Mam zbliżony problem. Zrobiłem backup programów i ustawień na oryginalnym 2.3.3 Titanium Backup, potem zrobiłem upgrade przez Kies do 4.0.3, ale też mi się nie spodobał, co jakiś czas się przycinał i to tak na kilka sekund więc wgrałem RootBox 4.0.4 który zmienił rónież kernel na jakąś zmodyfikowaną wersję która była w komplecie. Generalnie mi się podoba ale brakuje w nim programów Samsunga. Nie pomyślałem o tym wcześniej a powinienem zrobić drugi backup już z wersji 4.0.3 Samsunga, bo po upgradzie przez Kies wszystkie dane ze starego romu się same przeniosły. Teraz nie jestem w stanie odtworzyć z backupu np notatek z notatnika, bo nawet takiego programu nie ma w RootBox, a próba jego przywrócenia z danymi z wersji 2.3.3 nic nie daje, wygląda jakby się Titanium Backup zawiesił, przywracania trwa w nieskończoność. Czy dobrze myślę że gdybym miał backup zrobiony z oryginalnego softu Samsunga 4.0.3 to mógłbym przywrócić programy samsunga wraz z danymi do RootBox 4.0.4 ? Jeśli tak to chyba najlepiej byłoby teraz wgrać oryginalny soft Samsunga 2.3.3, przywrócić wszystko z backupu, zrobić upgrade przez Kies do 4.0.4, dane by się same przekonwertowały a potem zrobić nowy backup, wgrać RootBox 4.0.4, przywrócić z nowego backupu i miałbym to co daje Samsung w swoim romie np radio którego brakuje w RootBox, weather widget, aplikację do SMSow, bo ta z RootBox mi sie nie podoba itp.
Czy to ma szanse zadziałać ? Jak teraz wgrać oryginalny rom 2.3.3 zeby nic sie nie popsulo, bo mam teraz inny kernel ktory pewnie nie zadziala z 2.3.3. Czy oryginalny rom samsunga wgrywa tez odpowiedni kernel ?