Ruszyła aktualizacja Samsunga Galaxy S do FroYo!

• 250 Odpowiedzi
  • 58529 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kola.kolski

• 39
  • Sprzęt: Samsung Galaxy-S <Froyo>
Odp: Ruszyła aktualizacja Samsunga Galaxy S do FroYo!
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 28, 2010, 11:52:59 »
 :ok: Aktualizacja przez Kiesa poszła bez problemów. Mam S'a plusowego. Po zakończeniu telefon sie zrestartował ale nie wstał do końca - nie można było go odblokować itp, ogólnie reagował ale wszystko było czarno białe, coś tam wibra drygała. Po wyjęciu baterii i restarcie wszystko jest Ok.
Plus za to ze mam wszystkie ustawienia, SMS, aplikacje itp. Co do brandingu plusa to niestety jest :/ ;)

*

Offline KMBak

• 13
    • Strona domowa
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 29, 2010, 20:14:35 »
29 XII... I co? I dalej nie ma w KIES aktualizacji dla niebrandowych fonów!  :O To jest mało zabawne! (mój to Galaxy to XXJM1 / ECLAIR.XWJM2).
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 20:18:36 wysłana przez KMBak »

*

Offline timi

• *
  • 63
« Odpowiedź #152 dnia: Grudzień 30, 2010, 13:33:29 »
ja ma nie brandowanego  galaxy s i u mnie jest aktualizacjaw  kies  dostępna do 2.2.1
Samsung Galaxy S

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #153 dnia: Grudzień 30, 2010, 13:56:00 »
Czy ktoś jeszcze jest w stanie potwierdzić dostępność aktualizacji dla telefonów kupionych w Plusie?

kola.kolski - rozumiem, że nie patchowałeś Kiesa, tak?

Play nie ma u mnie aktualizacji (PDA:JM1 / PHONE:JM1 / CSC:JM1).

*

Offline MarcusMan

• 30
  • Sprzęt: i8000 Omnia 2, i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #154 dnia: Grudzień 30, 2010, 15:25:42 »
Mam PLUS'owego SGS'a - PDA:JM1 / PHONE:JM1 / CSC:JM1 (wgrany niebrandowany przez Odina - wcześniej był JM1 ze śmieciami PLUS GSM) i Kies (ver. 1.5.3.10103.102) nadal pokazuje, że mam najnowszą i nie da się aktualizować.

*

Offline kola.kolski

• 39
« Odpowiedź #155 dnia: Grudzień 30, 2010, 16:18:34 »
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. @michau - nie kies nie patchowany,  szło jak w oryginale.
2. ludzie - wczoraj o 13:00 odłączyłem telefon od ładowarki a dziś rano o 8:00 bateria była kompletnie rozładowana i próba sprawdzenia ile tam jej zostało skończyło się wyłączeniem telefonu. Zauważyłem ze czuwanie wifi miało największy wpływ na jej rozładowanie.  A akurat wczoraj nie miałem czasu na zabawy SGS leżał sobie w spokoju, moze ze dwie rozmowy. Co jest????
Dodam ze nie używam noled itp. i nie miałem czasu nawet powgrywać jakichś extrasów.

Dodam 2 : właśnie zauważyłem ze na poprzednim sofcie miałem coś takiego, że po włączeniu wyświetlacza ze stanu uśpienia i odblokowaniu, na pasku powiadomienia dopiero pojawiała się ikonka wifi i chyba właśnie wtedy łączył sie z siecią. W chwili obecnej jest tak ze wifi jest widoczne "od razu" Może jest jakaś opcja żeby wyłączał wifi po zablokowaniu a włączał zaraz po odblokowaniu, albo chociaz wyłączał po 2 minutach nawet 10 ;) do jasnej.......

« Ostatnia zmiana: Grudzień 30, 2010, 17:55:05 wysłana przez kola.kolski »

*

Offline KartofeLone

• **
  • 113
  • Sprzęt: N560, Galaxy S, Galaxy S III
« Odpowiedź #156 dnia: Grudzień 31, 2010, 15:49:42 »
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. @michau - nie kies nie patchowany,  szło jak w oryginale.
2. ludzie - wczoraj o 13:00 odłączyłem telefon od ładowarki a dziś rano o 8:00 bateria była kompletnie rozładowana i próba sprawdzenia ile tam jej zostało skończyło się wyłączeniem telefonu. Zauważyłem ze czuwanie wifi miało największy wpływ na jej rozładowanie.  A akurat wczoraj nie miałem czasu na zabawy SGS leżał sobie w spokoju, moze ze dwie rozmowy. Co jest????
Dodam ze nie używam noled itp. i nie miałem czasu nawet powgrywać jakichś extrasów.

