Tryb pamięci masowej przez USB i nie działające dzwonki

• 3 Odpowiedzi
  • 2040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
Witam!

W moim Galaxy S (Plus, Froyo, JPP) mam mega denerwujący problem... Otóż po każdym podłączeniu do PC przez USB i przejściu w tryb pamięci masowej, co oczywiście skutkuje odłączeniem karty SD z systemu, na której mam zapisane dzwonki i ponownym powrocie telefonu do normalnego trybu (sam załącza się skaner multimediów) wszystkie dzwonki jakie mam w telefonie, są kompletnie pozamieniane! Zdarza się, że na dzwonek SMS przyporządkowuje mi nawet nagranie z dyktafonu... Najlepsze jest to, że za każdym razem dzwonki wybiera sobie losowo... :-| Też tak macie? Jakiś pomysł jak to naprawić? :-?
Dodam, że w dzwonki trzymam na karcie SD w odpowiednich folderach: alarms, notifications itp. W Samsung Spica i5700 nigdy nie miałem podobnego problemu.
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
Odp: Tryb pamięci masowej przez USB i nie działające dzwonki
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2011, 21:48:22 »
Ja tak mam czasami, ale wystarczy SR i już jest ok. Proponuję po każdym odłączeniu przewodu zrestartować telefon i będzie git.
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline Diabell

• **
  • 128
  • Sprzęt: Galaxy SIII, SII, S; Samsung i600
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2011, 22:18:17 »
Mało to pocieszające, bo czasem w ciągu dnia mam potrzebę podłączyć telefon kilka (i więcej) razy, żeby skopiować pliki...  :-?
Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził...

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2011, 10:05:14 »
A nie możesz dzwonków trzymac w pamięci telefonu? stwórz katalog "media", a w nim katalog "audio", a w nim "ringtones" i tam wrzuć swoje dzwonki. Będą widoczne na liście dźwięków, a nie będą widoczne na liście odtwarzacza muzycznego i wtedy sprawdź, mam tak ustawione ni nie mam takich problemów jak Ty ;)