Pękniety wyświetlacz

• 5 Odpowiedzi
  • 3479 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pękniety wyświetlacz
« dnia: Sierpień 29, 2011, 22:02:14 »
Pekł mi wyświetlacz - jest  rozmyty.Mam problem potrzebuję z telefonu wyciągnąć numery tel bo są w pamięci telefonu a nie na karcie Sim jak to zrobić?Wyświetlacz strzelił w sumie bez powodu - ani telefon nie spadł ani nie został uderzony.Był w wilgotnej kieszeni i przy uruchomieniu nie reagował wyświetlacz po chwili zauważyłem peknięcie wyświetlacza i fioletowy wyświetlacz.Jaka mogła byc przyczyna peknięcia?To nie było uszkodzenie mechaniczne.Prosze o pomoc w odzyskaniu kontaktów.Dziekuję z góry.Proszę o wskazówki krok po kroku.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Pękniety wyświetlacz
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2011, 08:53:02 »
Jak masz konto na google to pewnie tam będą zsynchronizowane.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2011, 12:58:08 »
Jak to zrobic - prosze podać krok po kroku?Dziekuję !!!

*

Offline zbisul

• *
  • 123
  • Jak się nudzę to grzebie - w swoim PDA |LY|&+LY
  • Sprzęt: HTC EVO 3D, LG P920 3D, SG Note
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2011, 15:44:40 »
Jeżeli instalowałeś aplikacje z Android Market, musiałeś mieć konto na gmail

Zaloguj się tutaj : www.gmail.com posługując się loginem i hasłem jakie ustanowiłeś przy zakładaniu konta na google.
Tam z lewej strony znajdziesz zakładkę "Kontakty", a w niej swoje telefony.

Jeżeli to nie pomoże spróbuj KIES-em, morze się udać... jeżeli telefon był w trybie debugowania i masz na komputerze Outlooka a telefon w sumie się włącza .
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2011, 17:29:17 wysłana przez zbisul »
Jestem... a jak by mnie nie było. Żona każe wybierać: "albo ja albo telefon..." Odpowiadam jej : "nie każ mi wybierać bo możesz żałować"

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2011, 23:23:07 »
Nie radze sobie bo nie pamietam loginu i hasła niestety.Powiedz mi bo mogę wejsc na telefon jak na dysk - szukam tam plików gdzie sa kontakty ale nie wiem jak moze się nazywac taki plik i jak te kontakty odszukac wchodząc z pozycji komputera na telefon który służy jako dysk zewnetrzny.Prosze o wskazówke.

*

Offline zbisul

• *
  • 123
  • Jak się nudzę to grzebie - w swoim PDA |LY|&+LY
  • Sprzęt: HTC EVO 3D, LG P920 3D, SG Note
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 31, 2011, 23:45:23 »
Jako dysk zewnętrzny widzisz tylko kartę pamięci. Żeby odzyskać kontakty musisz na komputerze zainstalować Samsung Kies i za jego pomocą zsynchronizować komputer z telefonem. Wówczas pobiorą się z telefonu kontakty na komputer i będziesz miał do nich wgląd właśnie pod Kiesem (wcześniej pisałem że potrzebujesz Outlooka, ale nie koniecznie. Pozatym debugowanie USB zdaje się też nie jest konieczne)
Jestem... a jak by mnie nie było. Żona każe wybierać: "albo ja albo telefon..." Odpowiadam jej : "nie każ mi wybierać bo możesz żałować"