Dodam 2 : właśnie zauważyłem ze na poprzednim sofcie miałem coś takiego, że po włączeniu wyświetlacza ze stanu uśpienia i odblokowaniu, na pasku powiadomienia dopiero pojawiała się ikonka wifi i chyba właśnie wtedy łączył sie z siecią. W chwili obecnej jest tak ze wifi jest widoczne "od razu" Może jest jakaś opcja żeby wyłączał wifi po zablokowaniu a włączał zaraz po odblokowaniu, albo chociaz wyłączał po 2 minutach nawet 10 ;) do jasnej.......

Ustawienia/Komunikacja/Ustawienia Wi-Fi  -> klikasz przycisk Lewy / Zaawansowane/Zasady trybu uśpienia/ Gdy ekran zgaśnie

*

Offline KMBak

• 13
    • Strona domowa
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 02, 2011, 02:44:03 »
No i zrobiłem... Nie chciałem się bawić z jakimiś Odinami itp... Wykonanie czynności zgodnie z instrukcją na forum Android (via KIES i KIES Patch) pozwoliło mi zaaktualizowac się do 2.2.1 JPY z 2.1 (niebrandowany, XXJM1 / ECLAIR.XWJM2). Wszystko bez problemów. Wszystkie dane zostały, nawet kontakty. Ustawienia aplikacji systemowych oczywiście się zresetowały (np. przeglądarka, aparat foto itp.). Reszta działa bez problemów - SMS, market etc... Bugów, zwiechów na razie nie odnotowałem.
Ponieważ telefon jest nowy (niecały miesiąc) i w zasadzie bez śmieci nie robiłem resteta - wygląda, że wszystko działa fajnie (ale o plusach aktualizacji vs 2.1 dalej). Nie wiem czy jest KOR (da się sprawdzić bez podłaczenia do KIES? jak?), ale nie mam zamiaru tego zmieniać. ;)

Co do samej aktualizacji (bez żadnych wodotrysków - czyste 2.2.1)...
Telefon upalam intensywnie od dwóch i pół godziny bez przerwy z WiFi, strony, flash, filmy itd (generalnie testownie) i zjdało 28% baterii (z 98 do 70 - zuużycie bateri podaje - wyświetlacz 2h / 95%, WiFi 2h 38 min. / 3%, czuwanie sieci 2h 38 min / 2% - dziwne dane - WiFi powinno zabierać więcej %, ale może w stosunku do wyświetlacza...).
Co do osób które raportują zjadanie baterii - ustawcie usypianie WiFi (przy wyłączonym wyświetlaczu - w ustawieniach zaawansowanych WiFi - takie ustawienie jest domyślne w v.2.1)! Może to pomoże. Jak będę miałdane odnośnie wytrzymania baterii u mnie - dopiszę.
Co do samego systemu - no w porównaniu do 2.1 (oczywiście standardowego bez rootów i innych tricków) - zapier... nicza - tak ogólnie - nie ma lagów i ogólnie bardziej responsywny - jakby ramu dołożył i proca podkręcił. Szczególnie internet. Jest flash - po aktualizacji z marketu w wersji 10.1. O jego funkcjonalności nie będę mówił - flash to kupa... :kijemgo: Ale jest. E-Mail jakby działa stabilniej, a może dlatego, że szybciej... Film w 720p (mam tylko jeden wgrany) o niebo szybicej się przewija i szybciej ładuje względem wersji 2.1.
WiFi - ma mocniejszy zasięg. W mieszkaniu gdzie byłem na granicy zasięgu, teraz mam jedną kreskę. :szok:
Ładniejszy - kolorowe ikonki / inna szata graficzna skrótów itp. :DDD Mało ważne, ale sympatyczne - zmiana na plus. Wygląd marketu (ktoś pisał o tym w wątku) nie ma nic wspólnego z systemem (na 2.1 wyglądał tak samo - choć fakt, że tydzień termu się zmienił). Troche zupgrajdowany przegląd galerii, nowe możliwości ustawienia tapety (nieruchoma). Wkońcu ktoś pomyślał i dodał katalogi do odtwarzacza audio (a nie wszystko w jednym worze) - to najbardziej (obok prędkości działania) pozytywana zmiana jaką odnotowałem. :D

« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2011, 02:46:51 wysłana przez KMBak »

*

Offline kola.kolski

• 39
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 02, 2011, 11:31:27 »

Ustawienia/Komunikacja/Ustawienia Wi-Fi  -> klikasz przycisk Lewy / Zaawansowane/Zasady trybu uśpienia/ Gdy ekran zgaśnie

no dzieki, tego mi brakowało :) nie mogłem znaleźć, ale wiedziałem ze aktualizacja to zmieniła.

