[SGS2] Opinie, wady/zalety, dyskusja ogólna.

• 277 Odpowiedzi
  • 154141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mamutek

• **
  • 102
  • Sprzęt: SE P990i -> HTC TP2 -> SGS II
Odp: [SGS2] Opinie, wady/zalety, dyskusja ogólna.
« Odpowiedź #240 dnia: Kwiecień 29, 2012, 11:26:42 »
Fanboy?

gadzeciaz jak juz. jak widac w profilu z dotykowcow mialem se, htc, szajsunga. jaki bedzie nastepny jeszcze nie wiem. jak przyjdzie czas wymiany to sie rozeznam. i nie, nie zaprzeczam, ze htc ma duzo zalet. wybierajac sgs2 mialem w rekach htc sensation. wybor przewazyl ekran i smuklosc obudowy. nie mamy sie co oszukiwac, sensation przy sgs2 wyglada jak mydelniczka i wazy jak mydelniczka z mydlem w srodku (jakos tak nie moga tego zmienic juz od tp2 i hd).

denerwuje mnie po prostu jak ktos sie rozpisuje na temat lepszosci argumentujac ikonkami i launcherem. testy co do hardware nie pozostawiaja watpliwosci. software dyskusji nie podlega bo jest latwo wymienny.

a wracajac na chwile do fanbojstwa... zarzucajac mi taka postawe, jak widzisz siebie piszac w watku o sgs2 ze zamiata go htc sensation i rozciagajac to na kilka postow z watpliwa argumentacja? nie odnosisz wrazenia, ze chodzi ci o tzw trolling? probujesz zadraznic kogokolwiek po to tylko, zeby postawic mu niesluszne zarzuty unikajac tym samym konkretnej dysputy na temat faktycznych przewag jednego modelu nad innym.

do moderatora: to juz ostatni offtop, prosze nie bic :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 29, 2012, 22:11:25 »
[gmod]Jako, że wątek dotyczy SGS2 a nie Sensation, proszę skończenie wywodów na tematy (i sprzęty) niezwiązane w wątkiem.[/gmod]

*

Offline peterp079

• **
  • 132
  • Sprzęt: Omnia II, Galaxy S2
« Odpowiedź #242 dnia: Listopad 05, 2012, 08:47:30 »
Czytam ten wątek od początku i jako Ktoś Kto zastanawia się nad zakupem SGS2 to nie za wiele merytorycznej treści idzie tu przeczytać a jak już coś jest to nie nie do końca zachęcająco brzmi... Od orawie 3 lat używam I8000 ale już czas na nią przyszedł. Widzę że jest tu kilku użytkowników którzy się przesiedli z Omnii na SGS2 własnie. Czy jesteście równie zadowoleni z tego telefonu jak byliście z I8000? Ja przynajmniej bylem. Mialem okazje pobawic sie pare godzin SGS2 i bardzo mi przypadl do gustu. Ciekawy jestem jak w dluzszym uzytkowaniu ten sprzęt sie sprawuje.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #243 dnia: Listopad 05, 2012, 09:02:48 »
Ja co prawda I8000 miałem krótko, ale zdecydowanie lepiej wspominam S2. To ciągle kawał bardzo dobrego sprzętu, ze świetnym supportem. Przy obecnych cenach gdzie i9100 można kupić za ok. 1000zł to chyba najlepszy wybór na rynku.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #244 dnia: Listopad 05, 2012, 09:39:38 »
Dokładnie tak. Mam SGS2 od roku. Pomimo pokazania się w międzyczasie Note, Note2 i SGS3, sprzęt się funkcjonalnie tylko minimalnie zestarzał. A jeszcze ma mieć Jelly Bean...  :ok:

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #245 dnia: Listopad 05, 2012, 10:20:14 »
Po chyba już ponad pół roku, mogę polecić S2. Do tej pory nie spotkałem apki czy gry która by zacinała, fotki i filmy robi bardzo fajne. Bateria czasami krótko trzyma, ale zawsze można kupić 2000mah z klapką. Dźwięk szału nie robi, jest duża różnica po przesiadce z SGS na S2. Nie jest jednak aż tak zły i większość osób będzie zadowolona. Czy kupiłbym drugi raz S2? Chyba tak, ale napewno obejrzałbym go dokładnie przed zakupem pod kątem poprawności wyświetlacza. Bo wymiana wyświetlacza to katorga w serwisach...

