Ruszyła aktualizacja Samsunga Galaxy S do FroYo!

• 250 Odpowiedzi
  • 59428 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Ruszyła aktualizacja Samsunga Galaxy S do FroYo!
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 25, 2010, 21:00:10 »
siwy25leszno przed wysłaniem posta sprawdź go 2, nie lepiej 3 razy zanim poślesz. Nie dość, że robisz karygodne błędy ortograficzne to nawet nie potrafisz napisać nick. Ostatnia prośba, potem będzie już warn - netykieta się kłania.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline mike100

• 596
  • Sprzęt: BB 9780, BB Playbook
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 26, 2010, 09:25:13 »
i niech zmieni ten obleśny awatarv :-|
High Tech Crap
BB 9780, Clarion Map790
Dell Vostro 3300, BB Playbook w drodze :)

« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 26, 2010, 10:35:44 »
i niech zmieni ten obleśny awatarv :-|
+1 :)

*

siwy25leszno

« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 26, 2010, 17:09:26 »
mike100  ciagnij huja szmato pokaz twoj ryj szczoto  a ortografie mam bardzo dobra tylko szybko pisalem

[gmod]za słownictwo moderowany, polecam również słownik[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2010, 17:12:23 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 26, 2010, 18:37:36 »
^ to slowo sie pisze przez "ch".

*

Offline gomez.pl

• 471
  • Sprzęt: Galaxy S (root), LEO
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 29, 2010, 09:42:17 »
witam
jak to w końcu jest z tym froyo ??
wczoraj stałem się posiadaczem SGS od Ery ale Kies mi mówi że tej wersji nie można aktualizować...
HTC HD2: Dorimanx
Samsung Galaxy S: Cyanogen Mod v9 stable

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 29, 2010, 10:07:31 »
Dla Ery jest Froyo, ale musisz zaktualizować Kies-a.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 29, 2010, 10:37:32 »
Kiesa ściągnąłem również wczoraj i dla niego też nie ma aktualizacji... to jest jakaś paranoja :/

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 29, 2010, 10:58:26 »
Zaktualizuj przez Odina :)

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 29, 2010, 11:32:44 »
Wez na wstrzymanie i zaczekaj na 2.2 dla wszystkich SGS-ow. Ewentualnie zastosuj RegHack na KIES-a i wrzuc ostatni dostepny soft.
Jestem jaki jestem :)

« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 02, 2010, 15:54:52 »
Witam,
Niech ktoś w końcu wytłumaczy dlaczego niektórzy mogą już aktualizować galaxy przez KIES-a z ERY a inni jeszcze nie. I proszę nie pisać żeby wrzucić ostatni soft lub zaktualizować przez ODIN-a.
Ostatni soft KIES-a mam i nie chce aktualizacji przez ODINA. I proszę o odpowiedz osoby które coś wiedzą na ten temat, a nie tylko przypuszczają.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 02, 2010, 16:41:54 »
KOl. @drajan jeśli chcesz wyczerpujących info na temat tego czego nie wiedzą nawet w serwisie Samsunga, to proponuje udać sie do wróżki.
Być może ona coś będzie wiedziała i natchnie nas tą wiedzą za twoim pośrednictwem.  :E
Niestety ale takich zagadek jest więcej, np. kaprysy KIES-a itp.
Sam mam problem z Kies-em i zapewnienia serwisanta oraz instrukcja jaka dostałem g....o pomogły. Więc poczekajmy jeszcze ten tydzien aż nadejdzie obiecywany przez Samsunga termin.

pozdro
Pozdro

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 04, 2010, 12:34:51 »
Zrobiłem wipe'a jak radziliście. Generalnie zaraz po czyszczeniu na Froyo telefon działa bardzo szybko, bez widocznych lagów. Niestety po instalacji całego oprogramowania z ręki (no może nie całego, które miałem ale kilkudziesięciu aplikacji) znowu fazuje i działa raczej średnio. Najwidoczniej zapycha się i bez speedmoda się nie obejdzie. To tak informacyjnie jak by ktoś się wahał czy robić wipe. W sumie jak ktoś już pisał, powinno się zrobić po aktualizacji, żeby śmieci nie zostawały, nawet jeśli nie przyspieszy to działania systemu.
Przy okazji - zrobiłem sobie krzywdę z kontaktami bo ten p... KIES nie chciał zrobić backupu kontaktów (twierdził bezczelnie, że nie widzi danych) a backup za pomocą MyBackup nic nie dał bo po wipie zrobiła się kaszana podczas przywracania danych  :-|. Odtworzyłem większość ale kosztowało mnie to trochę czasu a co się nakląłem to moje... :-|

Aha - zaraz po wipe Quandrant pokazał 988 pkt a po instalacji aplikacji 958.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 04, 2010, 17:47:13 »
A nie prosciej backup kontaktow zrobic poprzez wejscie w kontakty/menu/eksportuj na karte i po zmianie systemu sobie je elegancko zaimportowac wg tej metody? Na Spicy dziesiatki razy tak przywracalem i nie bylo problemu, nie uzywalem do tego zadnego zewn oprogramowania.

