Moje odczucia dot. ROM-u Wanama (GT-I9100_WanamLite.DXLP9.V11.5.NO-WIPE) - na pierwszy rzut oka super, ale strasznie irytujące było używanie funkcji dialera, lewo-sms, prawo-call. Bardzo często zdarzało mi się, że po przesunięciu do jednej z krawędzi, pasek "odbijał" w przeciwną stronę i zamiast sms-a miałem połączenie i na odwrót. Bateria też, mam wrażenie minimalnie szybciej znikała mi niż w stocku.
To były jedyne mankamenty jakie zauważyłem, reszta ok. Niestety na tyle irytujące, że Wanam "pogoniłem"

Testuję od czasu do czasu różne ROMy i dochodzę do wniosku...uwaga, uwaga, zaraz posypie się na mnie grad krytyki

...że stockowy ROM jest" the best", oczywiście bez tego całego syfu od Samsunga i z apexowym launcherem...brakuje mi tylko możliwości konfiguracji przycisków w status barze...no chyba, że można w jakiś sposób tę opcję "odpalić", wtedy kończę swoje poszukiwania i zostaję przy stocku
...ale ponieważ jak dotąd na takie rozwiązanie nie trafiłem, to od czasu do czasu testuję polecane ROMY, aktualnie rekomendowany przez robix1999 romik Omega, na razie jest nieźle, to co przeszkadzało mi w Wanamie, działa ok, to czego brakowało mi w stocku jest...jeszcze jak wciągną z LPW zakładkę kontakty do "telefonu" to będzie idealnie.