akcesoria - jaki sklep polecacie ?

• 9 Odpowiedzi
  • 3135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kkamil4sz

• *
  • 67
  • Sprzęt: Samsung Omnia II, Samsung Galaxy S II, Galaxy S5
akcesoria - jaki sklep polecacie ?
« dnia: Kwiecień 11, 2012, 14:50:30 »
W jakim sklepie mogę kupić akcesoria do galaxy s2 ? Chodzi mi o futerał taki po prostu do wsuwania telefonu jak w omni 2 miałem, kabel do tv out, chyba hdmi trzeba, i czy jest przejściówka z hdmi na euro (które jest w większości telewizorów) ? host usb jeszcze i na koniec karta pamięci 32GB z szybkim transferem, nie za droga polećcie jakąś porządną i napiszcie info o prędkości i gdzie ją kupić żeby jakaś podróba nie była co ma mniej pamięci niż powinna.

*

Offline orzo

• 1042
Odp: akcesoria - jaki sklep polecacie ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2012, 21:24:49 »
wystarczy wejść do pierwszego lepszego MM, saturna, czy innego tego typu sklepu. wszystko jest.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline kkamil4sz

• *
  • 67
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 12, 2012, 15:22:37 »
W media expert też będzie ? Mamy go tu w kłodzku w centrum handlowym, ale np. do omni kabla tv out tam nie było, i jakoś wątpię żeby były tam akcesoria do galaxy s 2

Ps. Tak w ogóle to miałem na myśli sklepy internetowe bo nie sądziłem że będą te akcesoria w zwykłym np. Saturnie (blisko jest, zaraz sprawdzę), przez internet właściwie tylko tusze do drukarki zamawiam z poleconej mi przez kogoś strony, ale nie wiem czy zdarza się jakiś sklep internetowy co oszukuje klientów... Dlatego wolę się was zapytać najpierw o sklep internetowy który na pewno nic nie oszukuje itp.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2012, 15:31:09 wysłana przez kkamil4sz »

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 12, 2012, 23:52:14 »
użyj jakiejś porównywarki cen (ceneo, nokaut), znajdź najniższą cenę jednocześnie uwzględniając reputację sklepu i po krzyku.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2012, 11:04:04 »
Akcesoriów nie kupuje się w Polsce. U nas cena są czasem ponad 2x wyższe niż zagranicą. Polecam eBay, dealextereme itd.
Przed chwilą kupiłem etui na HTC Flyera za 37zł z wysyłką, a u nas kosztuje ono 99PLN. Bez komentarza.

*

Offline kkamil4sz

• *
  • 67
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2012, 10:17:03 »
Ale z zagranicy to chyba przesyłka będzie droga ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2012, 10:50:42 »
Większość sprzedawców z eBaya wysyła gratis. A jak nie,  to nawet z wysyłką się opłaca. Minus to czekanie: z HK lub z Chin nawet ponad miesiąc.

*

Offline kkamil4sz

• *
  • 67
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2012, 14:14:10 »
A ja potrzebuje już kartę pamięci i dodatkową baterie (te 2 rzeczy to dla mnie podstawa) już na 25 kwietnia po gdzieś jadę... Póki co zastanawiam się czy wziąć drugą identyczną baterię czy może tą powiększoną z większą klapką, ale wtedy zmiana baterii na mniejszą chyba wymagała by znowu zmiany klapki... chociaż wydaje mi się że bateria dosyć mocno się trzyma...
Tak w sumie 350 mAh to nie tak dużo...

@Edit:

Znalazłem w ceneo tylko 1 sklep z oryginalną baterią, ale bez opini i komentarzy: http://www.ceneo.pl/16365024 co sądzicie ?
Znalazłem jeszcze baterię 1850 mAh która chyba nie potrzebuje innej klapki, nie wiem o co chodzi: http://www.ceneo.pl/14971963s ? Niestety nie jest oryginalna, więc bałbym się do mojego SGS II ją dawać ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2012, 15:05:09 wysłana przez kkamil4sz »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 16, 2012, 00:17:09 »
Da się włożyć oryginalną baterię do klapki z powiększonej: trzeba tylko podłożyć między akumulatorem a klapką jakiś kartonik. Pięknie to nie wygląda ale działa.

Dla mnie te głupie 350mAh robi taką różnicę, że z powiększoną baterią działa 2 doby, a ze zwykłą zdechnie w trakcie drugiego dnia. Więc dla mnie ma znaczenie.

*

Offline Czabu

• 13
  • Sprzęt: SGS II, Omnia II
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 16, 2012, 11:25:10 »
Tak w sumie 350 mAh to nie tak dużo...

Bierz powiększoną. 350mAh to niedużo, ale robi różnicę.
Tą, którą masz teraz możesz traktować jako awaryjną. 

@Edit:

Znalazłem w ceneo tylko 1 sklep z oryginalną baterią, ale bez opini i komentarzy: http://www.ceneo.pl/16365024 co sądzicie ?
Znalazłem jeszcze baterię 1850 mAh która chyba nie potrzebuje innej klapki, nie wiem o co chodzi: http://www.ceneo.pl/14971963s ? Niestety nie jest oryginalna, więc bałbym się do mojego SGS II ją dawać ...

Zajrzyj na znany portal aukcyjny na A. W większości to te same sklepy, które są w porównywarkach. Większość dużych sprzedawców ma swoje sklepy zarówno lokalne jak i w necie.
Wybieraj wśród dużych, popatrz na komentarze. Zminimalizujesz ryzyko kupienia podróbki.

SGSII to teraz chyba najbardziej "modny" telefon. Akcesoria mają w każdym sklepiku z telefonami, a jak nie mają to ściągną. Jak już ktoś pisał, w dużych sieciówkach typu MM komplet najbardziej popularnych akcesoriów leży na półkach, aczkolwiek ceny nie muszą być atrakcyjne. ;-)