Połączone: Styczeń 02, 2011, 11:35:39
w ogóle nie wpadłem na to by naciśnąć klawisz menu będąc w menu ;) !!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2011, 11:35:39 wysłana przez kola.kolski »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 02, 2011, 12:46:00 »
Na 2.1 jest też ta opcja więc w tutaj się nic nie zmieniło :)
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline KMBak

• 13
    • Strona domowa
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 02, 2011, 13:36:45 »
Na 2.1 jest też ta opcja więc w tutaj się nic nie zmieniło :)

Ale ustawienie domyślne było inne.

*

Offline kola.kolski

• 39
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 02, 2011, 20:35:41 »
Słuchajcie, mam wrażenie, że ta funkcja nie działa prawidłowo. Kiedyś (na 2.1) jak odblokowałem ekran to na pasku powiadomień dopiero pojawiała się ikona sieci, tu jest cały czs i nie jestem przekonany zeby połączenie znikało. Nie miałem czasu dokładniej przetestować. Na razie wyłączam normalnie sieć i bateria trzyma długo.
PS. Jak to sprawdzić?

*

Offline KMBak

• 13
    • Strona domowa
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 02, 2011, 21:07:20 »
Słuchajcie, mam wrażenie, że ta funkcja nie działa prawidłowo. Kiedyś (na 2.1) jak odblokowałem ekran to na pasku powiadomień dopiero pojawiała się ikona sieci, tu jest cały czs i nie jestem przekonany zeby połączenie znikało. Nie miałem czasu dokładniej przetestować. Na razie wyłączam normalnie sieć i bateria trzyma długo.
PS. Jak to sprawdzić?

Też tak myślałem. WiFi wyłącza się po dłuższej niaktywności (u mnie po nocy faktycznie ikonki nie było).  :ok:

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 02, 2011, 23:55:53 »
KMBak, spatchowanie kiesa i sama z nim robota trwa dluzej i jest trudniejsze niz zabawa Odinem jak to okresliles, ktoremu tylko trzeba wskazac pliczki do wrzucenia na telefon i pit :)

*

Offline KMBak

• 13
    • Strona domowa
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 03, 2011, 01:48:23 »
KMBak, spatchowanie kiesa i sama z nim robota trwa dluzej i jest trudniejsze niz zabawa Odinem jak to okresliles, ktoremu tylko trzeba wskazac pliczki do wrzucenia na telefon i pit :)

Tylko cholera wszystkie tutoriale w żargonie napisane... A ja o rootach, pitach, trybach download jeszcze się nie poruszam... :-( To cośna 3 przyciski też mi nie działa... Wiem gadam jak laik...  :-?

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 03, 2011, 12:13:36 »
Co do czasu wyłączenia wifi polecam OCLF, można w nim zmienić czas po jakim wifi zostaje wyłączone od momentu wygaszenia ekranu.

*

Offline daniol

• **
  • 132
  • Sprzęt: samsung i9000
« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 03, 2011, 14:24:47 »
co do bateri to faktycznie wifi tak ciagnelo teraz jest spoko mam natomias putanko jak sobie poradziliscie z reklamami bo adblocka nie widze a wyskakujace reklamy w programach sa bardzo denerwujace
nokia 7650>eten X800>samsung i900> samsung i9000 8GB+16GB
2.2.1 i9000XXJPY Darky'S 7.7

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 05, 2011, 20:28:26 »
Czy ktoś jeszcze jest w stanie potwierdzić dostępność aktualizacji dla telefonów kupionych w Plusie?

kola.kolski - rozumiem, że nie patchowałeś Kiesa, tak?

Play nie ma u mnie aktualizacji (PDA:JM1 / PHONE:JM1 / CSC:JM1).

do mnie przyszedł dzisiaj SGS z Plusa z FROYO.XXJPU bez simloka i brandingu, ale zakupu dokonałem u pracownika Plusa
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline elektrykdj

• 29
  • Sprzęt: omnia II, galaxy s
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 06, 2011, 22:28:55 »
Może ktoś potwierdzić aktualizacje w play.

*

slotwik

« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 06, 2011, 22:54:32 »

Jest. Parę dni temu instalowałem przez Kiesa z patchem.

*

siwy25leszno

« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 07, 2011, 01:52:15 »
KMBak   masz tyle poradnikow jak wgrywac ROM  tryb recovery   itp  TO TAKIE proste   poswiec 1 dzien na DOKLADNE czytanie   i  zobaczysz  (Rom  darkyy v8.0 - 2.3.1  i THEME v6 cozmic76  :) OGIEN)

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 07, 2011, 10:02:00 »

Z patchem Panie kolego to nie jest oficjalna aktualizacja dla Play-a. Równie dobrze możesz napisać, że jest aktualizacja przez Odina na Playa.