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #246 dnia: Listopad 05, 2012, 12:01:09 »
No i są jakieś konkrety :ok: I tak byłem praktycznie zdecydowany już na niego ale te opinie jeszcze mnie utwierdzily w wyborze. Telefon zamówiony. Jutro ma byc u mnie  :mrgreen:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #247 dnia: Listopad 05, 2012, 19:04:45 »
Ja mam od dzisiaj i po przesiadce z SGSI jest spora różnica. Wszystko śmiga aż miło, dużo RAMu dostępne, zdjęcia robi fajne i dźwięk rozmowy bardzo dobry.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #248 dnia: Listopad 05, 2012, 20:23:57 »
Też przesiadłem się z Omnii 2 i na pewno zrobiłbym to znowu. A teraz jestem w podobnej sytuacji jak swego czasu posiadacze poczciwego Leona: nawet gdybym chciał zmienić telefon, to nie mam za bardzo na co ;)

Jeszcze jeden drobiazg: swojego SGS2 kupiłem na początku sierpnia zeszłego roku. Wspominam o tym, bo wczoraj zauważyłem pierwsze ślady użytkowania na obudowie. Z tej okazji chciałbym serdecznie pozdrowić wszystkich, którzy swego czasu tak pomstowali na "tandetne plastiki szajsunga" :E

P.S. Ekran ciągle nienaruszony, a telefon noszę w kieszeni bez żadnych futerałów :)
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #249 dnia: Listopad 05, 2012, 21:10:29 »
Do jakości wykonania S2 raczej nie było zbyt wielu zastrzeżeń. To raczej jego następca dał ciała w tym względzie...

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #250 dnia: Listopad 05, 2012, 22:24:40 »
Było bardzo dużo narzekań, porównań do tego, jakie to fajne aluminiowe obudowy daje HTC... A że S3 jest wykonany tragicznie, to już zupełnie inna bajka. Liczę na to, że zgodnie z tradycją serii Galaxy, S4 będzie wykonany porządnie ;)

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #251 dnia: Listopad 07, 2012, 09:17:42 »
U mnie dzisiaj drugi dzień użytkowania dopiero ale puki co jestem zachwycony superamoledem i prędkością działania sprzętu. Nie miałem ze wiele wspólnego wcześniej z Androidem ale też widzę że bardzo fajnie i przemyślanie to wszystko wygląda. Jeszcze tylko muszę się przyzwyczaić do tej wielkości telefonu choć grubość a raczej cienkość trochę to wynagradza ;) Mam też takie niezależne ode mnie wrażenie delikatności telefonu i związaną z tym obawę żeby mi nie pękł jak go np. noszę w kieszeni jeansów, choć z drugiej strony widziałem telefon Kolegi po dwóch sporych upadkach i nie bardzo widać jakiekolwiek tego ślady... A jak z tym u Was?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #252 dnia: Listopad 07, 2012, 09:55:14 »
Ja na wszystkich telefonach Samsungach (a mam 3 w domu) mam etui:

http://allegro.pl/etui-s-line-samsung-i9100-galaxy-sii-s2-2x-folia-i2686702048.html

Lepiej trzyma się w dłoni i mam przez to wrażenie solidności/wytrzymałości sprzętu.

