekonasz się sam , że SGS2 to dzieło sztuki.

Nie no nie jest tak źle. Miałem EVO 3D i dla mnie jakość obudowy była OK - nic nie trzeszczało, było przyjemne w dotyku itp. Dobijała mnie tylko płynność działania, a właściwie jej brak - czy to na stocku, czy na customie oraz bardzo kiepskie wsparcie na xda.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline badboy1979

• 886
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 25, 2011, 20:45:18 »
Fakt, nic nie trzeszczy. Ale samo jej dopasowanie do całej reszty , to jak na HTC i cenę za niego to naprawdę tragedia. Ja zamieniłem SGS2 na EVO3D i do dziś żałuje tej zamiany. Jak tylko pojawi się Galaxy Note to będzie mój , a HTC ??? Nigdy więcej. No chyba że mnie naprawdę czymś zaskoczą.

*

Offline cesare

• 1059
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 25, 2011, 21:20:06 »
i ja pozegnalem sie z htc na rzecz samsunga (s2)
przeszedlem przez vario 2,htc hd i desire hd
wystarczy....DOSC
a teraz jak widac firma zaczyna odgrzewac kotlety.....pierwszy taki kotlet to Sensation
Teraz obetną pixele w aparacie, dodadzą pixeli w rozdzialce wyswietlacza i bedzie Vigor
A wyswietlacz (technologia,podswietlenie).....smiech na sali

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 25, 2011, 21:32:51 »
pierwszy taki kotlet to Sensation
Nie no. Sensation to był pierwszy dwurdzeniowy HTC (swoją drogą był nawet fajny). Chyba że miałeś na myśli Sensation XE. Teraz jednak fakt. Ciągle są newsy o coraz to nowszych HTC, które różnią się szczegółami. To mi się nie podoba. Produkują dziesiątki nowych modeli, a głupiego Sense 3.0 (które bajerami nie wyprzedza np. GO Launchera i jest znacznie mniej konfigurowalne) nie umieli dobrze zoptymalizować. EVO 3D kompletnie zraziło mnie do HTC.
A wyswietlacz (technologia,podswietlenie).....smiech na sali
Zgadzam się. Mogli by wziąć coś lepszego niż ten badziewny SLCD (szczerze mówiąc nie czułem specjalnej różnicy w jakości ekranu po przesiadce z DHD na Sensation).
Ja zamieniłem SGS2 na EVO3D i do dziś żałuje tej zamiany
No cóż. Masz czego żałować. Ja zrobiłem odwrotnie i myślę że to najlepsza decyzja jaką podjąłem w kwestii wyboru sprzętu.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

johar

« Odpowiedź #24 dnia: Październik 02, 2011, 10:25:42 »
przesiadłem się z DHD na SGSII i powiem krótko - nie tęsknię :)

I niech to zamknie tą dyskusję :)