*

Offline lvl18

• *
  • 64
  • Sprzęt: ROKR E1 iTunes & SGS 16GB
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 04, 2010, 21:27:10 »
jak wcześniej @Pieka pisał to co jest w Kies to chyba nie może być finalny andek 2.2 skoro tyle z nim kłopotów

Aha - zaraz po wipe Quandrant pokazał 988 pkt a po instalacji aplikacji 958.
u mnie przy zainstalowanym OCLF, Quadrant pokazywał ~1900 ale ja także zrobiłem pełen wipe (wiecznie wysypujące się aplikacje ) i wrzuciłem Speedmoda, teraz mam ok 1400 pkt ale telefon śmiga super płynnie więc wcale się takim wynikiem nie martwie

co do kontaktów to wogóle warto je zapisywać najpierw na SIM a w wolnym czasie poprzerzucać na fona

*

Offline Blitzen

• 45
  • Nasty Canasta
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 04, 2010, 23:59:59 »
No i ja dzisiaj się skusiłem na speedmoda  :E. Teraz to inna rozmowa, chociaż muszę przyznać, że trochę się bałem żeby nie zostać z  cegłówką. Instalacja przebiegła bez żadnych problemów - postępowałem wg dokładnego opisu i chwała temu kto go wykonał. Obecnie mam w Quadrancie około 1540 pkt. Telefon śmiga jak dziki - zostałem przy TouchWizie ponieważ już się do niego przyzwyczaiłem i w zasadzie mi odpowiada. Ze speedmodem sprzęt chodzi wreszcie jak powinien - dokładnie tak powinno to wyglądać fabrycznie. Nie wiem czemu Samsung spaprał dobry hardware i zamulił go w stopniu zniechęcającym do użytkowania... Na szczęście są ludzie, którzy jeszcze mają sporo oleju w głowie i poprawili co trzeba  :ok:
Generalnie każdemu moge polecić speedmod jako panaceum na wszelkiego rodzaju lagi - wspaniała sprawa.

Co do backupu - faktycznie chyba nie wykonałem eksportu na kartę... No ale za głupotę trzeba płacić...

« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 05, 2010, 10:53:44 »
Jak ktoś ma telefon z Product Code GT-I9000HKDXEU , to jest już oficjalna polska wersja froyo przez kiesa

*

Offline michau

• **
  • 153
    • http://www.e-poka.com
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 05, 2010, 12:59:39 »
Witam,
po wymianie korespondencji z Samsungiem dostałem informacje, że na i9000 pojawi się oficjalna aktualizacja dla pozostałych telefonów kupionych u rodzimych operatorów (Era już ma) pomiędzy 17 a 24 grudniem (update do Androida 2.2 Froyo).

Niebrandowane urządzenia od 29 grudnia br. Pewnie wielu interesuje sprawa ;)

Korespondencja z Samsungiem z dnia 3 grudnia 2010.
Pozdrawiam.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 05, 2010, 14:29:31 »
Oni ten termin przesuwaja już od września i tak co 3-4 tyg.  :mysli:
 A na obsludze klienta jeden mądrzejszy od drugiego i podaja inne terminy.
Zaczyna mnie ten caly Samsung wku....ć, niedopracowane oprogramowania i nieudolnosc obslugi.
 A na innych fonach już niedługo andek 2.3.

