CF-Root do ROM-u Darky'ego i telefon nie wstaje

• 6 Odpowiedzi
  • 2103 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
  • Sprzęt: Wystarczający by zadowolić każdą kobietę ;D
CF-Root do ROM-u Darky'ego i telefon nie wstaje
« dnia: Luty 27, 2011, 11:28:50 »
Elo.

Robiłem wszystko krok po kroku z instrukcji do wgrywania ROM-u Darky'ego z tego linku http://darky.ficeto.com/community/index.php?threads/guide-installation-guide-for-first-time-users.315/. Wrzuciłem Odinem wg zaleceń CF-Root do wersji 2.2.1 JPY (moja wersja). Generalnie wszystko poszło ok, nastąpił restart, ale po pojawieniu się loga SGSa telefon zawibrował raz, następnie szybko dwukrotnie (sygnalizując błąd) i tak już zostało. Po wyjęciu baterii i włączeniu SGSa sytuacja się powtarza. Rec mode i Down mode działają. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić by go "podnieść"?
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 12:37:27 wysłana przez Pieka »
What we do in life echoes in eternity...

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
Odp: CF-Root do ROMu Darky'ego - problem z podniesieniem "S"
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2011, 11:47:10 »

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
Odp: CF-Root do ROM-u Darky'ego i telefon nie wstaje
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2011, 12:43:19 »
Udało się, ożył. Wrzuciłem mu już 9.3, zobaczę co to za "ustrojstwo" ;)

Dzięki

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2011, 13:03:59 »
Sprawdź jak działa i daj znać, ja jadę 9.2
A SGSa jest ciężko uwalić, ja tak miałem po wgraniu JPY bezpośrednio z 2.1 (bez Kiesa). Już myślałem, że nic nie poradzę bo wszystkie 2.2 tak reagowały (5-6 prób tak się kończyło), pomogło wgranie stockowego z Ery i upgrade przez Kies Patchera.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2011, 13:10:33 »
Wiem, czytałem Twój wpis. Jak na razie działa nieźle. Zdecydowanie szybciej niż zwykły JPY. Teraz się bawię z czymś co chyba nie będzie już działało tak jak myślałem :/

Zrobiłem backup poprzez Titanium Backup. Katalog z plikami wrzuciłem na kartę SD, bo całość z INTERNAL została usunięta. Teraz już na nowym ROMie od Darky'ego zainstalowałem ponownie Titanium Backup, przeniosłem katalog z plikami do pamięci INTERNAL. Program wszystkie widzi, czyli generalnie powinno być ok. Zacząłem więc przywracać wszystko, ale już od kilku minut pasęk postępu stoi w miejscu i żadna aplikacja nie została jeszcze przywrócona. Oczywiście to wszystko jest eksperymentem, bo nie powinienem w ogóle przenosić katalogu TitaniumBackup, ale zrobiłem to, bo czułem, że coś może pójść nie tak przy wrzucaniu nowego ROMu. Kurcze, teraz muszę wszystko ręcznie doinstalowywać na nowo, bo chyba backup nie ruszy, jak myślicie?

*

Offline goofy3

• 1530
  • Sprzęt: LG 4X P880, Samsung i600
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2011, 13:16:27 »
Tomek, ja różnicy między 9.2 a 9.3b3 nie zauwazylem...  IMO następny przyrost wydajności nastąpi dopiero na 2.3

*

Offline PopaY

• 1373
  • Abstynent głupoty ;)
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2011, 14:25:02 »
No ja porównać z 9.2 nie mogę, bo go wcześniej nie miałem. Ale porównując 9.3b3 z normalnym JPY 2.2.1 to szybkość jest nieporównywalna.