Nie potwierdzam - bez patchowania aktualizacji na dzień dzisiejszy nie ma. Ostatnia informacja uzyskana od pracownika Samsunga mówi o pierwszym kwartale 2011, ale to wygląda na kpinę niż wiarygodne informację BOKu. Dla Wielkiej Brytanii jest jak najbardziej (żeby ją zainstalować trzeba patchować właśnie - system jest w wersji 2.2.1 JPY, zawiera też język polski)... z resztą już zdaje się któraś z kolei w samej wersji 2.2.

*

slotwik

« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 07, 2011, 18:41:32 »

Z patchem Panie kolego to nie jest oficjalna aktualizacja dla Play-a. Równie dobrze możesz napisać, że jest aktualizacja przez Odina na Playa.

Nie potwierdzam - bez patchowania aktualizacji na dzień dzisiejszy nie ma. Ostatnia informacja uzyskana od pracownika Samsunga mówi o pierwszym kwartale 2011, ale to wygląda na kpinę niż wiarygodne informację BOKu. Dla Wielkiej Brytanii jest jak najbardziej (żeby ją zainstalować trzeba patchować właśnie - system jest w wersji 2.2.1 JPY, zawiera też język polski)... z resztą już zdaje się któraś z kolei w samej wersji 2.2.

Użyłem patcha bo nie chciało mi się instalować starego romu Play a patch do Kiesa (z tego co wiem) "symuluje" podczas podłączenia do serwera samsunga że wybrany rom z produkt code jest zainstalowany ale mogę się mylić :-)

« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 08, 2011, 00:16:12 »
Posiadam telefon zakupiony w salonie ery - wersja PDA:JM2 / PHONE:JM4 / CSC:JM2 i na dzień dzisiajszy (08-01-2011) nadal w SAMSUNG KIES nie mogę zaktualizować swojego galaxy S. Czy ktos ma podobny problem z telefonem ery?

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 08, 2011, 08:03:52 »
nie tez mam z ery i zadnych problemow
najpierw kies potem kabel do lapka i fona
reszta samo sie robi wystarczy postepowac wg polecen na ekranie
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

Offline Sandaime

• 1
« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 09, 2011, 17:11:43 »
Posiadam telefon zakupiony w salonie ery - wersja PDA:JM2 / PHONE:JM4 / CSC:JM2 i na dzień dzisiajszy (08-01-2011) nadal w SAMSUNG KIES nie mogę zaktualizować swojego galaxy S. Czy ktos ma podobny problem z telefonem ery?

To, że zakupiłeś telefon w salonie ERY nie oznacza, że nie możesz mieć Product Code = XEO  :wink:

Ja mam ten niefart, że w salonie ERY dali mi telefon Samsung Galaxy S z Product Code = XEO.

I9000XWJM2/I9000ERAJM1/I9000XXJM1/I9000XWJM2
GT-I9000HKDXEO

Oczywiście oprogramowanie w telefonie jest jak najbardziej brandowane (jest logos ERY przy uruchomieniu i reszta aplikacji) tyle, że nieszczęsny Product Code nie pozwala mi na oficjalne aktualizacje z ERY  :(.
Pozdrawiam,
Sandaime

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 10, 2011, 21:18:57 »
ciekawe kiedy będzie Froyo dla Orange?!  :evil: :evil: :evil: :evil:
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 11, 2011, 01:19:04 »
ludzie czym wy się ekscytujecie !??? poczytajcie lepiej tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=814091

mam ten tel ok 6 tyg i nie wiedziałem na co go stać czytając ten post nic w zasadzie nie wnoszący konkretnego do możliwości działania SGS. dopiero po wgraniu Darky's wer. 7.6 a poźniej kolejnych (teraz 8.0) przecierałem oczy ze zdumienia!!
zajęło mi trochę czasu zanim to opanowałem ale teraz wiem że nie jest to wcale takie trudne na jakie wygląda, a efekt wręcz zajefajny!

polecam dobrą  lekturę... :mrgreen:

*

Offline yerry

• 12
  • Galaxy S
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 12, 2011, 14:27:59 »
Jest nowy Kies 2 oraz aktualizacja do JP8 w sieci Orange.

http://img59.imageshack.us/i/kies2iaktualizacja.jpg

« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2011, 14:32:38 wysłana przez yerry »

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 13, 2011, 09:01:18 »
o! dzięki za info. dziś sprawdzę i ewentualnie zrobię update  :ok:
czy muszę odwracać root i lagfix??
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)