No comment
Pozdro

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 05, 2010, 17:07:52 »
nie potwierdzam możliwości aktualizacji do Froyo w Erze. sprawdzone przed chwilą i nadal "tej wersji urządzenia nie można aktualizować"
bieżąca wersja: PDA JM9/ Phone JM4/ CSC: JM2

*

Offline michau

• **
  • 153
  • Sprzęt: Palm M105, MDA Compact I (HTC Magican), SPV M650 (HTC Artemis), HTC Wizard, HTC Diamond
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 05, 2010, 18:07:13 »
nie potwierdzam możliwości aktualizacji do Froyo w Erze. sprawdzone przed chwilą i nadal "tej wersji urządzenia nie można aktualizować"
bieżąca wersja: PDA JM9/ Phone JM4/ CSC: JM2

To jakieś szumy komunikacyjne występują w takim razie. Znalezione w kilku źródłach informacje podają, że aktualizację Era już ma (ludzie też to potwierdzają często):
/news/platforma/1373-samsung-galaxy-s-aktualizacja-przez-kies-dostpna.html]http://[*****]/news/platforma/1373-samsung-galaxy-s-aktualizacja-przez-kies-dostpna.html
http://www.androidal.pl/forum/topic/blad-po-aktualizacji-do-froyo-z-ery-samsung-galaxy-s
http://opda.pl/nowiny/programy/107-galaxy-s-aktualizacja-do-android-22-froyo-11-listopada

być może masz problem z PC lub/i Kiesem (wersja) lub/i telefon tylko działa na SIMie Ery lub/i jakaś nietypową wersję sprzętu...

*

Offline AstraFan

• 28
  • Sprzęt: MIO P560 + SanDisk III 2GB
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 05, 2010, 18:18:54 »
gomez.pl zobacz jaki masz product code (powinieneś mieć "ERA"); po podłączeniu do KIESa odpalasz rejestr i w HKEY_CURRENT_USER/Software/Samsung/Kies/DeviceDB/x gdzie x to zmienna odpowiedzialna za numer portu USB, przeważnie pod "1" i tam masz pole ProductCode.

Jeśli ProductCode = ERA to KIES musi mieć możliwość update'u (o ile masz najnowszą wersję KIESa); w innym wypadku polecam Ci użycie KIEs Registry Hackera gdzie można symulować dowolny product code :-) i różny soft.

źródło tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628

*

Offline gomez.pl

• 471
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 06, 2010, 08:11:32 »
u mnie product code to "GT-I9000HKDERA" niby ERA wpisane ...
kies też najnowszy chyba że wina leży po stronie w7 x64. spróbuje pod Xp

« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 06, 2010, 09:27:36 »
Ja również potwierdzam z ERY nadal nie mogę zaktualizować telefonu. Kies-a mam najnowszego sprawdziłem ProductCode jest ERA. System jest na pewno ok sprawdzałem na trzech różnych komputerach i nic.

*

Offline re_

• 4165
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 06, 2010, 10:31:39 »

To jakieś szumy komunikacyjne występują w takim razie. Znalezione w kilku źródłach informacje podają, że aktualizację Era już ma (ludzie też to potwierdzają często):
Bo ma. To nie wina aktualizacji tylko KIES-a.

*

Offline daniol

• **
  • 132
  • Sprzęt: samsung i9000
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 06, 2010, 17:51:17 »
ten kto wymyslil system rozpoznawania fona w kies powinien zawisnac na suchej galezi
nokia 7650>eten X800>samsung i900> samsung i9000 8GB+16GB
2.2.1 i9000XXJPY Darky'S 7.7

*

Offline lvl18

• *
  • 64
  • Sprzęt: ROKR E1 iTunes & SGS 16GB
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 06, 2010, 18:18:52 »
jest problem, dopiero dziś w kilkanaście dni po aktualizacji zauważyłem że telefon nie łapie fixa, sprawdzałem na kilku programach do nawigacji i nie może się za nic odnaleźć

*

Offline michau

• **
  • 153
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 06, 2010, 21:26:26 »
Koledzy sympatyczni trzymajmy się wątku głównego bardzo ładnie proszę... Później żeby cokolwiek znaleźć wartościowego i na temat trzeba pół dnia wertować strony.

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 06, 2010, 21:41:47 »
Napisałem maila do Samsunga z pytaniem o termin aktualizacji Froyo dla Orange oraz czy planują wprowadzenie oficjalnego lagfixa. Dostałem odpowiedź (na drugi dzień, czyli szybko), jaka już raz padła chyba na tym forum, że Froyo wyjdzie w dniach 17-24 grudnia, a więc można to traktować za raczej pewną rzecz. Odnośnie lagfixa mają się jeszcze odezwać, pytanie zostało przekazane do działu technicznego.

« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 06, 2010, 22:02:25 »
Z pewnego źródła wiem że aktualiazacja do Froyo przez Kiesa została wyłączona przez samsunga (ponoć były jakieś problemy) Wersja OPEN jest dostepna w serwisach (Regenersis,CCS) natomiast wersja dla Ery jest w fazie testowania i nie jest jeszcze oficjalna.