P.S.
Póki co jak już.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #253 dnia: Listopad 07, 2012, 10:43:11 »

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #254 dnia: Listopad 07, 2012, 10:54:56 »
Ja zamówiłem tego Ultra Thin 0.3mm co pisałeś o nim w wątku o o futerałach. Narazie wsuwka Samsunga. Zobacze jak bedzie sie sprawował. Nie chce już więcej powiększać gabarytów sprzętu i dlatego taki wybór. Pisałeś że się sprawdza więc mam nadzieję że będzie ok :)

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #255 dnia: Listopad 07, 2012, 11:25:55 »
Ultra Thin jest świetny, ale do czasu. Z czasem trochę się luzuje i już tak dobrze nie trzyma. Ale przez 2-3 miesiące spokojnie można używać, co za tą cenę nie jest tak źle ;)

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #256 dnia: Listopad 07, 2012, 12:59:12 »
Ale głośniczek w trakcie rozmów to troszkę trzeszczy  :( Czasem na początku rozmowy a potem przestaje a czasem na początku jest ok a potem zaczyna. Ciekawy jestem ile czasu zajmuje serwisowi wymiana... Chociaż tyle że mam w Kielcach 2 serwisy Samsunga od telefonów. Ale narazie jeszcze poczekam trochę. Może sytuacja się ustabilizuje lub ewentualnie zacznie trzeszczeć bardziej bo póki co tylko trochę ale jednak...

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #257 dnia: Listopad 11, 2012, 18:45:58 »
Wygląda na to że problem z głośniczkiem rozwiązał się sam. Zaczął działać poprawnie. Mam natomiast kilka pytań co do użytkowania. Mianowicie czy da się w raportach z połączeń na stałe ustawić tak żeby mi pokazywało tylko np. wybierana numery a nie wszystkie czyli wych/przych jak i smsy? Ja tam w ustawieniach sobie zaznaczę zeby mi pokazywalo tylko wykonane to pokazuje ale tylko do momentu kiedy nie wyjdę z aplikacji. Po ponownym wejściu mam znowu raport ze wszystkiego włącznie z smsami...
Kolejna rzecz to długo Wam się uruchamiała nawigacja pierwszy raz? Ja po kilku minutach czekania zrezygnowałem jako że nie miałem czasu czekać aż sie uruchomi ale widzę że trochę to trwa. Próbowałem to uruchamiać z tej standardowej aplikacja "Nawigacja" która jest wgrana do telefonu a Androidem 2.3.5. Będę wdzięczny na odpowiedzi :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #258 dnia: Listopad 11, 2012, 18:55:37 »
Nie da się w stockowym sofcie usunąć smsów z listy połączeń. DO tego trzeba wgrać ROM, który jest tego pozbawiony. Albo poszukać na XDA jakiegoś dialera, który to obsługuje.

Co do nawigacji: masz włączone usługi lokalizacji? Bo bez tego fix łapie sporo dłużej,a pierwszy może trwać bardzo długo.

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #259 dnia: Listopad 11, 2012, 20:14:59 »
To w takim razie przetestuję z włączonymi usługami bo widzę że były wyłączone.
Dziękuję za szybciutką odpowiedź  :ok:

Połączone: Listopad 12, 2012, 08:28:52
To moich pytań ciąg dalszy ;)
Pojawiają mi się w galerii zdjęć pliki "cache" zawierające takie bardzo niewyraźne zdjęcia zarówno reklam jak i czasem te co robiłem sam. Idzie to jakoś zablokować? No i te reklamy. W momencie kiedy się podłącze do Wifi (nie wiem jak z netem z sieci bo będę miał od środy dopiero) pojawiają się reklamy gier. Możne też je zablokować?
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2012, 08:28:52 wysłana przez peterp079 »

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #260 dnia: Listopad 12, 2012, 20:24:56 »
Zasadniczo to pytanie rodem z FAQ działu "Android - ogólnie", ale niech Ci będzie :P Te reklamy (rozumiem, że są na pasku powiadomień?) zostały dodane przez którąś Twoją aplikację. I na pewno pojawią się też, jak będziesz miał net po gsm. Znajdź appkę, wywal, to i reklam się pozbędziesz.

