Aparat funkcja makro i seryjne zdjęcia

• 6 Odpowiedzi
  • 5928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline spinaczcool

• 6
  • Sprzęt: Samsung i8000 Omnia 2
Aparat funkcja makro i seryjne zdjęcia
« dnia: Sierpień 06, 2012, 09:35:28 »
Witam

2 dni temu zakupiłem w salonie Play, S2  wchodzę w aparat i nie ma funkcji makro i seryjnych zdjęć czy jest jakieś oprogramowanie (do samego aparatu nie całe romy), które doda mi te funkcje?
przyznam, że w tym temacie samsung dał dupy, miałem wcześniej Omnie 2 z gorszym aparatem i miał te funkcje

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Aparat funkcja makro i seryjne zdjęcia
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2012, 14:27:17 »
Hm, na pewno dobrze sprawdzałeś? Zdjęć seryjnych nie używałem, ale makro jest na 100%, sam niedawno korzystałem. Uruchamia się je w zakładce z fokusem.

Na XDA są same apki aparatu, ale ich nie testowałem.

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 06, 2012, 14:58:45 »
Makro jest napewno w stockowym romie, tylko jest dobrze ukryte ;) Zdjęć seryjnych nie ma standardowym aparacie S2, w markecie jest parę apek ale robią zdjęcia w słabej rozdzielczości (640 lub 800, nie pamiętam) i AF nie łapie. Uprzedzając pytanie, nie udało się jeszcze przeportować w pełni działającej kamery z S3 i prawdopodobnie jest to niemożliwe :(

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2012, 22:20:09 »
[...]
wchodzę w aparat i nie ma funkcji makro
wchodze w aparat
nastepnie w AutoFocus i juz mam dostep do funkcji macro
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline spinaczcool

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 07, 2012, 10:15:29 »
co do macro, dziękuję prawdę mówiąc wcześniej troszkę to inaczej wyglądało(było w innym miejscu chyba ale nie ważne) :) ale znalazłem

... w markecie jest parę apek ale robią zdjęcia w słabej rozdzielczości (640 lub 800, nie pamiętam) i AF nie łapie.

seryjne zawsze są w gorszej rozdzielczości (chyba że w S3 nie )  w starszych smartfonach też obniżało jakość ze względu na szybkość i ilość robionych zdjęć, zależy mi na tym bo mam bardzo ruchliwą córkę i lepiej mieć słabszej jakości ale wyraźne zdjęcie zawsze w serii jakieś się trafi dobre :) a w pojedynczym niestety jest to trudne nawet z funkcją ruch/sport, a co do apek nie za bardzo mnie satysfakcjonuje :) chodzi o to, że jak już mam włączony aparat to szybko to przełączyć a jak jest apk to pewnie trzeba wyjść z aparatu i uruchomić aplikację, wiem że marudzę ale fajnie by było mieć funkję aparatu w jednym miejscu, a nie biegać po menu (wiem telefon jest szybki i to kwestia kilku sekund) :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2012, 10:24:42 wysłana przez spinaczcool »

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 07, 2012, 10:40:03 »
Na chwilę obecną nie masz innego wyjścia jak apka albo zmienić tel na S3, One X (S chyba też ma szybki aparat) i nie jestem pewien czy Xperia S też nie ma zdjęć seryjnych. Tutaj link do tej apki:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1709506

A co do jakości w S3, to nie bawiłem się tym aby jednoznacznie powiedzieć, ale wydaje mi się że rozdzielczość będzie taka sama jak w przypadku zwykłego foto. Wystarczy poprostu przytrzymać spust migawki aby zrobić więcej zdjęć, nie ma potrzeby zmiany trybu.

*

Offline spinaczcool

• 6
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2012, 13:53:32 »
dzięki za linka bardzo fajny program nawet w wersji bezpłatnej jest dostępna w markecie jako wersja Lite robi do 120 seryjnych zdjęć rozdzielczość 800*480