Mikrofon oraz jakoś połączenia telefonicznego

• 11 Odpowiedzi
  • 20200 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sonny

• 258
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S 2
Mikrofon oraz jakoś połączenia telefonicznego
« dnia: Lipiec 29, 2011, 13:46:10 »
Czy zdarza się Wam, iż wasz rozmówca mówi Wam, że słabo was słyszy, że jest echo albo że słyszy sam siebie ? Czy to jest wina mikrofonu ? Czy może wynika z jakiegoś innego faktu ?
Zgadzam się, że jakoś rozmów, w telefonie nie jest najwyższych lotów... Czy ewentualny update softu zmieni to ?
Pozdrawiam
Sonny

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Mikrofon oraz jakoś połączenia telefonicznego
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2011, 15:15:20 »
Wg mnie to ta nieszczęsna redukcja szumów. U mnie jest to samo, a jak ją wyłączę, to zakłócenia znikają jak ręką odjął... Niestety na razie chyba nikt nie znalazł sposobu jak ją wyłączyć na stałe.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2011, 21:27:11 »
sorka za offtop ale gdzie sa te ustawienia redukcji szumow? nie moge tego namierzyc, a temat zaciekawil mnie, musze dowiedziec sie czy dobrze mnie slychac ;D

ok znalazlem - hmm, teraz czas dowiedziec sie jak mnie slychac...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2011, 21:29:30 wysłana przez Komandosik »
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline skieri

• 42
    • CENTRUM TELEFONII KOMÓRKOWEJ
  • Sprzęt: HTC HERO
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2011, 11:50:51 »
podziel się w takim razie gdzie znalazles opcje redukcji szumu :)
Nigdy nie wchodź w dyskusję z debilem, najpierw sprowadzi cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2011, 12:25:15 »
podziel się w takim razie gdzie znalazles opcje redukcji szumu :)
jak dzwonisz to masz po lewej taki przekreślony zygzak - to mówi że działa redukcja szumów - a jak nie masz to nie ma
jak w czasie dzwonienia dasz opcje to być może pojawi się wyłączenie w zależności od romu

Połączone: Sierpień 04, 2011, 12:27:02
Czy zdarza się Wam, iż wasz rozmówca mówi Wam, że słabo was słyszy, że jest echo albo że słyszy sam siebie ? Czy to jest wina mikrofonu ? Czy może wynika z jakiegoś innego faktu ?
Zgadzam się, że jakoś rozmów, w telefonie nie jest najwyższych lotów... Czy ewentualny update softu zmieni to ?

mnie się to zdarza ale tylko jak dzwonię na stacjonarne - to wina rozmówcy
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2011, 12:27:02 wysłana przez robix1999 »

*

Offline mgtan

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 12, 2011, 11:51:08 »
Witam,

Miałem to wszystko co opisujcie... słaba słyszalność mnie, osoby dzwoniące słysza swój pogłos itp. do tego ciche buczenie w słuchawkach przy jednoczesnym słuchaniu muzyki i łądowaniu. Oddałem do serwisu. dostałem informację że jest testowany po naprawie. ciekawe co wymienili. Będe wiedział we wtorek.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2011, 15:15:38 »
MAM TENSAM PROBLEM DOSTAJE NIE ZAWSZE OCZYWISCIE
INFORMACJE ZE MNIE LEDWO SLYCHAC
SPRAWDZE Z TYMI SZUMAMI

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 13, 2011, 18:06:06 »
[gmod]Nie krzycz. CodiZan popraw post - poczytaj o netykiecie.[/gmod]
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 15, 2011, 17:54:03 »
Witam. Nie wiem czemu ludzie narzekają na tą redukcję szumów. Mam sgs2 od ponad miesiąca i najnowszy sof. Nie zauważyłem żadnych zakłóceń podczas rozmów. Żadnych szumów a rozmówcy nie narzekają na żadne echo czy problemy ze zrozumieniem tego co mówię. Ciekawe czemu tak jest. Może kwestia tego że telefon dość nowy?

*

Offline mgtan

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2011, 11:47:09 »
telefon odebrany.

Opis prac jako strojenie toru radiowego, aktualizacja oprogramowania. A ogółem że działa zgodnie ze specyfikacją producenta. ehs.

Efekty - problemy dokładnie jak były tak są. Sytuacja wygląda inaczej chyba jak przełączyłem telefon w tryb 2G - zwykły GSM. Nie słysze aby narzekali rozmówcy że mnie źle słychać jeszcze. Zobaczymy w praktyce. Jak to da poprawę to reklamuje znowu ale że nie da się rozmawiać w 3G.

Co do aktualizacji oprogramowania - zgadnijcie - podpinam do kompa a tu wiadomość na dzień dobry "jest nowsze oprogramowanie".

pozdro.

walka będzie trwałą - za drogie narzędzie pracy to jest żeby pozostawić tak sprawę.

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2011, 14:41:56 »
Miałem podobne problemy. Każdy z kim rozmawiałem, twierdził, że mnie nie słyszy, lub słyszy mnie tragicznie itd. Wymiana softów nie przynosiła żadnej poprawy, jedynie dało się rozmawia przez dołączony zestaw słuchawkowy. Miałem wysyłać tel. do serwisu, ale udało mi się naprawić go samemu. Opis zamieściłem tutaj http://tnij.org/m4cc, może Twój problem jest dokładnie taki sam, sprawdź.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2011, 14:46:56 wysłana przez juha »

*

Offline mgtan

• 15
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 02, 2011, 12:45:16 »
telefon odebrany.

Opis prac jako strojenie toru radiowego, aktualizacja oprogramowania. A ogółem że działa zgodnie ze specyfikacją producenta. ehs.

Efekty - problemy dokładnie jak były tak są. Sytuacja wygląda inaczej chyba jak przełączyłem telefon w tryb 2G - zwykły GSM. Nie słysze aby narzekali rozmówcy że mnie źle słychać jeszcze. Zobaczymy w praktyce. Jak to da poprawę to reklamuje znowu ale że nie da się rozmawiać w 3G.

Co do aktualizacji oprogramowania - zgadnijcie - podpinam do kompa a tu wiadomość na dzień dobry "jest nowsze oprogramowanie".

pozdro.

walka będzie trwałą - za drogie narzędzie pracy to jest żeby pozostawić tak sprawę.

telefon wrócił do serwisu. Ani serwis ani zmiana softu nic nie dała - jest bardzo źle.
TO już na srajfonie nie ma takich jaj nawet ;-)