*

Offline peterp079

• **
  • 132
« Odpowiedź #261 dnia: Listopad 13, 2012, 12:40:17 »
Faktycznie że tam powinienem o to spytać. Dzięki za odpowiedź mimo wszystko :)
To jeszcze mam jedno :)
Mianowicie programy zainstalowane w telefonie (te co pościągałem) poprzenosiłem na kartę SD. No i one są i działają normalnie, ale na karcie ich nie widzę nigdzie. Są Filmy i zdjęcia. Ale poinstalowanych aplikacji nie ma. A przynajmniej ich nie widać. Czy jest to kwestia ukrytych plików czy coś innego?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #262 dnia: Listopad 13, 2012, 19:51:47 »
[gmod]Kolego peterp079 przestań zaśmiecać wątek - jak masz jakieś konkretne pytanie to załóż osobny wątek a zrobiłeś sobie chat. Poczytaj trochę, poszukaj.[/gmod]

*

Offline Ajaka

• 22
  • Sprzęt: c6, sgs2,
« Odpowiedź #263 dnia: Grudzień 26, 2012, 11:21:50 »
Witam, mam go od niedawna ok tydzień.
PLUSY
pakiet biurowy ciekawy.
zdjęcia panoramicze, interesująca opcja.
nagrywanie dobre
MINUSY
bateria to tragedia, masakra jeden dzień wytrzymuje.
a dostosowałam oszczędność naprawdę do minimum.

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #264 dnia: Styczeń 07, 2013, 20:02:21 »
Witam
Co to moze byc za problem
dodzwonienie sie do mnie konczy sie sms-em ze ktos do mnie probowal sie dodzwonic dopiero po kilku razach nastepuje polaczenie tel w sieci plus moze toz ktos tak mial wczesniej nic takiego nie mialem
pzdr
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

« Odpowiedź #265 dnia: Styczeń 07, 2013, 22:36:01 »
Mam znajomą, która ma telefon w sieci PLUS. Dzwoniąc do niej, i to nie ważne czy odbierze czy nie, zawsze dostanę powiadomienie o tym, że użytkownik o numerze xxxxxxxxxx jest już dostępny w sieci. Dziwna sprawa ale nie potrafię tego wyjaśnić. Nie jest to na pewno wina telefonu, ponieważ wcześniej była w posiadaniu jakiegoś starszego HTC, natomiast miesiąc temu "przesiadła" się na SGS II i "problem' - o ile można tak to nazwać - dalej występuje.

*

Offline qwerty90

• **
  • 224
  • Sprzęt: LG Nexus 4
« Odpowiedź #266 dnia: Styczeń 07, 2013, 23:21:28 »
Skoro nie dotyczy telefonu to po co tutaj piszesz?
Htc Tytn II ->-> Magic->HTC TP 2 -> 6300 -> S avila -> xperia x8->x10 -> k550i-> ->Hd2 -> e52 -> SGS -> iphone 3g -> iphone 4 -> Samsung delphi ->ace -> Galaxy Nexus ->Note->One S->Se LWW-> SGS 2->Desire HD->defy->Desire S->S2->HTC One S

*

Offline duch76

• *
  • 79
  • HTC Touch Pro 2 Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #267 dnia: Styczeń 10, 2013, 17:04:18 »
Witam
Co to moze byc za problem
dodzwonienie sie do mnie konczy sie sms-em ze ktos do mnie probowal sie dodzwonic dopiero po kilku razach nastepuje polaczenie tel w sieci plus moze toz ktos tak mial wczesniej nic takiego nie mialem
pzdr

dziwna sprawa ale sie samo naprawilo nie mam pojecia co to bylo  :shock:
W życiu piękne są tylko chwile...R.Riedel

« Odpowiedź #268 dnia: Styczeń 11, 2013, 00:00:41 »
Skoro nie dotyczy telefonu to po co tutaj piszesz?

Żeby było jasne...
Pomagałem koledze wyjaśnić jego problem. Następnym razem przeczytaj uważnie żeby uniknąć zaśmiecanie tematu.

*

Offline goofy3

• 1530
« Odpowiedź #269 dnia: Styczeń 11, 2013, 00:58:22 »
Możesz spróbować wgrać inny modem, spróbować nie zaszkodzi.