Galaxy S II nie działa aparat

• 12 Odpowiedzi
  • 9509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darkiz

• *
  • 60
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3 Dual
Galaxy S II nie działa aparat
« dnia: Czerwiec 03, 2011, 16:22:03 »
Dzisiaj przestał mi działać w Galaxy S II aparat foto i video.
Wyskakuje taki komunikat:

"PRZEPRASZAMY!

Aplikacja Aparat (proces com.sec.android.app.camera) została niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie."

Hard Reset nie pomaga, zarówno z pozycji przycisków jak i kodu z klawiatury.
Jest na to jakaś rada czy tylko serwis?

*

Offline darkiz

• *
  • 60
Odp: Galaxy S II nie działa aparat
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2011, 16:10:48 »
Wysłałem sprzęt do naprawy do CCS. Status naprawy urządzenia:
"Telefon oczekuje na wymianę"  :proud:

*

Offline bruns

• **
  • 108
  • Sprzęt: BB9320
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2011, 18:19:45 »
Niby fajnie, ale mi dzisiaj wydali wymieniony przez ccs, okazało się że nowy ma martwego piksela, także du pa blada.
...E51>TD2>HD2>N8>I9000>Trophy>I9001>SGS2>I9001>IP4S>

*

Offline darkiz

• *
  • 60
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2011, 20:18:12 »
Tego piksela było widać gołym okiem? Czy robiłeś jakieś próby?

*

Offline bruns

• **
  • 108
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 07, 2011, 20:39:02 »
Sam do końca nie wiem czy mogę go nazwać bad pikselem, ale jest to taki jakby jaśniejszy punkcik, widoczny dobrze po wysunięciu menu powiadomień.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2011, 20:47:33 wysłana przez bruns »

*

Offline darkiz

• *
  • 60
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2011, 06:05:35 »
Zdecydowanie coś tam jest. Troszkę minął mi entuzjazm z powodu zapowiedzi wymiany sprzętu. Widzę, że trzeba bardzo dokładnie sprawdzić nie tylko "kolory ekranu" ale i też bad piksele. Na chwile obecną przeprosiłem się z HD2 który był już na emeryturze i godnie teraz zastępuje SG II.
 Jaka usterka spowodowała u Ciebie wymianę sprzętu? Jak długo czekałeś na wymianę? Mnie poinformowano, że potrwa to około dwóch tygodni zanim Samsung podeśle nowe urządzenie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2011, 11:10:51 wysłana przez darkiz »

*

Offline bruns

• **
  • 108
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 10, 2011, 12:30:51 »
Tu masz mój wątek: http://pdaclub.pl/forum/serwisowanie/galaxy-s-ii-problem-z-wyswietlaczem-czy-moze-jednak-nie/

A GS2 sprzedany. Jak miesiąc temu byłem napalony na ten telefon, tak teraz znowu jadę na N8. Poczekam do końca roku, i może wtedy coś wybiorę.

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 11, 2011, 22:17:22 »
Witam,

mój problem z aparatem polega na tym, że zdjęcia są bardzo mocno przesycone, tzn. kolory są dużo bardziej intensywne niż w rzeczywistości. Porównałem działanie systemowej aplikacji z np. programem Vignette i tam jest już lepiej. Czy spotkaliście się z takim problemem u siebie? Czy jest jakiś sposób na zmijszenie nasycenia w systemowej aplikacji? W opcjach nie ma.

Drugi problem, to różowa poświata na środku zdjęcia. Widać ją wyraźnie gdy fotografuję białe tło. Nie jest to zły balans bieli - biel na obrzeżach zdjęcia jest dobra, tylko na środku obrazu jest "różowo". Problem nie występuje zawsze i zależy od warunków oświetlenia. Co gorsze, problem występuje również w programie Vignette. Zastanawiam się zatem, czy jest to sprzętowa przypadłość mojego aparatu, czy też powszechny problem w SGII? Czy możecie sprawdzić, jak wyglądają zdjęcia białej powierzchni?

dziękuję i pozdrawiam

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 12, 2011, 11:33:53 »
Hmm, u mnie wszystkie zdjecia są takie jakie powinny być. Co więcej, mam pytanie do Ciebie, czy... robiłes najpierw wipe (tzn, czyszczenie do ustawien fabrycznych?) ?? Bo oddawanie na gware to akurat ostatecznośc. Z tego co wiem, to różowa plama to problem SOFTWAROWY z balansem bieli - podobnie jak przesycone kolory. byc moze cos sie namieszalo i wystarczylo wyczyscic fona ?? chyba ze juz to robiles i nie pomoglo, to wtedy serwis :)  zaraz zrobie foty swoim SGS2 to dorzuce i edytuje posta

----
foty
----
koperta po DVD
Zdjęcie z podwórka (kilka dni temu)
Zdjęcie podwórka przez okno (nie wiem czemu takie zamazane, brudne okna? pochmurno? a moze brudny aparat :P)

--- PS miniaturki specjalnie nie były uzyte, poniewaz zdjecia powinny byc widoczne od razu bez wychodzenia z forum.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2011, 11:42:13 wysłana przez Komandosik »
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 12, 2011, 13:27:17 »
Telefon jest nowy, prosto z salonu. Żadne ustawienia nie były zmieniane. Więc nie ma powodu do wipe'a.

Na Twoich zdjęciach saturacja wg mnie też jest za duża, popatrz na trawę. Ale to oczywiście jest subiektywne odczucie. Na moich zdjęciach zieleni widać to wyraźnie - drzewka aż świecą. Co do różowej plamy, to na takim zdjęciu jak Twoje z kopertą nie będzie jej widać. Zrób zdjęcie dużej białej powierzchni (ściana  w całym kadrze), przy naturalnym oświetleniu i np górnym elektrycznym (trzeba poeksperymentować). W pewnych warunkach uwidacznia się to co na moich zdjęciach:

*

Offline DeNavarro

• 48
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II, HTC 3600
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2011, 08:55:47 »
U mnie jest tak samo, telefon nowy z salonu. Znalazłeś sposob na pozbyie się różowej plamy?
Pozdrawiam

*

Offline darkiz

• *
  • 60
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 09, 2011, 09:46:38 »
Koledze pomogło zainstalowanie poprawki aparatu z Samsung Apps  /menu-Samsung Apps-kategorie-narzędzia-GalaxyS2 Camera up../

*

Offline DeNavarro

• 48
  • Sprzęt: Samsung Galaxy II, HTC 3600
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2011, 11:30:11 »
Niestety, przy probie instalacji tej poprawki mam informację, że już jest zainstalowana w telefonie.
Chyba pozostaje serwis...
Pozdrawiam