Wowwwww.... panowie/panie spokojnie. Widzę że zrobiło się ciepło...
Przychylam się do stwierdzenia, że każdemu telefon potrzebny do czego innego. No wiec może wyjaśnię po co jest potrzebny mi
- Dostęp do mobilnego netu. Często sprawdzam strony, lubię mieć YouTuba przy sobie
- Aplikacje sportowe - bieganie/siłka. Czyli GPS musi chodzić dobrze
- Zastępstwo za "małpę". Na wyjazd do Egiptu pożyczę aparat od brata, a na wieczorny wypad (gdzie często najlepsze fotki się robi) nie chce mi się oddzielnie nosić aparatu
- Muzyka/audiobooki
- Mapy/nawigacja
- Proste gierki, głownie logiczne
- Organizacja życia - kalendarz, finanse, Nozbe, lastpass, Evernote, dropbox itp
- Maile, sms, itp. rzadko dzwonię, bo mam służbowy

- Portale społecznościowe, fb, linkedin, google+
Zasadniczo więcej korzystam z aplikacji niż funkcji telefonu. To co dla mnie jest istotne
• Niezła bateria
• Dobry ekran
• Niezłe fotki
• Filmiki w 720p w dobrej jakości (DHD gubi klatki)
• Design – no co...? Jak już płacę tyle to dobrze jakby można było jakąś małolatę na niego wyrwać

• Integracja, integracja, integracja... Łączenie kontaktów z różnych źródeł w DHD jest świetne i tego oczekuję od następcy
• Wewnętrzna pamięć to naprawdę miła spraw – karty są za wolne (np ładownie zdjęć w galerii wkurza)
• Jak już coś jest to niech do diaska działa porządnie – sense.com to porażka!!!
Nie chcę za bardzo ingerować w system, wolę zainwestować w aplikacje – dość dużo kupuję. Dla mnie to jest przede wszystkim narzędzie, rodzaj szwajcarskiego scyzoryka (mama to wiem:)), czyli mieści się w kieszeni i wszystko nim zrobisz, ale nie koniecznie najwygodniej.
To co dobija mnie w Smartfonach to bateria... niech ma już trochę więcej te 10 albo 11mm grubości, ale 2000mAh a nie 1200(!) jak DHD
Dwurdzeniowy procesor jakoś nie przyprawia mnie o podniecenie. Przydatna sprawa, ale bardziej w tablecie.
W sumie zdecydowałem się, teraz jeszcze muszę się przekonać że to dobry pomysł, znaleźć kilka argumentów i wygrzebać te parę złotych jakie biedzie mnie kosztować wymiana :/
Dziękuję za wasze rady i komentarze – wszystkie uważam za cenne... no poza tymi porównaniami motoryzacyjnymi. Trochę są bez sensu... przecież wszyscy wiedzą, że jeden jedyny samochód na świecie jest najlepszy... służbowy

PS. Na koniec pytanie. Czy obecna wersja ma chip NFC?
Połączone: Lipiec 29, 2011, 16:36:51
... a skoro udało mi się przyciągnąć uwagę osób które znają się na andku to mam pytanie z innej beczki
• korzystam z kalendarz google prywatnie
• oraz Outlooka 2003 w pracy
• na firmowym nie mogę nic instalować, a dostęp do maila przez przeglądarkę możliwy tylko przez VPN
• Chciałbym zastosować jakąś nawet okrężną synchronizację... przynajmniej niektórych rzeczy. Chodzi głównie o spotkania i telefony które trzeba wykonać o konkretnej godzinie.
Obecnie po prostu dodaję gości do googlowych i Outlookowych wydarzeń. Chciałbym to uprościć i mam w związku z tym parę pytań
• Czy można ustawić tak Outlooka żeby automatycznie przyjmował zaproszenia i modyfikacje z google
• Google można tak ustawić
• Czy zaproszenie może trafiać do innego, niż główny kalendarza google
• Jak zrobić aby nowe wydarzenie automatycznie dodawało gościa wymaganego w Outlooku i google
Jak macie inne pomysły jak taka synchronizację uskutecznić w inny sposób to będę wdzięczny za info.